KGB Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Tylko dwa gniazda pamięci - wersja ekono?KV8pro ma 3 gniazda i Lancer narzekal na obsluge juz dwoch kosci pamieci wiec w tym modelu poszli na latwizne zeby pozbyc sie tego problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 brak mi ss jeszce dwóch slotów dimm, nie ma tu 2ch to czemu sa tylko 2 sloty dla pamiątek bardziej od tego co obsługuje unteresuje mnie to co da sie w biosie ustawić bo jak mem do 3.2 i cpu do 2.1 to sukces ma mórowany Na pewno nie 8) a czemu by nie wiadomo juz ze płyta obsłóguje juz te najwazniejsze rzeczy, to reszta pewnie tez nie bedzie od normy odchodzić tp jak beńdzie w biosie wypasiona to według mnie bendzie godnym nastepca (wiadomo że o/c musi byc ....ygmyhy .. no wiecie .. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seraphine Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 POWER BY AMD ... 2,1V na cpu? hmmm.... jedziemy na a64, a tu przekraczanie 1,65V nie napawa raczej zbyt wielu osób entuzjazmem ( :gitara: ach śpij athlonku itp...) - nawet gdyby było 1,8V to nie wiem, czy wiele osób by się na to porwało... a na temat samej płytki... wygląda smakowicie, ale te 4xSATA mimo wszystko by tykło... elektrownia wygląda sympatycznie, rozmieszczenie elementów też spoko... a co do liczby słotów na ram, to starczy spokojnie ( i przynajmniej ułożone normalnie, a nie jakoś po chińsku jak na moim msi)... faktem jest, że się trochę spóźnili z tą mobo... a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 wyobraźcie sobie że mam Megabajta 350W!!! Gratuluję świetnego zasilacza :lol: Jak można do takiego sprzętu ładować Megabajta :?: 8O Sporty ekstremalne wręcz :D No jasne że ekstremalnie- w końcu nie mogłem mieć wszystkiego i padło na zasilacz :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 POWER BY AMD ... 2,1V na cpu? hmmm.... jedziemy na a64, a tu przekraczanie 1,65V nie napawa raczej zbyt wielu osób entuzjazmem ( :gitara: ach śpij athlonku itp...) - nawet gdyby było 1,8V to nie wiem, czy wiele osób by się na to porwało... a na temat samej płytki... wygląda smakowicie, ale te 4xSATA mimo wszystko by tykło... elektrownia wygląda sympatycznie, rozmieszczenie elementów też spoko... a co do liczby słotów na ram, to starczy spokojnie ( i przynajmniej ułożone normalnie, a nie jakoś po chińsku jak na moim msi)... faktem jest, że się trochę spóźnili z tą mobo... a szkoda. ja rozumiem ze rozkłąd napiec na tym procku wygląda całkowicie inaczej ale możliwość ustawienia zawsze warto mieć, nie wiadomo co nam AMD wymysli jeszce moze jakis steaping nowy 2.1 to moze fakt przesadzone ale tak 2v dla tych najabardziej hardcorowych :) co by sie na azocie odwazyli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 no mysle ze 1.85v z przeklamywaniem na 1.9v :D wystarczy az nadto - wiecej zawsze mozne sobie hardcorowiec vmodem zrobic teraz wyszly procki w 0.09um znajac zycie beda zasilane mniejszym napieciem na pamieci to by sie przydalo nawet te 3.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 wystarczy az nadto - wiecej zawsze mozne sobie hardcorowiec vmodem zrobicZgadzam się, gdyby do BIOSu dorwał się jakiś bambus co dopiero kompa kupił i chciał spróbować "oc" to zgroza :!: zaraz by coś spalił i potem mówił że to nie jego wina bo on nic nie zrobił :evil: Chociaż z drugiej strony "wtajemniczonym" bylo by łatwiej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Info o Mobo, po polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Tylko dwa gniazda pamięci - wersja ekono? KV8pro ma 3 gniazda i Lancer narzekal na obsluge juz dwoch kosci pamieci wiec w tym modelu poszli na latwizne zeby pozbyc sie tego problemu ;) KV8pro ma też dwa gniazda pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Tylko dwa gniazda pamięci - wersja ekono? KV8pro ma 3 gniazda i Lancer narzekal na obsluge juz dwoch kosci pamieci wiec w tym modelu poszli na latwizne zeby pozbyc sie tego problemu ;) KV8pro ma też dwa gniazda pamięci sorka ,pomylilo mi sie z KV8/max3 - tez lancer narzekal na wszyskie abity narzeka i czlowiekowi sie pokreci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Myśle że KV8Pro zajefajna płytka i też by zasługiwała na swój wlasny topic. BTW: Ile KGB wyciskasz ze swoich kingmaxów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 na NF7-S chodzily podobno na fsb217 synchro na cl2.5 ,nie pamietam na jakim voltazu kumpel mi sprawdzal ,jak byly swieze ,ale mnie przy tym nie bylo na moim Abicie przy fsb213 wykrzaczyl mi sie komp - podejzewam ze to plyta nie wyrobila po kilku miesiacach uzytkowania widze poprawe w moich pamieciach bo chodza cl2 2-2-6 na 166MHz 2.55v ,czego jako nowe nie potrafily najwazniejsze: moje Kingmaxy nie sa na kosciach Kingmaxa tylko Mosela (wszystkie inne jakie widzialem byly na kingmaxach) teraz to najlepiej kupic Kingmaxy ddr466 - niedojze ,z fajnie wygladaja(BGA) to jeszcze kosztuja tyle co 400 (10pln roznicy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Już jest w ofercie na Komputroniku http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15468. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 no ciekwe czy tża będzie specialni dal tej płytki biosy pisac żeby pokazała swój potęciał, z tego co czytałem to z na tych 64 bit zwiększenie napiecia powoduje ostre skrucenie czasu życia procka ??? troche gupio :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 sorka ,pomylilo mi sie z KV8/max3 - tez lancer narzekal na wszyskie abity narzeka i czlowiekowi sie pokreci :? Ano narzeka i narzeka, bo ma czego. Od jakiegos czasu mam AV8 i tez jest problem z memorkami. Nie moge wykozystac potencjalu Winbonda BH5, bo ta plyta powyzej 225MHz nie idzie na 2-2-2-6. Dalem napiecia ile OCZ Booster pozwala i kupa. Wali bledami jak smok ogniem. Do tego napiecie VTT skaluje sie tylko do 2,9V, a potem kupa. Juz Gigabyte okazal sie lepszy, bo na nim do 250MHz 2-2-2-6 dojechalem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 no ciekwe czy tża będzie specialni dal tej płytki biosy pisac żeby pokazała swój potęciał, z tego co czytałem to z na tych 64 bit zwiększenie napiecia powoduje ostre skrucenie czasu życia procka ??? troche gupio :lol: :wink: Slyszales dobrze, ale nie w tym uchu co trzeba. To dziala na KAZDY procesor tak samo i K8 nie jest tu jakims dziwadlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Do tego napiecie VTT skaluje sie tylko do 2,9V, a potem kupa.Dajesz 6V na ramy? :D Szacuken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 no ciekwe czy tża będzie specialni dal tej płytki biosy pisac żeby pokazała swój potęciał, z tego co czytałem to z na tych 64 bit zwiększenie napiecia powoduje ostre skrucenie czasu życia procka ??? troche gupio :lol: :wink: Slyszales dobrze, ale nie w tym uchu co trzeba. To dziala na KAZDY procesor tak samo i K8 nie jest tu jakims dziwadlem. Ok...ale w przypadku Athlona 64 jakie anpięcie jest w mairę bezpieczne? Tak w odniesieniu do powiedzmy 1,85V na AXP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 teraz to najlepiej kupic Kingmaxy ddr466 - niedojze ,z fajnie wygladaja (BGA) to jeszcze kosztuja tyle co 400 (10pln roznicy)no ja mam 433 i dobrze sie kreca narazie max stablilnie to fsb 235 bo wiecej nie probowalem ale gdzies znalazlem ze max dla tych memow to dual 235 a singiel 24x wiec nie zle jak na ta firme ... 400 mialy problem z oc .. a te 466 to chyba maja cl 3 a co do mobo to wyglada ciekawie tylko szkoda ze sekcja zasilania jest troche obudowana kondziorami ale moze nie bedzie sie tak grzac jak na nf7 ale jeszcze troche przyjdzie mi na nia poczekac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Do tego napiecie VTT skaluje sie tylko do 2,9V, a potem kupa.Dajesz 6V na ramy? :D Szacuken Wyrazilem sie nieprecyzyjnie, chodzilo oczywiscie o zwykle napiecie Vdimm :) Powyzej 2,9V, napiecie VTT sie kaszani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Ok...ale w przypadku Athlona 64 jakie anpięcie jest w mairę bezpieczne? Tak w odniesieniu do powiedzmy 1,85V na AXP... AMD mowi, by nie przekraczac 1,55V dla NewCastle/ClawHammer. Nieoficjalnie mowi sie by nie dac wiecej niz 1,65V, ale wchodzac w osobiste preferencje, to krece tak, by nie trzeba bylo podnosic napiecia wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Tak tez myślałem... Sprzedaj ocz i moda wykonaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 no ciekwe czy tża będzie specialni dal tej płytki biosy pisac żeby pokazała swój potęciał, z tego co czytałem to z na tych 64 bit zwiększenie napiecia powoduje ostre skrucenie czasu życia procka ??? troche gupio :lol: :wink: Slyszales dobrze, ale nie w tym uchu co trzeba. To dziala na KAZDY procesor tak samo i K8 nie jest tu jakims dziwadlem. to podnieś napięcie zobaczymy jak długo pochodzi jakoś zwykłe Athlony śmigają spoko na 2V :lol: a na tych 64 jakiekolwiek zwięszenie skraca ich żywot i to znacząco nie tak jak w przypadku zwykłych z 30 lat do 5, jak znajde gdzie o tym czytałem to dam link :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Piotr_the jakie 30lat czlowieku ,od kad pamietam zywotnosc jest przewidziana na 12lat mam przed soba 10-letnie 486 ,dzieki za taki sprzet ,tylko do muzeum sie nadaje a tak poza tym to zywotnosc ma bardzo duzo wspolnego z temperatura i jak troche napiecie podniesiesz a bedziesz mial 30C to nic sie prockowi nie stanie Lancer a moze to kwestia ostrzejszych timingow Abita na swoim Abicie puszczalem pamiec na 166MHz cl2 2-6-2 2.55v,a na Epoxie 8KHA+ jest to niewykonalne mimoze napiecie mam do 3.2v (udalo mi sie cl2.5 3-6-3 3.0v) i musze szczerze powiedziec ze na epoxie sa lepsze wyniki ,nawet 3dmarka (chodzi mi o abitvs. epox fsb133 ,te same timingi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 to podnieś napięcie zobaczymy jak długo pochodzi jakoś zwykłe Athlony śmigają spoko na 2V :lol: a na tych 64 jakiekolwiek zwięszenie skraca ich żywot i to znacząco nie tak jak w przypadku zwykłych z 30 lat do 5, jak znajde gdzie o tym czytałem to dam link :lol: :wink: Gratuluje swietnego samopoczucia. Tylko czemu ledwie 2V? Daj 3V! Jak szales to szalec, a ile MHz wiecej! I daj te tabelki, tylko najpierw wez krotki wyklad z praw fizyki. KGB- Przy tych samych timingach wydajnosc jest mniej wiecej podobna, wiec wewnetrzne timingi nie maja wielkiego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Ok...ale w przypadku Athlona 64 jakie anpięcie jest w mairę bezpieczne? Tak w odniesieniu do powiedzmy 1,85V na AXP... AMD mowi, by nie przekraczac 1,55V dla NewCastle/ClawHammer. Nieoficjalnie mowi sie by nie dac wiecej niz 1,65V, ale wchodzac w osobiste preferencje, to krece tak, by nie trzeba bylo podnosic napiecia wcale. No właśnie- skoro proc kręci sie na standardowym do jakichś dużych częstotliwości to po co podnosić Vcore? Podwyższa się dopiero jak zaczynają się problemy ze stabilnością- czyli w ostateczności. BTW: oficjalna granica dla 130nm A64 to 1,55 a nieoficjalna 1,65, wyżej to już ekstremalnie (czytaj trzeba mieć bardzo dobre chłodzenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Trzeba tez zaznaczyc, ze podnoszenie Vcore nie daje az tak znkomitego efektu-jakies 0,05V na 50MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Lancer: juz kiedys pisalem, ze Abity na VIA tak jakos maja z tymi Winbondami - 225MHz i koniec piesni. Cokolwiek na nF3-250Gb i masz zdecydowanie wiecej MHz. Tylko w memtescie wcale wiecej nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @ Lancer wiesz z tym napiątkiem to nie jest jakaś zasada róznie bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 hej! nie wie ktoś co z możliwościami OC tej płyty??? najbardziej VDIMM mnie interesuje. jest juz w sklepach wiec... jutro zamawiam cos i wpadlem na pomysl ze może to :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...