Skocz do zawartości
Moog

Monitor CRT

Rekomendowane odpowiedzi

szukaj na kineskopach trinitron, diamondtron i zeby przy zalecanej rozdzialce mialy >85Hz

1600 x 1200 21`

1280 x 1024 19`

1024 x 768 17`

jezeli na aukcji nie podaja jakie monitor ma odswiezanie/rozdzielczosc mozna to przeliczyc

(odchylanie poziome w Hz) / (ilosc pixeli w pionie) i mnozysz przez 0.85 bodajze

np. 96 000 Hz (96kHz) / 768 * 0.85 ~ 105 Hz dla rozdzialki 1024/768

moje typy

IBM p76 17`

ibm p260 21`

sony e220 17`

dell p793 17`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw 775FT teraz jego nastepca. Przeciez to padaczki  :? Lepiej Szajsunga juz np. ten 1322750[/snapback]

zeby szaj to to byl to nie powiem :wink:

osobiscie posiadam tego samsunga jakies 6 miesiecy i nie moge powidziec na niego ani jednego zlego slowa, kolory dobre, rozdzialka do 1600x1200@70hz ( wedlug specyfikacji 60 ale chodzi idealnie , 1280x1024 chodzi idealnie na 100hz ( mimo ze producent "zaleca" 75hz)

polecam go bardzo dobry monitorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Monitorek crt to dozbieraj nieco do ok 630zl i kup przyzwoitą 17 np philipsa 107p50 briliance..na oczach bym nie oszczędzał... a za te piniądze kupić na alegro dobrą 19 to będzie problem.. i zostaje jeszcze kwestja gwary.. wydasz 500zl a ponitor ci padnie po miesiącu i kasa w błoto...

A że sie monitory psują to sam sie przekonalem- moja poczciwa 15 zadymiła i mam ją na sumieniu :wink:

Od 2 tygodni siedze na tym co mam w sygnaturce i sobie chwale-też dostałem 550zl na nowy monitorek od starszych ale po zastanowieniu dolożyłem z własnej kieszeni co nieco bo na dobrym monitorze nie warto oszczędzać-okulary drożej wyjdą a i oczy sobie popsujesz trwale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedze obecnie na Samsungu 753DF i chcialem presiasc sie na jakiegos LCD .

Nie wiem czy poczekac czy juz zmieniac .Poza tym ceny CRT poszly strasznie w dol .

Za swojego mysle ze 200zl na czysto i nic wiecej .

Poczekac ?Moze jeszcze LCD podjda w doł a moj tanszy juz nie moze byc bo to przeciez plaska 17" :blink:

Denerwuja mnie takie rotacje cen .Sprzet traci na wartosci jak juz go wynosimy ze sklepu :mur: <_<

co myslicie ,poczekac jeszcze az stanieja LCD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi