Goofy Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mam walnięto grafikę ( właśnie będę nabywał nową ale nie o to chodzi) tnt2 m64 (1006 3dmarków :) ). Walnął na niej BIOS i komputer jej nie widzi (ale startuję ją za pomocą linijki w autoexec i wtedy załącza się monitor i chodzi jak sprawna ale nie o to mi chodzi (dokładny opis na starym forum). Dorwałem do tej grafiki kość EEPROM lecz niestety pomimo, że jest sprawna i w liscie suported w nvflash to ten programik ją rozpoznaje jako not suportem (A9,83) a jest to : Atmel 49F010 (1F,87). I w związku z tym pytanie czy da się w jakiś sposób wymusić aby ten programie (bądź inny, o którym nie wiem do flashowania na grafie nv ) zobaczył ją jako właśnie ten model i dał zaprogramować kość?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 głowy nie dam, ale spróbuj z parametrami /u /w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 niestety nie działa a parametru /u wcale nie rozpoznaje .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 a spróbuj nvflash.exe /help tyle, że help działał mi w ver.3.xx, a w 4.xx już nie za bardzo albo przestaw parametry /w /u strzelam w ciemno, niestety wiecej Ci nie pomogę powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...