janox Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Witam! Mam taki problem: otóż gdy chce zrobić polączenia lokalne między moim komputerem a komputerem mojego kolegi uruchamiając konfiguratora w windowsie automatycznie wyskakuje mi że windows musi zmostkować połączenia z netem itp. i nie da sie tego zrobić. Wcześniej miałem Abit KV7 na KT600 i wszystko chodziło bez problemu żadnych mostkowań windows normalnie mi wyczytywał karte sieciowa zamieszczoną na mobo, gdy teraz pokazuje mi połączenie lokalne 1392 ( czy coś takiego) i kontroler nfroce2 nie wiem co mam zrobić by działało.. A! i zauważyłem pewną zmiankę bo gdy miałem inne płyty główne ( Asus A7V8X, Abit KV7 ) to wejscie do którego wkłada sie wtyczke od LAN'u zawsze śweciło się a na tej płycie świeci sie przez 1 sekunde gdy jest moment wkładania tej wtyczki do gniazda LAN. Nie wiem co zrobić Kabel równioez jest oki bo w tym samym dniu wymieniałem mobo i na nf7 cos przestało działać.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Sprawdź w biosie czy masz włączony Ethernet adapter i zainstaluj stery do niej (są w pakiecie sterów do nForca). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 janox te połączenie lokalne, o którym piszesz to firewire. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...