Spawacz Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Zamierzam kupić jakiś radiatorek od jakiegoś procka np. p4 czy athlona xp razem z wiatraczkiem :). A teraz pytanko :D Jak to zamontowac na karcie ??? Posiadam tylko 2 dzióry na pcb umieszczone po skosie :(, czytałem temat gdzie podkręcali fx5900XT i tam użyli jakichś gumek i zapinek aby zaczepić tą kartę :D. Gdzie można kupić takie coś ??? i czy to wystarczy skoro mam tylko 2 dzióry :(?? A może ktś ma inny pomysł jak to zamontować ??????? Odpowiedzcie plissss :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Ja proponuję na śrubach zamontować :) Sam miałbym tak gdyby mi gwintownik się nie złamał i nie został w radiatorze... ale tak właśnie będe robił... Dwa otwory, gwintowanie i potem śruby na podkładkach żeby nie zwarć jakiś nie bylo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ja wzialem jakis radiatorek 5x5x5 i wywiercilem 2 rogi po skosach wlasnie, wiercilem wkretarka i polamalem tylko 4 wiertla (dacie wiare ze wiertlo do betonu sie nie nadaje do metalu?) potem to przeykrecilem do karty 2 srubkami az sie troszka karta zgiela ale do slota wchodzi. a podkladek chyba nie trzeba bo kolo otworkow nie ma zadnych sciezek. i co to jest ten gwintownik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Raczej nic gotowego nie kupisz. Przewierć się przez radiator i przykręć go śrubami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A czy jak coś ważącego 0.5 Kg to czy może się karta złamać ???, albo czy może to wyrwać slot agp ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A mam jeszcze jedno pytanie wazniejsze od poprzedniego :D Jak juz zrobię dzióry nagwintuję je to z kąd potem wiedzieć jak mocno dokręcić te śróbki ?? Lepiej mocniej czy lrzej ?? Czy mogę pokruszyć rdzeń ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 przyspawaj :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 przyspawaj :lol: 8)hardkorowiec :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 przyspawaj :lol: 8)hardkorowiec :twisted: a jakshe 8) Nie robmy oftopa z tego szacownego watku. :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 przyspawaj :lol: 8)hardkorowiec :twisted: a jakshe 8) Nie robmy oftopa z tego szacownego watku. :lol: :wink: ;) dobra koniec spamu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A mam jeszcze jedno pytanie wazniejsze od poprzedniego :D Jak juz zrobię dzióry nagwintuję je to z kąd potem wiedzieć jak mocno dokręcić te śróbki ?? Lepiej mocniej czy lż Pierwsze pytanie pozostawię bez komentarza. Rdzeń oczywiście możesz pokruszyć, ale osobiście nie radzę. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Te "gumki" to nie są żadne gumki tylko podkładki tłumiące drgania: http://www.4max.pl/default.asp?g=43&gg=18&produkt=151 A te "zapinki" to nie są żądne zapinki, tylko opaski zaciskowe dostępne w każdym sklepie elektronicznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Logan"]ja wzialem jakis radiatorek 5x5x5 i wywiercilem 2 rogi po skosach wlasnie, wiercilem wkretarka i polamalem tylko 4 wiertla (dacie wiare ze wiertlo do betonu sie nie nadaje do metalu?) potem to przeykrecilem do karty 2 srubkami az sie troszka karta zgiela ale do slota wchodzi. a podkladek chyba nie trzeba bo kolo otworkow nie ma zadnych sciezek. i co to jest ten gwintownik?Gwintownik to takie ala wiertło którym można nagwintować otwór żeby potem można było tam śrubki wkręcić :) A ja tez wiertło złamałem :/ I gwintownik jeden też :) Mocne są dziady :D PS No właśnie jakiej wagi nie należałoby przekraczać ?:) A może by jakieś rusztowanie zrobić ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ja w radiatorku wywiercilem dziurki i bez rzadnych gwintowań wkręciłem śruby. Użyłem troche dłuższych i wsadziłem na każdą sprężynke od dlugopisu i radiatorek idealnie przylega do rdzenia. Karta praktycznie wogule się nie grzeje na rdzeniu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A te opaski zaciskowe (2 bo tyle mam dziór) utrzymają taki radiator ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilbert Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 a pasty czasem miedzy radiator a rdzen nie trzeba dac ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A czy jak coś ważącego 0.5 Kg to czy może się karta złamać ???, albo czy może to wyrwać slot agp ?? moja karta razem z chłodzeniem wazy rowno 1kg,trzema sie bez zadnych podporek ;D wiertarka,gwitownik,srubki,podkladki z turbleksu,arctic ceramique-to przepis na sukces ;D troszke nieaktualne foty,ale wyglada to tak mniejwieciej u mie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 No to jest chyba logiczne :) :D Pasażer >> ale wkręciłes czy użyłeś takich dłupich śrub i nakretkami dobiłeś? :) Jaki polecacie cooler na GPU do 150 zł ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Wkręciłęm i trzyma jak skała :) Za 50 Zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13502 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Znaczy sie chodziło mi raczej o coś procesorowego :) Co by sie do hardcore O/C nadało :) Tego Arctica nie kupuję bo mam duuuże radiatory na pamięciach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 hehe aa ja dzisiaj zrobilem cos takiego 8) wczesniej mialem zalmana ale czy to bedzie lepsze od zalmana jak myslicie ?? : :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 E tego arctic cooleing to bym niepolecił, znaczy poleciłbym jeżeli wejdzie na kartę :D u mnie to raczej niemożliwe mam dużo dyżych wystających częci na karcie :( więc przepada, prakttycznie to mam na karcie przestrzeń 6/6 cm na chłodzenie gpu :(. Z tego właśnie powodu kupiłem coś takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2134 dałem na cgk 20zł i mam nadzieję że wystarczy i tak z tego co widzę to zostaną mi tylko 2 sloty pci :(, które sa zajęte więc poprostu przestrzeń mnie ogranicza z każdej strony. Chętnie bym kupił coś leprzego miedzianego ale cóż nieznalazłem nic takiego tych rozmiarów. A co do mojego zakupu to wygląda całkiem rozsądnie chyba powinien bez problemu wystarczyć nawet po Vmodzie (może sie i mylę) :) nawet ma ładnie posmarowany spód pastą termoprzewodzącą i zastanawiam się w takiej sytuacji czy bawić się w jej czyszczenie i szlifowanie spodniej części radiatora :D zresztą i tak jedyną pastą jaką dysponuje to silikonowa więc niewiem czy ma to sens. Jutro jadę na Wolumen (czyt. duży bazarek elektroniczny) i poszukam tych opasek zaciskowych bo wydaje mi się, że jest to leprze rozwiązanie od śrób, a jak sie mylę to i tak dużo niestracę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Panowie, macie nawalone :P Mocarne chlodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 pipanol-pl-> po założeniu tego giganta masz większe możliwości oc :?: no i oczywiście fajnie wygląda spawacz-> zawsze można przyciąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 wlasnie teraz testuje zaraz powiem ;] cos wiecej czy lepsze oc czy co :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 pasażer -> nie przesadzaj :D to co kupiłem wcale niejest małe razem w wętylatorem szer. 6/6 cm i 5,8cm wysokości no naprawe by mnie zgięło jakby to niewystarczyło :P zresztą jest to chłodzenie przeznaczone do procka 1600Mhz to czemu miałoby sobie nieporadzić z ????? chcę uzyskać o 100 węcej niż teraz czyli 500Mhz. Zresztą w porównaniu z tym co mam teraz to jest to kolos :D A co do przycinania to tak niezabardzo w moim przypadku :(:( procesor graficzny jest umieszczony raptem 2cm (jak nie mnie niemam linijki w oku) nad złączem agp. Radiator można uciąć ale wiatrak już nie :( chyba ze bym robił całkowicie własnej produkcji chłodzenie no ale to juz za dużo zachodu (chociaż myślałem nad tym). A i jakby radiator był więkrzy to wchodziłby mi nad pamięci a są ona umieszczone ciutkę niżej niż gpu przez co niechłodziłby ich, a takto jeszcze tam przykleję jakieś ciekawe (duże i rozbudowane, lecz aluminiowe bo miedźane są drogie) radiatorki. A jedyne co mi się udało wygrzebać z szafy z radiatorów to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12632 no ale one są małe, kwadratowe i przylepiec mają trochę juz brudny :( bo kiedyś były intensywnie urzytkowane :P a moje pamiątki sa prostokątne i przyklejenie ich daje +10mhz na pamięciach, a to dla mnie zdeka za mało :D Jak podrasuję swoją kartę (albo jutro albo za tydzień w weakend) to umieszczę zdjęcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 pipanol-pl -> no to ile ci to dało ??? Ciekaw jestem a ty tak zwlekasz z umieszczeniem wyników :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 heh oki narazie tylko poszlo z 250 na 310 :( mysle ze V-mody by pomogly ale w to to ja sie naraziie nie bawie bo nie mam kasy na druga :( ale jeszcze sie pobawie :( gdyby nie ta zasilka to juz bym pobil swoj rekord w 3d marku :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 A mnie przystopowała awaria zasilacza :( ten walony codeshit :D jutro komp pujdzie do naprawy :( a treraz muszę siedzieć na p4 1.8 :(:(:( Hmm ciekawe czy z servisu kapną się że robiłem parę modyfikacji :D:D:D no aż ciekaw jestem czy uznają gwarancję :D ale tak czy inaczej zasiłkę wstawie nową :D chcę walnąć jakieś z 420W tylko czy ktoś z was poleci mi jakąś ?? ?? ?? ?? tylko aby niebyła zadroga :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...