Raf1974 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Oto moja sytuacjia: Wymieniłem ostatnio sprzęt, moja nowa płyta to MSI KT 880 delta , karta grafiki to Radeon 9550 128 MB (128 bit) Gigabajta procesor athlon 1,7 XP Wrażenia z użytkowania karty wspaniałe, podkręciłem ją sobie rdzeń 330 a pamięć do 480. ALE niektóre gry takie jak np. painkiller, commannd&conquer, przestały chodzić , to jest w momencie ich włączania system resetuje się, wraz z zmianą sprzętu musiałem wgrać nowego windowsa XP, więc może przyczyna leży po stronie systemu a nie sprzętu.Diagnoza directa wykazała że jest tam zawarty jeden plik w starszej wersji o nazwie directX.cpl i pisze że może to wywoływać problemy, sam nie wiem co o tym sądzić. Wydałem kase na nowy sprzęt , a chodzi mi jedna na cztery gry , przecież to absurd, (świetnie chodzi mi Call of Duty, ale żeby było smieszniej tylko w opcji multiplayer, bo w opcji dla pojedynczego gracza zwalnia , natomiast w multiplayerze mimo że grafika jest nieraz o niebo lepsza śmiga jak szalona, a w karcie dla przetestowania ustawiłem sobie dwukrotny antiliasing i dwukrotną anisotropię, tekstury ustawiaone na ekstra) Piszę że wrażenia z użytkowania tej karty są wspaniałe bo naprawdę to piękny kawałek sprzętu ( za te marne 330 zł , aż się nie chce wierzyć).Dobrze spisuje się też Unreal Tournament 2003. Ale do jasnej cholery co z pozostałymi grami? Proszę o rade, co jest tutaj zgrane. (Ważne!!! Mam directX 9.c, dwa tygodnie temu comand&conquer chodził, teraz już nie, objawy jak wyżej,skanuje system często onlajnowym skanerem antywirusowym- nie wykrył nic, WSZYSTKIE BENCHMARKI JAKIE SĄ KARTA PRZECHODZI WSPANIALE, NAWET PO PODKRĘCENIU 350/500,NOMINALNE USTAWIENIA TO 250/400) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Po instalacji Windy wgrałeś sp2 czy DX9.0c masz zainstalowany osobno ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf1974 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 do diabła co to takiego sp2? Sam windowsa osobiście nie wgrywałem , więc nie wiem. Odpisz o co chodzi? Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Sp 2 - service pack 2 dla Windows XP ( zbiór poprawek do systemu ).Najlepiej po instalacji systemu zainstaluj sp2 ( zawiera w sobie DX 9.0c ) , potem stery do płyty głównej , grafiki, dźwięku , itp. Tez kiedyś instalowałem wypreparowanego DX-a i miałem ten sam komunikat i Painkiller mi wyskakiwał do pulpitu. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 SP2-Service Pack 2 , czyli Pakiet który zawiera wszystkie poprawki i uaktualnienia(Do Windowsa XP) do daty wydania tego Service Packa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf1974 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 dzieki za odpowiedź , tak też własnie myślę , więc jedyna radą pozostaje formatowanie dysku C i wgranie od nowa Windowsa XP. Ale w tym wytłumaczeniu też coś niegra bo razem z windowsem miałem instalowanego również serwis paka, ale tak i tak żeby sprawdzić będe musiał robić reinstalke. Jak wtedy to nie pomoże , to znaczy że wina leży nie po stronie oprogramowania a po stronie sprzętu , przynajmniej tak myslę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...