Skocz do zawartości
Raf1974

problemy z kartą albo z directem???

Rekomendowane odpowiedzi

Oto moja sytuacjia:

Wymieniłem ostatnio sprzęt, moja nowa płyta to MSI KT 880 delta , karta grafiki to Radeon 9550 128 MB (128 bit) Gigabajta procesor athlon 1,7 XP

Wrażenia z użytkowania karty wspaniałe, podkręciłem ją sobie rdzeń 330 a pamięć do 480.

ALE niektóre gry takie jak np. painkiller, commannd&conquer, przestały chodzić , to jest w momencie ich włączania system resetuje się, wraz z zmianą sprzętu musiałem wgrać nowego windowsa XP, więc może przyczyna leży po stronie systemu a nie sprzętu.Diagnoza directa wykazała że jest tam zawarty jeden plik w starszej wersji o nazwie directX.cpl i pisze że może to wywoływać problemy, sam nie wiem co o tym sądzić.

Wydałem kase na nowy sprzęt , a chodzi mi jedna na cztery gry , przecież to absurd, (świetnie chodzi mi Call of Duty, ale żeby było smieszniej tylko w opcji multiplayer, bo w opcji dla pojedynczego gracza zwalnia , natomiast w multiplayerze mimo że grafika jest nieraz o niebo lepsza śmiga jak szalona, a w karcie dla przetestowania ustawiłem sobie dwukrotny antiliasing i dwukrotną anisotropię, tekstury ustawiaone na ekstra)

Piszę że wrażenia z użytkowania tej karty są wspaniałe bo naprawdę to piękny kawałek sprzętu ( za te marne 330 zł , aż się nie chce wierzyć).Dobrze spisuje się też Unreal Tournament 2003.

Ale do jasnej cholery co z pozostałymi grami?

Proszę o rade, co jest tutaj zgrane.

(Ważne!!! Mam directX 9.c, dwa tygodnie temu comand&conquer chodził, teraz już nie, objawy jak wyżej,skanuje system często onlajnowym skanerem antywirusowym- nie wykrył nic, WSZYSTKIE BENCHMARKI JAKIE SĄ KARTA PRZECHODZI WSPANIALE, NAWET PO PODKRĘCENIU 350/500,NOMINALNE USTAWIENIA TO 250/400)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sp 2 - service pack 2 dla Windows XP ( zbiór poprawek do systemu ).Najlepiej po instalacji systemu zainstaluj sp2 ( zawiera w sobie DX 9.0c ) , potem stery do płyty głównej , grafiki, dźwięku , itp. Tez kiedyś instalowałem wypreparowanego DX-a i miałem ten sam komunikat i Painkiller mi wyskakiwał do pulpitu. Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedź , tak też własnie myślę , więc jedyna radą pozostaje formatowanie dysku C i wgranie od nowa Windowsa XP.

Ale w tym wytłumaczeniu też coś niegra bo razem z windowsem miałem instalowanego również serwis paka, ale tak i tak żeby sprawdzić będe musiał robić reinstalke. Jak wtedy to nie pomoże , to znaczy że wina leży nie po stronie oprogramowania a po stronie sprzętu , przynajmniej tak myslę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...