Fineline Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mam płytę główną PC 100 Pentium II M726 BXcel i proc Celeron 300. Chciałbym go podkręcić tyle, że nie chce tego spieprzyc i prosze o pomoc. Pozdro Fineline Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Dawaj FSB 100MHz. A jak się da to i więcej. Celek 300 to jeden z najlepiej krecących się procków na świecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Niech podniesie napiecie ciut np. na 2,1V dla kompletnej stabilnosci. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Niech podniesie napiecie ciut np. na 2,1V dla kompletnej stabilnosci.Na tej płycie z tego co pamiętam nie da sie podnieść napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Niech podniesie napiecie ciut np. na 2,1V dla kompletnej stabilnosci.Na tej płycie z tego co pamiętam nie da sie podnieść napięcia. To pobaw sie nozkami :) o ile pamietam nalezy zalepic B121 B119 i A119 aby uzyskac 2.2 volta - ale upewnij sie jeszcze dokladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fineline Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 FOA thx za szybkie odp. FSB zmienie pewnie w Biosie (jak zdazylem sie dowiedziec od kolegi Anona) za to kompletnie nie jaze jak to jest z tymi nozkami... Pozdro Fineline Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 ...za to kompletnie nie jaze jak to jest z tymi nozkami... ... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=202...ighlight=#20279 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Miałem tę syfną płytę i kupiłem używanego ale zajebistego asusa p3b-f za 130zł 8) i jestem zadowolony. Co do tej płyty fsb ustawiasz zworkami zobacz w instrukcji napiecie ustawiasz zaklejając piny na procku ja zwiększyłem napięcie na 2,02 i chodziło stabilnie na 504mhz ale nie wiadomo czy reszta bebechów nie padnie. Jeżeli masz słabego coolera to zaopatrz się w cóś lebszego. Ja swojego celka 300a na asusie oczywiście zakręciłem na 600mhz pci 45mhz agp 90mhz (bez wyłączania pamięci podręcznej) 8) i wszystko działa spox, nie ma to jak BX... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fineline Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 W moim biosie nie ma fsb, musialbym go aktualizowac. Moge zrobic to programem CPUFSB? Pozdro Fineline Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 raczej zmien zworki na płycie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 W moim biosie nie ma fsb, musialbym go aktualizowac. Moge zrobic to programem CPUFSB? mam identyczną płytę magistralę można zmieniać zworkami(66,100,112,133) w cpucool są dodatkowo dostępne 75, 83 i 103 Mhz na razie max co wycisnąłem z celka 300a to 504(112fsb) @2.2V z WC niedługo próbuje 133Mhz :twisted: nie wierzę tylko w jedną rzecz, w cpucool ustawiając fsb na 133Mhz pci wyświetla na 33Mhz, więc jakby wynikało, że płyta ma dzielnik 1/4 :D a może to tylko błąd tego programu (aha na razie jeszcze nie odważyłem sie puścić na 133) ps. czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego po ustawieniu magistrali w cpucool winda się wiesza, ale po rebocie jest magistrala jaką ustawiłem w programie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Miałem tę syfną płytę i kupiłem używanego ale zajebistego asusa p3b-f za 130zł 8) i jestem zadowolony. Co do tej płyty fsb ustawiasz zworkami zobacz w instrukcji napiecie ustawiasz zaklejając piny na procku ja zwiększyłem napięcie na 2,02 i chodziło stabilnie na 504mhz ale nie wiadomo czy reszta bebechów nie padnie. Jeżeli masz słabego coolera to zaopatrz się w cóś lebszego. Ja swojego celka 300a na asusie oczywiście zakręciłem na 600mhz pci 45mhz agp 90mhz (bez wyłączania pamięci podręcznej) 8) i wszystko działa spox, nie ma to jak BX... qrcze mialem 2 egzemplarze celkow 300 wc i nawwet pelta imax co wycisnalem to bylo fsb 124 a tesh na P3Bf (wg mnie najlepsza plyta na slot1) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...