Skocz do zawartości
cycman

Pytania odnosnie modowania :)

Rekomendowane odpowiedzi

1. jak podlaczyc voltomierze i czy standart atx wystarczy chodzi mi o to jak zakres maja pokazywac czy standart atx wystarczy czytalem to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=816...ight=voltomierz

itylko tak dla upewnienia pytam czy moge bez niczego podlaczyc 5v do jednej koncuwki i mase do drugiej

2.jaki podlaczyc amperomierz czy tez mozna zwyczjnie bez niczego jedna koncuwa 5 v a druga masa i jaki ma byc zakres pokazywanych wartosci

3.jak uzyskac 15V

4.czy da sie tak zrobic :

mam takie 3 slupki poziome diod led :

00 00 00

00 00 00

00 00 00

i tak pierwsze od lewej we wszystkich slupkach sa zielone diody potem nastepne 2 to pomarancz a ostatnie 2 czerwone i chcialbym je tak polaczyc zeby byl jakis przelacznii kolo nich i jak przelacznik jest wylaczony to diody pokazuja 1 rzad uzycie cpu 2 uzycie pamieci a 3 lata losowo a jak wlacze przelacznik to mi pokazuje efekt dzwiekowy to znaczy ten wskaznik nie wiem jak to sie dokladnie nazywa widzialem gdzies na allegro takie oprogramowanie za 5 chyba ale nie wiem czy da sie cos takiego z robic ?

5.moze jakis link bo planuje zrobic regulator obrotow 5 wentyli i nie wiem jak dokladniej zakres od 0V-15V i takie cos wymyslilem ze jak napiecie jest 0V to nie ma podswietlenia jak jest0V-6V zielone jest 6V-12 pomaranczowe i powyzej 12V-15V czerwone

Tyle moich pomysłow :) czekam na odpowiedz

EDIT:

4. wycofane rezygnuje z tego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) jak wyzej...

2)zakres pokazywanych wartosci... 30Amperów :lol:

3) stosując scaloną przetwornice napiecia... :) (jak nie wiesz co to to nie zastosujesz)

4) wszystko da sie zrobić... ten efekt dzwiekowych domniemują ze sie zwie... wskaźnik wysterowania.. lub 3 drożny analizator widma...

5) kupa linków jest w googlach... -> www.google.pl <-

wiekszosc tych rzeczy o których piszesz to zadania dla elektronika na poziomie przynajmniej intermediate :)... tak że jesli niewiesz jak to zrobić ... to zapewne sam tego nie zrobisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi