ubik2003 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Mam problem. mam mobo ga 7nnxp i 2 procki thortona 2000+ i bartona 2500+. problem wyglada nastepujaco. gdy mam wsadzonego thortona i krece go magistrala na 200mhz czasem komp sie nie chce podniesc, ale nie jest to wina zbyt duzego oc poniewaz na msi k7nv delta latal bez zastrzezen, natomiast na gigabicie nie chce latac. a z mobilem jeszcze gorzej. caly czas wykrywa mi 800 mhz niezaleznie od tego jaka magistrale wybiore i jaki mnoznik. zmienialem takze bios na najswiezszy i dalej nie wiem. czy to wina plyty glownej? a teraz po krotce o bebechach kompa: wspomniana plyta glowna i 2 procki, 420w chiefteca, 2x256 geila. pomoze ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Mobile zawsze startuje na mnozniku 6 lub 8 i niskiej magistrali. Może mobo poprostu nie zapisuje twoich ustawień?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Z tymi płytami zazwyczaj są problemy na XP-M mianowicie chodzą na FSB 133 z jakimś tam mnożnikiem. A płyta dla takich procesorów ustawia się inaczej zmniejsza zakresy podnoszenia magistrali. Musisz zastosować drucianą modyfikację i na pewno zaskoczy poprawnie :) a najlepiej zmień płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...