MaKaR Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 no własnie, zaczełem sie przejmowac tym że tweakowi cieńko idzie w Boincu ale nie chce mi sie instalowac w ciemno potem szukac co gdzie i jak, a że przegladałem pobierznie topic o boincu to wiem że bywaja z nim małe problemy. A więc moja prośba niech ktoś zrobi małe faq oo gdzie i jak po co komu czemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 panowie co jest leń was opentał postarał by sie ktoś :):P, chyba że boicie sie konkurencji z mojej strony :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 hmm a czy pierwszy post http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=77491&start=0 nie wystarczy ? inaczej mówiąc instalujesz klienta, rejestrujesz się (lub przenosisz konto o czym jest w tamtym temacie na pierwszej/drugiej/trzeciej stronie, wklepujesz accout key które dostaniesz na maila i urla którego też dostaniesz na maila (ale zawsze dla s@h jest taki sam i jest w w/w temacie) i liczysz aż ci prądu braknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 spoko chciałem być leniwy :) i przydało by sie to przyszłym pokoleniom liczacych nie myślałem tylko o sobie :):P ps. o so hosi z tym s@h ?? bo ja normalnie skonfigurowałem i liczy url'a dałem tego http://setiathome.berkeley.edu dobrze zcy coś sknociłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 url dobry chociaż ja też licze seti a urla mam tego: http://setiweb.ssl.berkeley.edu/ :D s@h = seti@home @="at" (chociaż to pewnie to wiesz, to o co chodzi z pytaniem "o co chodzi z tym s@h ??") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 url dobry chociaż ja też licze seti a urla mam tego: http://setiweb.ssl.berkeley.edu/ :D s@h = seti@home @="at" (chociaż to pewnie to wiesz, to o co chodzi z pytaniem "o co chodzi z tym s@h ??") sorry ja dzisiaj starszna zamuła jestem, nic nie wiem i nic nie kminie a długo spałem musze sie do jakiegos lekaża przejśc może mam jakąs anemia albo coś :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 sorry ja dzisiaj starszna zamuła jestem, nic nie wiem i nic nie kminie a długo spałem musze sie do jakiegos lekaża przejśc może mam jakąs anemia albo coś :/i to jak najszybciej bo jak bedziemy anemicznie liczyc to nam konkurencja poucieka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 sorry ja dzisiaj starszna zamuła jestem, nic nie wiem i nic nie kminie a długo spałem musze sie do jakiegos lekaża przejśc może mam jakąs anemia albo coś :/i to jak najszybciej bo jak bedziemy anemicznie liczyc to nam konkurencja poucieka spoko pójde napewno alebo se jakiegoś danona z lkaseji kupie :), aha mam jesczez jeden dziwny problem w identyfikacji proca pokazuje mi AMD Athlon(tm) XP 2600+ Pentiumi ajk coś tam sciagał na poczatku do luczenia to tez dla pentiuma czy to normalne ??bo czuje sie urażony z tym intelem jak mi pokazuja że intel to mogli by chociaż wysłac takie 3,06 ht jaiiegos z mobo :):P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 lol klient i tak jest 32bitowy i nie różni się niczym ten z p1 od tego na p2/3/4/celki/durki/athlony a fakt fajnie wygląda jak AMD athlon jest pentiumem :D :rotfl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 e tam mogli by napiać Sun Ultra Sparc IV albo IV+ wtedy bym sie lepiej czuł i wogóle fajniej by wyglądało a spytałem sie bo kto pyta nie bładzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 MaKaR - wiesz na stronie projektu jest kod tak Boinca jak i klienta seti więc możesz go przerobić nawet na ZX Speca jeśli chcesz i uda ci się to zrobić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 W czym jest ten kot ;) w "worku" czy w C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 http://boinc.berkeley.edu/seti_source/ - kot seti klienta http://boinc.berkeley.edu/community.php - a tam znajdziesz kociaka Boinc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ale lipszton dzisiaj musiałem zresetowac kompa przyciskiem ( pierwszt raz od dawna ) i mi wcieło 50 % jednostki i chciało ją liczyć od nowa ale lipszton :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 MaKaR - zrobiłeś scandiska pewnie prawda ? miałem tak samo a liczę WU koło 9 godzin więc troche czasu straciłem. a i bez scandiska wu pozostaje nieruszone a z nim tracisz przeważnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 MaKaR - zrobiłeś scandiska pewnie prawda ? miałem tak samo a liczę WU koło 9 godzin więc troche czasu straciłem. a i bez scandiska wu pozostaje nieruszone a z nim tracisz przeważnie w win 2003 nie ma tego scierwa a nawet jakby było to na bank bym nie zrobił za kogo ty mnie beirzesz wiki-yu chyba mnie nie lubisz :?: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ble masz win03 ? to chyba nawet miałbym powod aby nie lubic bo to jest jeden z gorszych winow - nic sie nie da na nim zrobic a na serwer sie nie nadaje bo za duzo uslug ma w sobie ktore obciazaja kompa bardziej niz pomagaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ble masz win03 ? to chyba nawet miałbym powod aby nie lubic bo to jest jeden z gorszych winow - nic sie nie da na nim zrobic a na serwer sie nie nadaje bo za duzo uslug ma w sobie ktore obciazaja kompa bardziej niz pomagaja dlaczego nic sie ie da zrobić jak to rozumiesz ?? chodzi mi wszytko i jest megastabilny . jedyny - jaki w nim jest to to że sie troszeczke dłużej programy na nim właczają, nie wiem dlaczego mówisz że jest feee co może xpek lepszy ? update: z tym nielubieniem chodziło mi że zarzucasz mi korzystanie z scandiscka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 jak dla mnie był beee owszem eXPek nie był lepsiejszy osobiście siedze na dwu systmach xp i na auroxie 9.2 xp bo musze miec jakiś windows w kompie (program płatnika :/ i net bo nie chce mi sie go konfigurować na linuxie) a na linuxie reszta i bynajmniej nie mam serwera żadnego tylko lubię go a i tak za lepszego windowsa uważam 98 (zwykły nie se) jeśli nie ma sie użądzen usb i 2000 jak masz usby pciXy i podobne "nowe" technologie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 jak dla mnie był beee owszem eXPek nie był lepsiejszy osobiście siedze na dwu systmach xp i na auroxie 9.2 xp bo musze miec jakiś windows w kompie (program płatnika :/ i net bo nie chce mi sie go konfigurować na linuxie) a na linuxie reszta i bynajmniej nie mam serwera żadnego tylko lubię go a i tak za lepszego windowsa uważam 98 (zwykły nie se) jeśli nie ma sie użądzen usb i 2000 jak masz usby pciXy i podobne "nowe" technologie spoko z linuxem jestem narazie na poziomie czytania o nim uczeniu sie nie bede sie porywał odrazu na głebokie wody, tez bardzo długo używałem 98 ( pomimo narzekan wielu osób jaki to on zły ), a do 200 nie mogłem sie przekonać jakoś bo były probemy z grami a w 2003 mam stabilność rekord 17 dni ( tylko tyle bo zianstlowałem soft kory reboota wymagał) i jakoś go lubie :). ps. to jak lubimy sie czy nie bo nie wiem jak mam sie ustosunkowac :):P ps2. jakbym korzystał ze scandiscka to trza by na forum zwołać komisje śledczą or something bo to gorsze niż lew i orlen :) :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ps1 - no wiesz jak można się kłucić to jest pożądne i KULTuralne forum ps2 - lol a i skończmy OT oki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ps1 - no wiesz jak można się kłucić to jest pożądne i KULTuralne forum ps2 - lol a i skończmy OT oki ? no własnie troche zjechaliśmy z tematu :) koniec oftopa PEACE LOVE EXTASY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 pytanko odnosnie klienta ew. ustawien na stronie: da sie jakos tak ustawić żeby zaraz po skończeniu liczenia jednostki result ładowal sie na serwer - bo u mnie jest tak ze nastepna swieża jednostka musi sie policzyc do 59.7x% i wtedy dopiero result wczesniejszej sie wysyla na serwer i sciaga sie nowa probka - problem moze niewielki ale mi jakos na nerwy idzie - wiec jak sie da to jakos ludzko ustawic to bylbym wdzieczny za wskazówki thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Można w kliencie w zakłądce projrkt, prawą mychą na SETI@home wybrać opcję zaktualizuj preferęcje. Jak wszystko jest OK! z projektem próbka zostaje odesłana. Same przesłanie parametrów obliczeń próbki odbywa się po skończeniu jej liczenia i w tym momęcie jest ona chyba klasyfikowana. A wynik obliczeń przesyłany jest jak wyżej napisałem lub wynika to z ustawień w preferencjach. Tak ja to widzę, mogę się mylić. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 O to mi chodzilo - dzieki bardzo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...