mar_cin Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam, moze ktos pamieta jak zawodzilem ze mi His`ik r9550 128mb wykopyrtnol,- wczoraj sie dowiedzialem ze wroci z serwisu nowy, i teraz sie zastanawiam jesli kupilem his`a z pamieciami 128mb 5ns... to po uplywie miesiaca (mieli z 3 razy braki i 3 dostawy) jest szansa ze wroci 4ns? slyszalem ze 5ns to byla pierwsza "fala" tych kart a pozniej byly na 4ns .... --- no to okaze sie w przyszlym tyg, i teraz mam rozterke niby zobacze jak sie bedzie ta karta zachowywala ale chetnie bym sobie ja wymienil .. i tu dylemat bo na allegro taniutkie sa gigabyte`y r9550 - 279zl :o ale z drugiej strony moj staruszek sobie sprawil ostatnio szafira r9600pro Advantage .. zdazylem juz zobaczyc ze cus "lekko" niedotaktowane to to .. no ale spokojnie pytanie do was ... jak sie zachowooje ta karta ? mozna ja popchnac do pelnego pro ? a moze jeszcze wyzej ? lepiej ta r9600"pro" brac , czy kupowac Gigabyte`a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 A może kup 9500PRO będzie bardziej wydajne niż te, co podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 wiec? warty jest cos ten Sapphire R9600pro Advantage???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no to jest zwykłe 9600 które ma taktowanie rdzenia 400mhz [ a tyle dokręcisz zwykłego 9600] i pamiątki na 500mhz . wg mnie nei ma sensu bo tyle samo wykręcisz 9550 więc będziesz płacił za nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Chłopie jak masz z 300zł to kupuj R550 od Gigabyte!!! Podkręciłem go tylko do 325/400 rezulataty takie że hej!!! Mówie ci bierz GB R9550... Mój komp: Radeon 9550@R9600 (nrarazie tyle bo mi wystarcza) Athlon XP 1700+ 256 DDRam Kingston 333 --------------------------------------------------------------- Na tym sprzecię takie gry chodziły na serio: w 3dmarqu2001se : ok. 9000 słabo ale: Doom3 ULTRA DETALE 1024x768 <- miodnie chodzi tylko czasem doczytuje ale jak dokupie 512 ram i będzie siedemset ileśc to cudnie będzie , przysiegam full detale wszystko co w options da sie ustawić jest na maxa (tylko roździałka 1024x768)!!! Thief 3 : Full detale 1280x1024 śmiga cudownie! NFS-UNDERGROUND : Jak wyżej Alias: Jak wyżej I większość jak wyżej !! Mówie nie mam jakiegoś świetnego kompa ale wszystko miodnie i totalnie polecam R9550 od GB bo miałem wcześniej GF 2 MX 400 podkręconego to thief wogiłę alias wogóle , nfs 800x600 i sie troche ciał , doom3 chodził ale wszystko na minimum jak widać straszny przyrost i jak gram w Dooma3 to móe miodnie poza doczytywaniem z dysku ale jak sie na 1GB to już miodnie pożyczyłem od kumpla 512 ram dołożyłem że było 768 i cudnie chodziło tak więc jako karte polecam ją!!! Aha jeszcze jedno proc AMD Athlon XP 1700+ , nie podkręcany!!! czyli 1467 MhZ!!! PS w FarCry nie grałem jeszcze ale napisze jak zagram :) ---------------------------------------------------------------------------------------- To tyle jak jakieś pytania to pisać w poście :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 pisze przecie ze tego 9600"pro" to bym mial za mojego r9550 His`a 5ns.. bo bym ze starym sie zmienil... no nic - zrobie poprostu tak - jak przyjdzie karta to wymagluje tego hisa(moze beda pamiatki 4ns?:)) pozniej tego r9600"pro" pozniej naywyzej go drozej sprzedam ... i bede mial moze na cos ladnego:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...