Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 J.w., tj. instalka Windowsa XP (niezależnie jaka, żeby ktoś zaraz nie napisał, że to przez pirata 8O) nie wykrywa mi dysku SATA - Hitachi 80 GB 7200 RPM. Sprzęt podłączony jest przez SATA1, zasilanie sprawne, w BIOSie płyty (ABIT NF7-S) włączony kontroler SATA i wszystko generalnie wygląda dobrze, bo przy RAID ROM Enable ładnie pokazuje mi wykryty "Hitachi... blablabla". W czym może leżeć problem? Sprzęt nowy, w zasadzie surowy - nigdy nie był używany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade_15 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 znajdz na płycie dołaczonej do płyty głownej sterowniki sata zrzuc je na dyskietke. podczas instalki win xp ciskasz F6 i ładujesz dyskietke potem normalnie instalka idziedalej. niedawno sam zmieniałem hdd na sata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Ściągałem stąd: http://www.abit.com.tw/page/uk/download/do...T_TYPE=Socket+A - wersje 121 i 132, dodaję wszystkie kontrolery przez F6 z dyskietki Nadal to samo, dyskietki do płyty nie mam. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam, musisz sciagnac Siliconimage 3112 i to zaainstalowac. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam, musisz sciagnac Siliconimage 3112 i to zaainstalowac. Pozdrawiam. po co sie wtrącasz ,to co piszesz dotczy tylko epoxa(jak sie nieznam ,t zdania nie wymawiam) ,a tak wogóle to silikon itd dotyczy segete ,a nie hiachi(czy jak tam sie pisze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam, musisz sciagnac Siliconimage 3112 i to zaainstalowac. Pozdrawiam. po co sie wtrącasz ,to co piszesz dotczy tylko epoxa(jak sie nieznam ,t zdania nie wymawiam) ,a tak wogóle to silikon itd dotyczy segete ,a nie hiachi(czy jak tam sie pisze) Witam, po co sie tak madrzysz?Tam gdzie podal link jest taki plik do sciagniecia,ja tak robilem i dlatego napisalem zeby tak sprobowal, i naucz sie normalnie pisac i dopiero komus zwracaj uwage. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Witam, musisz sciagnac Siliconimage 3112 i to zaainstalowac. Pozdrawiam. po co sie wtrącasz ,to co piszesz dotczy tylko epoxa(jak sie nieznam ,t zdania nie wymawiam) ,a tak wogóle to silikon itd dotyczy segete ,a nie hiachi(czy jak tam sie pisze) co Ty wogóle piszesz to jaki sterownik ściągasz zależy od chipu obsługującego sata a nie od dysku, na abicie jest właśnie silicon, i drivery tak jak P_iotrek napisały ver 3112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_2236 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 OK, 3112 działa, wcześniej próbowałem jedynie 3114. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hela Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 hello;-) ja tez mam poblem z Sata;( niestety ten sprzet jest dla mnie chyba za inteligentny;/ pan powiedzial mi ze aby zainstalowac winxp musze sciagnac na dyskietke jakies pliczki potem wlaczyc instalatora xp i wcisnac F6:D wszystko spoko tylko ktore pliczki:D jednak ze jestem uparte dziecko weszlam na stronke gigabyte i sciagnalam driver raid via 8327, bo podejrzewam ze o te chodzilo:D szkoda tylko ze one maja "tylko" 9 mb i zmieszcza mi sie na jednej biedej dyskietce........ pomozcie prosze :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 powinnas miec malutki pliczek na stronce z nazwa "sata drivers" i instrukcje jej instalowania a F6 wciska sie jak winda przy instalacji pokazuje na dole napisik "sterowniki raid" czy cos takiego ale jest na koncu "<F6>" taki znaczek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hela Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 ........ to jest za inteligentne jednak :lol: na razie chyba odpuszcze sobie xp a zreszta 98 tez jest nice;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...