inc0gnit0 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) @raf.z ja tylko zwrocilem uwage :D bluzgi potem sie zaczely i to nie ode mnie, ale nevermind wlasnie sie zastanawiam czy teraz jakas inna seria wyszla, ze trzeba drapac, bo ostatnio skaladalem kompa z sempem i wygladal tak jak moj, tzn mostki bo laminat byl brazowy. @szamo8 zanim kupisz wentyl to sprawdz czy to wina temperatury tzn mozesz przeprowadzic testy, przy otwartym oknie, u mnie bylo 5* w pokoju to i komp sie lepiej schlodzil, i wtedy z nieszczesnego 213 mhz doszedlem do 220, ale to bylo na msi ktorego juz nie ma, choc koledzy dobrze pamietaja OC extreme test bo sie podobno cale pietro wychlodzilo :D :D @beerlover moze sprobuj na innym zasilaczu to raz a dwa moze jakis zmodowany bios pomoze Edytowane 12 Marca 2005 przez mamcar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) wlasnie sie zastanawiam czy teraz jakas inna seria wyszla, ze trzeba drapac, bo ostatnio skaladalem kompa z sempem i wygladal tak jak moj, tzn mostki bo laminat byl brazowy. a twoj proc na jakim jest? ja mam na zielonym laminacie, a brazowy raczej na starszych sie trafial i tam nie musialem drapac (mostki byly bardziej na wierzchu), wystarczylo kreske olowkiem trzasnac Edytowane 12 Marca 2005 przez raf.z Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerlover Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ok mamcar, spróbuje z innym bioesm.... a moze bys powiedzial jaki byłby najlepszy do mojego zestawu??? wiem, ze jest taki temat na forum ale jak juz tu pisze to bylo by szybciej :) thx ........a teraz ide na piwko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl2 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 podepne sie pod temat może ktoś mi odpowie (jesli coś było to prosze pokazać i zje***, przyjme krytyke :) ) -jak podkręcalne są sepmrony -jakie najlepsze serie -czy sempy mają odblokowany mnoznik -który z sempów do 200zł (widiząłem nówki oem 2400 za 200zł) byłby najlpeszy w stosunku wydajnośc@podkręcalność a cena ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) moj jest zielony, a tego brazowego kupilem jakies dwa miesiace pozniej @beerlover niestety sie nie orientuje bo nie mam stycznosci z ta plyta, ale szukaj czegos pod pamieci raczej. @kl2 juz faczyc mi sie nie chce a bylo wszystko, ale poznaj moja dobroc :wink: -sempron 2200+ rekord tutaj chyba 270mhz 260mhz spotykane na NF7 inni dochodza ok 2300 max. - nikt tutaj nie wytypowal najlepszej serii, wiekszosc kreci sie dosc dobrze, choc czasem potrzebuja wiekszego napiecia -semprony nie maja odblokowanego mnoznika, mozna je przerobic na Mobile co daje mozliwosc zmiany (niedziala to na Nforsie) -najlepiej kreca sie procesory najnizej taktowane, wiec jesli nie masz plyty na nforce to polecam 2200 zmienisz mnoznik polecisz magistrala i bedzie wporzadku, natomiast jesli masz cos na nf i boisz sie ze pamieci nie wyrobia wielkiego FSB to wez jakis z wyzszym mnoznikiem moze byc 2400+ Edytowane 12 Marca 2005 przez mamcar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 podepne sie pod temat może ktoś mi odpowie (jesli coś było to prosze pokazać i zje***, przyjme krytyke :) ) -jak podkręcalne są sepmrony -jakie najlepsze serie -czy sempy mają odblokowany mnoznik -który z sempów do 200zł (widiząłem nówki oem 2400 za 200zł) byłby najlpeszy w stosunku wydajnośc@podkręcalność a cena ?? 1324325[/snapback] moze odpowie, a moze sam sobie przeczytasz :-P moj jest zielony, a tego brazowego kupilem jakies dwa miesiace pozniej 1324329[/snapback] i na brazowym musiales drapac? bo na swoim z tego co pamietam to tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 na zielonym nie musialem drapac, brazowego nie przerabialem ale tez bym raczej nie musial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl2 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 moze odpowie, a moze sam sobie przeczytasz :-P 1324341[/snapback] powiem ci że czytam i czytam i coraz głupszy sie robie :lol: za dużo tego :blink: ps. jaki Sempron będzie porównywalny z 2000XP chce tego dziada wymienić na coś (właśnie chyba Sempa, którego podkręce) bo to seria TB A0 i ciężko z podkręcaniem :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 na zielonym nie musialem drapac, brazowego nie przerabialem ale tez bym raczej nie musial 1324348[/snapback] a tego nie wiesz! wyglada tak samo, ale moj niby tez i co z tego, u mnie nie dziala. W sumie to ja dwa krecilem na brazowym i nie drapalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 @raf.z a Ty nie pisales czasem w tamtym nieszczesnym temacie ze drapales ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 heh, no tak na moim drapalem, moj jest zielony na dwoch brazowych nie musialem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamo8 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) mamcar,zrobilem jak mowiles. w pokoju 7* brrrr. napiecie porca nawet zwiekszylem na 2,1 i niestety przy probie ustawienia 11*200 bluescreen i reset :( wyzej juz napiecia dac nie moge. wiec chyba koniec marzen o porzadnym wykreceniu semprona. jak ktos mialby jeszcze jakis pomysl co zrobic w tej dziwnej sytuacji to bede wdzieczny :) a propos koloru semprona: ja mam brazowy laminat i nic nie musialem skrobac. a moze to jest wina zasilacza bo ten co ja mam COLORS IT 450W Golden Power nie cieszy sie najlepsza opinia, choc spotkalem pozytywne :) Edytowane 12 Marca 2005 przez szamo8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coccolino Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 @coccolino i co sie chwalisz? :lol: Jak ja zrobilem opis to mi mamcar bluzgal ze to juz bylo :-P A ty z jakiego opisu korzystales? Moze z wlasnej inwencji? :) Troche malo tych MHz B) Co do temp to ja wyczyscilem mojego pentagrama z kurzu i mam 32°C w idle, a w stresie 52°C przy vcore 1,904(prawdopodobnie, miernik twierdzi ze wiecej :lol: ) A probowales bez drapania? Jak mamcar pisal grafitu z olowka nawalic w dziurke po laserze? 1324208[/snapback] @raf.z Wszyscy się chwalą to i ja chciałem :) Nie wiem o co Ci biega z tym opisem :huh: Jeżeli chodzi Tobie o opis przerobienia Sempa na mobila, to korzystałem z opisu który znalazłem na tym forum. Jeśli to zabronione - to ściągam czapkę, chylę czoło i pokornie proszę o przebaczenie. Jeśli zasłużyłem na dyby lub batogiem smaganie, podajcie mi adres i czas a stawię się w te pędy by pokutę pokornie odprawić. Jeżeli masz na myśli coś innego to uściślij. Nie próbowałem bez drapania (zielony laminat), bo gdyby się nie udało, musiałbym ponownie powtórzyć operację, a tego chciałem uniknąć (w sumie co za problem podrapać deczko:wink:). Niestety kurzu na cooler'ze nie posiadam, także i czyścić czego nie miałem. Gdybym i ja miał pentagrama podejrzewam, że i u mnie temperatury byłyby niższe i mógłbym jeszcze pokręcić. Na tym kończę. POZDRAWIAM :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Wszyscy się chwalą to i ja chciałemw pelni popieram! Uscislam :) Chodzilo mi o to Z CZYJEGO opisu na tym forum korzystales. Nikt cie za to nie bedzie smagal batogiem nawet jakbys bardzo chcial :lol: od tego jest forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coccolino Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 w pelni popieram! Uscislam :) Chodzilo mi o to Z CZYJEGO opisu na tym forum korzystales. Nikt cie za to nie bedzie smagal batogiem nawet jakbys bardzo chcial :lol: od tego jest forum 1324507[/snapback] Nie pamiętam czyj to był opis (od dzisiaj będę to sobie zapisywał). Miałem nadzieję, że z tym batogiem to nie przejdzie. Uspokoiłeś mnie jednak. Od masochistycznych zachcianek jestem daleki. POZDRO :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 ze specyfikacji elektryczno termicznej dla procesorow Sempron : "Rodzaj opakowania: A - 754 Pin OuPGA D - 462 pin OPGA (Socket A)" Jak widac semprony maja obudowe tylko OPGA, a to chyba od rodzaju obudowy zalezalo czy trzeba drapac laminat czy nie. Wiec chyba na zadnym z sempronow nie bylo to konieczne jesli na ktoryms sie udalo. Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi @szamo8 moze to faktycznie zasilacz bo Colorshit to sie dobra opinia nie cieszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coccolino Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) ze specyfikacji elektryczno termicznej dla procesorow Sempron : "Rodzaj opakowania: A - 754 Pin OuPGA D - 462 pin OPGA (Socket A)" 1324540[/snapback] Być może nie trzeba drapać, ale: 1) Na laminacie ciężko coś ołówkiem narysować. 2) W rysie po skrobaniu lepiej grafit się osadza. 3) Dla pewności, żeby procesu nie powtarzać. Ma to tylko jeden poważny minus: 1pow.min.) Można coś sp..ć. (spsuć ;)) i wtedy tylko ręce załamać i "Łoomatkoo !" zakrzyknąć. Mam pewien pomysł: Nakleić taśmę po bokach łączonego mostka zostawiając maciupką szczelinkę (dosłownie 0,3 mm - uff precyzyjna robota z lupą), z góry i dołu również. Wtedy to bez krępacji można to pociągnąć jakimś lakierem przewodzącym (są takie np. do naprawy ogrzewania szyby w samochodzie). Podmuchać aż zaschnie. Zdjąć folię i cieszyć się nowiutkim mobilem, nieskrępowanym cenzurą mnożnika. ------------------------- Sempron 2200 vel mobileAthlon XP 2400+ (10*200), cooler NONAME ASRock K7VT4A+ 256 MB Kingston 400 Galaxy GeForce 4 MX 440 (280/400) 350 W NONAME HDD Samsung 30 GB ATA/100 Edytowane 12 Marca 2005 przez coccolino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 coccolino ten pomysł jest znany bodaj od pierwszych Athlonów na Socket A więc niczego nowego nie odkryłeś :wink: Ale racja jest taka że lakierem jest lepiej i trwalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 U mnie podkrecanie proca konczy sie fiaskiem - pamiatki blokuja - mam w dualu DRR 400 i stare 333, wiec max to 166 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnn666 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ja tam zawsze przy mobilowaniu uzywam lakieru jakos czlowiek sie pewniej od razu czuje, zreszta po forum rozne historie o tym kraza. a dzis wlasnie lakierkiem moj sempron stal sie mobilny (mnoznik do 24x). @beerlover ile dales na tym procu napiecia?? bo jak sie patrzy na semprony to czasem mozna dojsc do wniosku ze AMD to tylko rozne mnozniki ustawiaq i sprzedaje pod innymi oznaczeniami, wiec na procu do takiego taktowania (12x200) to moze byc nawet jakies 1.8 czy 1.9 V potrzebne :? No i w ostatecznosci to moze jeszcze timingami pamieci pogrzeb (chociaz watpie). Acha no i nie wiem czy sie da wogole wylaczyc, ale jak cos to wlacz blokade PCI/AGP. @szamo8 nie wiem jak go kreciles, ale nie masz blokady PCI/AGP, wiec jezeli nie wsadziels druta do socketu to masz 203/5=40,6MHz na PCI to moze go zabic :-| nie wiem jak wydoliles 2.1V na tej plycie (ja mam max 2.05V) co do laminatow to na dzien dzisiajszy chyba wszystko to samo, bo o ile sie nie myle to kiedys byly brazowe (w ktorych mostki byly wogole na wierzchu, nie pokryte laminatem), ale to byly ceramiczne czy jakies, a aktualnie niezaleznie od koloru to raczej organieczne sa, wiec to wszystko to samo tylko sie kolorem rozni IMO @mamcar plyta szamo8 powinna sobie spoko dac rade z taka magistrala (pod warunkiem ze robiona drutem tak jak juz pisalem). a modowany bios na 200MHz na magistrali to chyba przegiecie :wink: jeszcze tak co do laczenia mostkow to od ktoregos momentu jedyna zalecana metoda laczenia byl lakier, ale jak widac dziala bez tego. chociaz patrzac na to z jeszcze innej strony to jak ktos wogole drapie proca to wg mnie lepiej skonczyc to lakierem aniezeli olowkiem, ale to juz moja opinia. sorki za forme, ale duzo ostatnio powstalo, a chcialem cos napisac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mam takie małe pytanie na temat Semprona 2800+ on ma podobo na standard ustawienie 166*12 i ma nazwę 2800+ a Athon XP 2600+ ma ustawienia 166*12,5 i nazwę 2600+, czy te procesory rożnią się wydajnością jeśli Sempron ma wyższą nazwę, bo chyba instrukcje mają takie same, rdzeń taki sam, cache też tyle samo. Już się powoli gubię, bo nie wiem czy kupić nowego Semprona czy Athlona XP 2400+@2600+ tak jak mój dla mojego klegi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramarex Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 No witam was !!! Ja też kupiłem sobie Semprona 2.2 ghz -- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43775220 Ma on taktowanie 1500 ja chce je zwiększyć na 1800 i kupić wentylator do procków 3ghz czy będe miał jakieś problemy ? czy będzie chodzić na pełnym luzie z temperaturą poniżej 50 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamo8 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 @bnn666: Jasne ze drutmodem ja potraktowalem :) bo inaczej to moglbym tylko pomarzyc o fsb 200.a napiecie w biosie pokazuje 2.05v ale w windozie jak sprawdzam EVERESTEM to widze 2.1v. A mam pytanko jak chlodzisz swojego radka ze tak poszedles na 430/530??.bo ja powyzej 420 na rdzeniu mam arty i powyzej 505 na pamieci tez sie sypia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) U mnie niestety jakiekolwiek drapanie odpadalo, w koncu proc jest na gwarancji :wink: tylko jakis baran plombe nakleil wlasnie na ten mostek :mur: a jak sie zaklei tasma klejaca olowek to tez jest trwaly Edytowane 13 Marca 2005 przez mamcar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 tak masz racje, najlepiej nic nie podkrecac bo przeciez mozesz stracic gwarancje, a przeciez nie bedziesz oszukiwac mowiac ze nie podkrecales bo to nie etyczne jest i sprzeczne z moralnoscianapisal mamcar w temacie SUPER Sempron@athlon Mobile Y Barton@barton Mobile Mp moj proc tez jest na gwarancji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bizon9ek Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) ....................................Wyłączyłem go przyciskiem na listwie i jeszcze raz. Przywitał mnie: mobile AMD Athlon XP 2200+ (zworka na 9x), ale że coś marnie działał (nie wlączał się za każdym razem, restartował po kilku minutach) zajrzałem do BIOS'a, zwiększyłem napięcie rdzenia 0 10%. Pomogło :lol:. No to co, mam mobila i nic?? Nie nie. Fast action: zworka na 10x i mam Athlona 2400+ (2000 MHz). Narazie na tym poprzestanę..... @raf.z raf.z pamietasz jak pisalem ze zmienialem mnoznik z poziomu biosu i ze na tej plycie wykrywalo sempa po modzie jako mobile. Gosc coccolino zrobil to samo, ten asrock jest genialny, jedyny minus to napiecie tylko 5% i 10% ale pozostaje drut mod.... a co do mojego procka to rzeczywiscie nie dziala stabilnie na 2,1ghz przy 1,6v ale sam fakt ze sie wlacza na 2,1 przy takim napieciu to wiele (dziala stabilnie przy 1,65 na 2,1ghz Edytowane 13 Marca 2005 przez bizon9ek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf.z Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 raf.z pamietasz jak pisalem ze zmienialem mnoznik z poziomu biosu i ze na tej plycie wykrywalo sempa po modzie jako mobile. Gosc coccolino zrobil to samo, ten asrock jest genialny, jedyny minus to napiecie tylko 5% i 10% ale pozostaje drut mod.... 1326430[/snapback] jasne, pamietam:) tylko jak ja wybieralem plyte to jakies jelenie mi powiedzieli zeby nie brac asrocka bo na nim sie nic nie kreci:/ tak to jest jak sie slucha znawcow forumowych :lol: a co do mojego procka to rzeczywiscie nie dziala stabilnie na 2,1ghz przy 1,6v ale sam fakt ze sie wlacza na 2,1 przy takim napieciu to wiele (dziala stabilnie przy 1,65 na 2,1ghzto rzeczywiscie jakis wypasiony egzemplarz ci sie trafil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce_LEE Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 mam problem.. mam semprona 2300... i na razie plyte soltek sl75-drv4(czekam az mi sprowadza DFI infinity nf2 ultra... troche to trwa... :mur: )... moja obecna plyta jest na via kt266... mialem akurat chwile wolnego czasu wiec postanowilem sie pobawic...zamalowalem lakierem mostki.. wszystko ok... zmieniam pod win mnoznik... i daje sie tylko do 11 mimo iz plyta obsluguje do 12,5... zwrokami na plycie nie moge zmienic mnoznika... (probowalem ustawieni auto i default... i nie moglem nadal przekroczyc 11... podnioslem napiecie i nic :mur: )... moze ktos wie gdzie lezy przyczyna tych problemow??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 mam problem.. mam semprona 2300... i na razie plyte soltek sl75-drv4(czekam az mi sprowadza DFI infinity nf2 ultra... troche to trwa... :mur: )... moja obecna plyta jest na via kt266... mialem akurat chwile wolnego czasu wiec postanowilem sie pobawic...zamalowalem lakierem mostki.. wszystko ok... zmieniam pod win mnoznik... i daje sie tylko do 11 mimo iz plyta obsluguje do 12,5... zwrokami na plycie nie moge zmienic mnoznika... (probowalem ustawieni auto i default... i nie moglem nadal przekroczyc 11... podnioslem napiecie i nic :mur: )... moze ktos wie gdzie lezy przyczyna tych problemow??? 1326746[/snapback] przerobiłeś go na mobila... L5 | : : | i te 2 wewnętrzne to 1 odpowiedzialny za MOBILE a 2gi za mnożnik 11x-24x czy pomalowałeś dobrze oba ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaster Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Ja mam tylko jedno pytanie, czy wiecie moze kiedy czy juz sa dostepny model Sempron 2800+ Model 10 ?? bo niby jest juz od 2 tygodni w japoni dostepny wiec chyba mogl by juz byc i u nas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...