Maniek89 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 czy zauwazyl zmiany bo ja mam teraz okazje zamiany swojego durnia na semriona :lol: wiedz dajcie odpowiedz byle szybko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 czy zauwazyl zmiany bo ja mam teraz okazje zamiany swojego durnia na semriona :lol: wiedz dajcie odpowiedz byle szybko 1260619[/snapback] Zmieniaj, zawsze to nowszy CPU, wiecej cache, wyzsza magistrala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek89 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 e to fajnie zmienie za durnia daja mi 200zl a za 150 kupie semprona 2300 i kasa jest w kieszeni doloze troche i dokupie sobie ramu dziex :rolleyes: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 czesc wam mam plyte glowna asrock k7vt4a+ i czy jak kupie semprona 2300+ bende mogl puscic go na fsb 200 i czy warto wymieniac mojego durona 1800 na semprona 2300?? za durona oferuja mi okolo 200zl a za 155 kupie semprona czy to sie oplaca??:huh: 1259018[/snapback] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 mam to samo tylko sama 2200 chodzi spoko na 202mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Witam duzo ludzi jedzie na sepa a przeciez to nie jest zly procek, przykladem moze byc ten artykul. 1097918[/snapback] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Sampron 2200+ płyta Asrock k7vt4a+,1.0x chodzi na fsb 202,4 mhz bus sped 404,8 mhz = 1821,7 ddr 2x 256 elixir 202,4 mhz i jest fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 a ja opuszczam wasze towarzystwo bo przesiadam sie za darmo na odblokowanego T-b 1700+;] miło było ale do Oc to ten proc sie nie nadaje:> tzn na enforsach;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dzięki.. zrobilem up biosu... wszystko narazie ok na defaultowych ustawieniach temp. w stresie (prime): max 49 cpu i 30 sys... czy styka jak prime podziala ok 30 minut ... potem juz temp. i tak nie skacze... a blędów nie pokazuj Teraz zapuściłem go na fsb 180 (powoli powoli do 200 :))...temp "pod" primem : max 50cpu i 30 sys :) tylko napięcie na procku spadło jakieś 0,1 V i jest mniej stabilne.... chyba ok narazie.. (jakie macie tem. na fsb 200 ??) znaczy kiedy musze pomyśleć nad zmianą wiatraka :) 1103695[/snapback] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 1261411[/snapback] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felixb Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 1261411[/snapback] Sampron 2200+ płyta Asrock k7vt4a+,1.0x chodzi na fsb 202,4 mhz bus sped 404,8 mhz = 1821,7 ddr 2x 256 elixir 202,4 mhz i jest fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirun Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 felixb o co ci chodzi z tymi pustymi postami (czyżbyś nie umiał napisać normalego posta :razz: )...to chyba zadanie dla moderatorów na jakieś ostrzeżenie lub coś więcej.. :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coal_chember Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Mam pytanko poasiadam tego proca,tzn semp.2200 I nie wie ktos jak w nim mnożnik odblokować? Słyszałem coś o tej drutologi http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...d_pinmod_d.html ale w niemieckim sie nie orientuje. Co wogle ta drutolgoia robi tzn. blokuje FSB takie jakie na stronie ustawimy, mam prośbe czy by mógł ktoś mi wyjaśnić tą całą strone co gdzie mam ustawić. Z góry bardzo dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKRT Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) jak masz plytke na nforce2 to zapomnij [nie ma takiej mozliwosci ;\], jak inna to probuj. Pare razy juz byl ten problem poruszany, nawet chyba pare stron wczesniej w tym topicu. Pozdro, a nastepnym razem pamietaj, ze search nie gryzie Edytowane 7 Lutego 2005 przez KKRT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 jak masz plytke na nfroce2 to zapomnij [nie ma takiej mozliwosci ;\], jak inna to probuj. Pare razy juz byl ten problem poruszane, nawet chyba pare stron wczesniej w tym topicu. Pozdro, a nastepnym razem pamietaj, ze search nie gryzie 1261633[/snapback] Dokladnie ludzie czytajcie wczesniejsze posty tam wszystko pisze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Po przetestowaniu wiekszosci mozliwych ustawien roboczo zostanie 10*220@1.85v narazie wiecej nie potrzebuje ale to jest narazie.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Mamcar a od kiedy 2200 ma mnoznik 10?? odblokowałeś czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 od kilku dni;) tak odblokowalem bo pamieci juz nie wyrabialy, a tak jest optymalnie, przynajmniej narazie poki nie skusze sie na jakies chlodzenie lepsze... ale narazie nie mam w planach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHIKEN Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 mam pytanie do osób posiadających Semprona 2400. jak kupiliście ten procek to ile mieliście pkt w 3dmarku 2001??? a ile pkt po podkręceniu np. do 2ghz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcv Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 mam pytanie do osób posiadających Semprona 2400. jak kupiliście ten procek to ile mieliście pkt w 3dmarku 2001??? a ile pkt po podkręceniu np. do 2ghz ??? 1262505[/snapback] CHIKEN A od kiedy w 3DMarkach punkty robi tylko sam procek? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHIKEN Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 no to jaki program sprawdzi mi ogolna wydajnosc komutera??? calosc z ramamami, grafa itp. ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ja swoje testy przeprowadzalem na: Everest- pamieci Sandra- Cpu arithmetic benchmark 3dmark 2001 i wg nich robilem sobie porownanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Po przetestowaniu wiekszosci mozliwych ustawien roboczo zostanie 10*220@1.85v narazie wiecej nie potrzebuje ale to jest narazie.. :D 1262009[/snapback] no tak jak Ci mowilem narazie styknie ale potem Twoj asus moze miec ciezkie dni :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 dlaczego ludzie są tacy dziwni??? umówiłem się z chłopem że sprzeda mmu mojego jednomiesięcznego semprona 2400 boxowego za 200zł, proc standardowo chodzi na 1,6v na 10x200, zamówiłem amd64 bit a chłop mi dzisiaj ze on go jednak nie chce, mam pytanie sądzicie że powinienem mu połamać ręce czy jeszcze spróbować pogadać? jutro musze isc zapłacić za nowego procka i płyte,a co by lepiej chciał za mojego asrocka kt600upgrade raze m z prockiem 280zł dać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcv Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 no to jaki program sprawdzi mi ogolna wydajnosc komutera??? calosc z ramamami, grafa itp. ???? 1262824[/snapback] Może PCMark 04 ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coal_chember Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Dzisiaj użyłem ołówka i mam mobila na mnożniku 11. Pytanie czy jest możliwe aby w biosie tak go ustawić?? Plytka Asus A7V8X-X KT400 A i jeszcze jedno jak zakrsle ten drugi most na L5 to czy musze ściezi ciąć na L6 aby mieć wyższy mnożnik niż 11?? Z góry dziękuje. P.S. Czytałem wszystkie wcześniejsze posty ale żaden konkretnie nie odpowiada, czy ktoś by mógł zrobić jakieś FAQ, na ten temat , jak zrobić aby mieć taki a taki mnożnik itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam Chcialbym sie dowiedziec cos o sempkach 2200+ vs 2400+ ?? Ktory sie lepiej kreci tzn chodiz mi o fsb powyzej 250 i czy mam zwracac uwage na serie? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Witam Chcialbym sie dowiedziec cos o sempkach 2200+ vs 2400+ ?? Ktory sie lepiej kreci tzn chodiz mi o fsb powyzej 250 i czy mam zwracac uwage na serie? pozdro 1264618[/snapback] Testowalem 2200+ oraz 2400+ mam , obecnie 2200+ chodzil bez problemu u mnie na 250FSB dalej by poszedl ale plyta nie ma wiekszego FSB :) tu link http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attach&type=post&id=185 Edytowane 8 Lutego 2005 przez domeryk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ehh tylko ten mnoznik 9 mnie dobija :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ehh tylko ten mnoznik 9 mnie dobija :( 1264820[/snapback] Jeśli masz ochotę i się nie boisz zaryzykować zrób moda na mobila. Wówczas będziesz miał odblokowany mnożnik (o ile twoja płyta nie jest n nforsie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...