orczyk5 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 W Easy tune też nie daje zmieniac mnożnika. Przecież ja chcę w dół a nie w górę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 W Easy tune też nie daje zmieniac mnożnika. Przecież ja chcę w dół a nie w górę. 1269379[/snapback] nforce 2 nie pozwala na zmiane mnoznika w locie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcv Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 mamcar czemu tak katujesz swojego sępa? ja 220mhz mam na stokowym napięciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnn666 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 sporo osob meczy sie z mobilem. no wiec poniewaz juz kiedys sie tym intresowalem B) i troszke znow pogrzebalem wiec pisze: sam przerobka na mobila to polaczenie jednego mostka na L5 a dokladniej tego trzeciego od strzaleczki L5>|::: polaczyc trzeba ten mostek na czerwono, druga wazna rzecza w mobilu jest odblokowanie mozliwosci ustawiania mnoznika do 24 (mi sie jeszcze jakos nie chcialo grzebac <_< ) to jest kwestia polaczenia kolejnego mostka na L5 L5>|:|: znow tego na czerwono :D po tym juz nie trzeba sie wogole bawic w ciecie L6 (co pozwala ustawic dowolny mnoznik dla mobile podobnie jak mnoznik dla desktop na L3) Podstawowy problem mobile (o ile nie masz nForce) to problem ze komp musi tak czy inaczej wystartowac na oryginalnych ustawieniach takich jak dla desktop i w zaleznosci od posiadanej plyty glownej mnoznik z L6 (zaprzeczam sam sobie bo mowilem ze to nie ma sensu :mur: ) jest ustawiany zaraz po uruchomieniu kompa (ale tak czy inaczej musi wstac na desktop, drugo mnoznik wchodzi doppiero po chwili) albo tez mozemy z poziomu Windowsa bawic sie mnoznikiem (o ile plyta pozwala) do granicy jak mamy ustawiona na L6 (badz te ktora ustawilismy na 24x w 2 pkt moda). jak kots ma plyte ktora wczytuje mnoznik z L6 zaraz po uruchomieniu bardzo wazne jest zeby nie ustawic max mnoznika 24x na L5 bo komp bedzie probowal sie z takim uruchomi (a pomnozcie sobie np 166x24 to zycze powodzenia). stan mnoznika mobile na L6 jest sprawdzany tylko wtedy gdy (1) na L5 nie jest polaczona (numeracja od 0 od strony strzalki). moda sam robilem B) i jest super, szkoda tylko ze oryginalny mnoznik na moim duronie to 13.5, a poki co to moge go tylko swobodnie obnizac :? , a poki co nie chce mi sie grzebac bo jeszcze sesja. nie wiem w sumie czy komus sie to przyda, ale juz napisalem wiec ......... daje jeszcze linka do listy jakie plyty sa jak obslugiwane: TUTAJ na koniec mam jeszcze kilka pytanek juz konkretnie co do sempronow: :arrow: czy jak przesiade na sempa(krecony oczywiscie na tyle na ile plyta i RAM pozwoli) to poczuje wogole roznice(duron fajny, ale na 166 nie wyrabial na napieciu 1,8V, a to juz kolo 100W bylo czyli jak dla mnie za duzo) :arrow: no i jeszcze mam pytanie skad moja plyta bierze temp z podstawki czy diody w procu, bo jak dla mnie to cieplo jest (do 50*C stress) :arrow: i jeszcze ost pojawil mi sie problem czy mozna jakos zjarac czujnik obrotow na plycie bo cos nie dziala, a juz ze 3 biosy polozylem z tego powodu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKRT Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 mamcar czemu tak katujesz swojego sępa? ja 220mhz mam na stokowym napięciu 1269850[/snapback] A przeczytales jaki Memcar ma mnoznik ustawiony? No chyba nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Witka ! Widze ze trafilem na forum ludzi ktorze serio wiedza co robia :) Chcialbym przedstawic wam moj problem. Mialem Durnia 1.6 no i cos mi nie spasowalo jak wlaczylem kompresje filmu i zobaczylem ze chce mi to robic 5 godzin, jesli kiedys robil to w 1,5 godziny. No to bedac w goracej wodzie kapany kupilem sempa 2500+ no i nic ... Wlasnie no i nic dalej kopresje chce robic w 5 godzin, ale to juz pominmy. Poczytalem to forum i zaczolem sie bawic w krecenie mojego sempa, moja platforma to: asus a7n8x-e deluxe 2x256 ddr twinmosPC4000 w dualu zasilacz chieftec 420W no i semp 2500+ no i poczatkowo fsb200, standardowy mnoznik 2,1ghz z 1,75ghz, wszystko ladnie slicznie no i lol wlaczam kompresej filmu czas spada do 2h i komp sie wiesza po 10min - temp 48stopni. hmm o co mi wogole chodzi, powiem tak :) jestem lama jesli chodzi o krecenie prockow ale chcialbym prosic was o podanie mi ustawien jakie bym musial wprowadzic zeby ten procek dzialal stabilnie przynajmniej na 2ghz :) jak mam ustawic procek ramy i vcore PS. Wspomne jeszcze ze zajmuje sie obliczeniami polowymi silnikow i moj procek musi chodzic stabilnie przez ponad tydzien pracy a nie stac mnie zeby sobie kupic jakiegos proca super drogiego. WIELKIE DZIEKI ! 2914564 to moje gg jesli ktos woli taka forme kontaktu :) Edytowane 11 Lutego 2005 przez v!per Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) no i poczatkowo fsb200, standardowy mnoznik 2,1ghz z 1,75ghz, wszystko ladnie slicznie no i lol wlaczam kompresej filmu czas spada do 2h i komp sie wiesza po 10min - temp 48stopni. hmm ... jak mam ustawic procek ramy i vcore ... PS. Wspomne jeszcze ze zajmuje sie obliczeniami polowymi silnikow i moj procek musi chodzic stabilnie przez ponad tydzien pracy a nie stac mnie zeby sobie kupic jakiegos proca super drogiego. WIELKIE DZIEKI ! 1270479[/snapback] 1. Zapodaj wyższe napięcie na procek: 1,70 V na początek powinno być ok. 1,75V też nie będzie złe 2. Ramy synchro z prockiem - na FSB 200 3. Zadbaj o dobre chłodzenie procka, rozsądne minimum przy 2100MHz to tak np Pentagram qc92-cu lub qc-80cu 4. Dobrze przewentyluj obudowę jak już wszystko ustawisz - to zapuść taki program Prime95 - jest tam coś takiego jak stress test. Zapuść to na np 12h lub dobę - jak program nie wywali żadnych błędów to możesz uznać, że komputer jest stabilny jak skała. Edytowane 11 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 wielkie dzieki :) jeszcze tylko hmm nei wiem moze tez ramy cos z tym maja obecnie je mam 11 3 3 czy nie beda sie gryzly jakos z prockiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 wielkie dzieki :) jeszcze tylko hmm nei wiem moze tez ramy cos z tym maja obecnie je mam 11 3 3 czy nie beda sie gryzly jakos z prockiem :) 1270524[/snapback] 11-3-3-3 lub 11-3-3-2,5 lub 8-3-3-2,5 to timingi niezbyt wyżyłowane (raczej default) Jak coś będzie nie tak (obojętnie czy z ramem, czy prockiem, czy chipset się będzie przegrzewał) - to prime się wywali i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) to znowu ja :) mam teraz taki problemik :) puscilem mojego sempa 2500+ na 2100MHz, ram na 200MHz 11 3 3, vcore 1,725V, temp max narazie przy testach wyniosla 53stopnie. no wszystko ladnie jak chcialem ale: odpalam 3dmarka i coz widze normalnie wszystko skacze jak ch... :) i to mnie dziwi bo procek szybszy powinno byc wiecej fps :), na koniec wywala mi o 200 punktow wiecej niz mialem na durniu1600MHz, slaba grafa bo tylko gf4 440mx. Chwilke wczesniej zagralem sobie w unrealtournamenta patrze 120 fps na mapie na ktorej mialem gora 85fps, zaczynam sie cieszyc a tu fps nadal 120 ale zaczyna mi skakac lul no i odpalile 3dmarka, o ktorym juz napisalem. Prosze was help nie mam pojecia co jest nie tak qpel mowi mi cos o szynie pci ale nie wiem jak ma byc taktowana i w sumie w biosie nic nie widzialem co by mi przypominalo zmiane taktowanie pci ;/ plyta : A7N8X-E DELUXE (BIOS 1013 NAJNOWSZY) proc: semp 2500+ puszczony na 2,1GHz ram: TwinMosPC4000 fsb 200 11 3 3 2.5 PROSZE POMUZCIE BO JA JUZ NIC NEI WIEM :D POZDRO! Edytowane 11 Lutego 2005 przez v!per Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) na tej grafie juz wiecej niewycisniesz . tylko na grach i testach gdzie bardziej liczy sie platforma niz grafa zauwazysz roznice. a w twoim przypadku poddawals testom grafike . jezeli jej niepodkrecisz nic niewzrosnie w testach. osiagneles juz kres mozliwosci karty. tylko krecenie samej kart moze teraz cos dac . krec narazie gpu i ram na grafice i zobacz jak skocza testy Edytowane 11 Lutego 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) no oka dzieki ale to nie o to mi chodzilo :P chodzilo mi o to ze niby 3dmark dal mi wiecej punktow o 200 ale: napisalem ze jak mialem d1600mhz to mi "obraz" nie skakal a teraz skacze i jest wiecej punktow --> cos tu jest na bank nie tak ---> nie chwale sie ale jesli chodzi o skoki obrazu to mam wyczulone oko troszku bo 3lata gram tylko w 1 gre i widze wszystko co ma wplyw na wydajnosc, do czego zmierzam WCZESNIEJ MIALEM GORSZEGO PROCA A MI NIE SKAKALO !!! no i do tego co zauwazylem nie wiem co sie zaczelo dziac z moim kompem :D -wirow nie mam -procek podkrecilem a wszystko zaczelo mi skakac nie wiesza sie ale skacze progsy odpalaja sie godzine filmy skacza gra skacze -- zresetowalem juz bios i nawet na standard ustawieniach lol wszystko sie j.....e :) winda swieza nie wiem moze flashowalem bios, w sumie zawsze mowilem nowsze nie znaczy ze lepsze, ale starsze widzi sempa jako athlonka :((((((( nie mam juz pojecia co sie dzieje PLIZZZZZZ HELP !!!!! POZDRO ! PS. 1 wersja biosu to bylo 1011 zapodalem 1013 najnowsza i teraz mam 1012 i to samo sie dzieje wszystko godzine sie odpala i skacze heeeeeeeelp Edytowane 12 Lutego 2005 przez v!per Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Na starszym biosie będzie widział Athlona zamiast sempa i to jest normalne (bo to takie same procki są - o tych samych parametrach, a tylko nowe biosy wykrywają sempa jako sempa). Wgraj nowego biosa, ustaw timingi 8-3-3-2.5, napięcie na procka takie jakie masz w tej chwili, nowe sterowniki do grafiki - i powinno hulać. Mogło coś w systemie zasmiecić i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 albo masz za wysoka temp pod obciarzeniem i plyta zwalnia Ci procka... jak sie nie pobawisz to sie nie dowiesz co mu szkodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) co do wojwara spx mam cos nasyfione w rejestrach moze to bedzie wina ale ramy mialem standard 8 3 3 2.5 i tez mi wszystko chodzi jak krew z nosa :) co do twojej odpowiedzi sojer temp to na bank nie jest srednio procek to 45 stopni a chipset max 30 stopni wiec chyba temp odpada. jeszcze raz chce sie zapytac o szyne pci b kumpel mi cos gada ze niby taktowanie szyny nie pasuje jak krece fsb nie wiem apg ustawilem na 66mhz mam cos zmienic jeszcze w biosie ?? semp 2500+ --> 2,1GHz 200x10,5 1.750V ASUS A7N8X-E DELUXE TWINMOSPC3200 8 3 3 2.5 200fsb agp 66MHz temp: -proc 42-49max -chipset 24-30max Edytowane 12 Lutego 2005 przez v!per Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Mam płytkę Asus A7V600-X, Semprona 2200+@2100mgh Kingstony 256 mb z 52 tygodnia 2004 ich numer seryjny to603AAD51h . Napięcie Core'a dałem na 1,8 timingi ramek to 2,5-3-3-6 a FSB 235 :-P Ramki chodzą na 470mgh. Mogą się skopcić przy tak dużym FSB ?? Aha temp. proca w Windowsie to 40* ale jeszcze nie testowałem w gierkach. Może mi paść przez to grafa ?? Edytowane 12 Lutego 2005 przez SlayR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) V!per w twoim przypadku taktowanie pci i agp niezmienia sie jak podkrecasz proca przez FSB. a co do tej grafy to na mojej plycie wogole niechciala sie odpalic . Nvidia nie kompatybilna z nvidia . parodia musialem wymienic na ati :P co to za grafika dokladnie ?? producent a soft napewno jest ok ?? sterowniki itd... sprawdz to !! Edytowane 12 Lutego 2005 przez luki_pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Hmm a ja się przesiadłem z kręconego semprona 2400@2800 na winchestera 3000+ i nie widze żadnej różnicy:( odczy z pamieci mam o 300mbs niższy tak samo zapis:( jedyne co to oczekiwanie wynosi teraz 68ns. Gry chodzą tak samo, a ponadto od czasu do czasu komp przechodzi sam z siebie w stan spoczynku:( czyli ogólem wydałem 700zł poza moim starym sprzętem i nic z tego nie mam:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 luki bankowo kompatybilna :) nowy system standard ustawienia proca i wogole defalt biosa najnowsze stery nvidi i 3dmara wyplul mi 6377pkt na tych samych ustawieniach co przedtem :) no i nuie czaje proca podkrecile chodzilo ok nagle zaczelo sie pie.... :D no nie wiem tyle ustawien co zrobile to normalnie masakra ale najwidoczniej musze zostac prze defalcie :((( jedyne co mi syfu narobile to zakichany program neostrady ehhh normalnie szkoda gadac :DD aa no i moj zasilacz jakies dziwne napiecie se robi 12,7V i 4,9V szit normalnie chifteka 420W a mialo byc tak pieknie moze tez przez to sie chrzanilo to nie wiem dziekas za pomoc widac nie dla mnie o/c :) POZDRO :) PS. jesli macie jakies rady dla mnie to skorzystam bo z checia sie znow pobawie o/c :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 te napiecia niewygladaja naprawde ladnie. moze cos z mobo sie stlao jak przekreciles ??? a moze ten zasilacz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v!per Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) nie mam bladego pojecia wydaje mi sie ze tak bylo od poczatku mam go chyba z miesiac no nie wime moze to przez to ze to zasilacz ze standardem atx 2.0 ponoc , przejsciowke mam na 20pin do mb z zasilacza nie wiem teraz wszystko smiga jest cel 2,1ghz osiagniety i wszystko biega jak w zegarku :D nic sie nie chrzani ---> narazie :D pozdro :) Edytowane 12 Lutego 2005 przez v!per Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek05 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Mam płytkę Asus A7V600-X, Semprona 2200+@2100mgh Kingstony 256 mb z 52 tygodnia 2004 ich numer seryjny to603AAD51h . Napięcie Core'a dałem na 1,8 timingi ramek to 2,5-3-3-6 a FSB 235 :-P Ramki chodzą na 470mgh. Mogą się skopcić przy tak dużym FSB ?? Aha temp. proca w Windowsie to 40* ale jeszcze nie testowałem w gierkach. Może mi paść przez to grafa ?? 1272431[/snapback] Witam mam te sama plyte i procka,za duzo ustawiles FSB,plyta nie ma blokady PCI/AGP,dlatego ustaw maksymalnie FSB211 bo inaczej spalisz dysk Przetestuj go programem prime95 przez pare godzin i zobaczysz czy jest stabilny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam mam te sama plyte i procka,za duzo ustawiles FSB,plyta nie ma blokady PCI/AGP,dlatego ustaw maksymalnie FSB211 bo inaczej spalisz dysk Przetestuj go programem prime95 przez pare godzin i zobaczysz czy jest stabilny 1274139[/snapback] no własnie jak to mozliwe ze dziala wogolen na tym fsb 235 B) mysle ze to kwestia czasu az cos sie zjara jezeli juz sie niezjarało.stabilnosci napewno niema chyba ze masz jakis super zmodowany bios z blokada agp/pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Sorki pomyłka - przetestowałem w gierach - 230 idzie stabilnie na stock wiatraczku !!! A możliwe jest że mi się zjara karta sieciowa od radiówki jak mam PCI na 38\9 bo mam blokade tylko na agp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlayR Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Serio ?? To możliwe że mi się dysk zjara ?? A jak dam na 222fsb to nic się nie stanie ?? Ziutek05 - tobie się coś zjarało ?? Edytowane 13 Lutego 2005 przez SlayR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Także mam płytkę A7V600-X i jade na FSB 200MHz bo do tego stopnia jest PCI/AGP na normalnym poziomie 33/66MHz, nie ryzykuj 100 czy 200 MHz la jakiejś części w kompie. Zmiejsz FSB bo coś pojdzie papa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loq Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Mój sprzęt macie w sygnaturce, dla zasady powtórze: AMD Sempron 2400+@1.67Ghz FSB 333Mhz | ASRock K7S41GX DDR 333, HB, AGP 8x | w biosie pisze, że nei uzyskam żadnego efektu jak nie podkręce procka przez zworki a zupełnie sie na tym nie znam, do tąd podkręcałem only przez bios (Celerona Tualatim 12Ghz na 1.32Ghz :] i smigał :P) N3333333333d HELP! z 1.67 przydałoby sie min 1.8 max 2.0 z chłodzeniem nie będzie problemu bo mam na amd 3Ghz......... :-| Edytowane 13 Lutego 2005 przez loq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek05 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Serio ?? To możliwe że mi się dysk zjara ?? A jak dam na 222fsb to nic się nie stanie ?? Ziutek05 - tobie się coś zjarało ?? 1275294[/snapback] wszystko jest mozliwe zwlaszcza jak masz tak duze FSB,jak wspomnialem plyta nie ma blokady PCI/AGP wiec nie ryzykuj. Bezpieczne do 35/70 potem to juz loteria przy podnoszeniu FSB w biosia ta druga cyfra podana to wlasnie odnosi sie do PCI :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Sorki pomyłka - przetestowałem w gierach - 230 idzie stabilnie na stock wiatraczku !!! A możliwe jest że mi się zjara karta sieciowa od radiówki jak mam PCI na 38\9 bo mam blokade tylko na agp. 1275283[/snapback] 230 niemozliwe to niemoze byc stabilne z tego co pamietam to max 222 na tej płycie i dodatkowy wiatrak na chipset bo zaczyna sie grzac powyzej 200 Mój sprzęt macie w sygnaturce, dla zasady powtórze: AMD Sempron 2400+@1.67Ghz FSB 333Mhz | ASRock K7S41GX DDR 333, HB, AGP 8x | w biosie pisze, że nei uzyskam żadnego efektu jak nie podkręce procka przez zworki a zupełnie sie na tym nie znam, do tąd podkręcałem only przez bios (Celerona Tualatim 12Ghz na 1.32Ghz :] i smigał :P) N3333333333d HELP! z 1.67 przydałoby sie min 1.8 max 2.0 z chłodzeniem nie będzie problemu bo mam na amd 3Ghz......... :-| 1275545[/snapback] w tym temacie nic niepodkrecisz plyta cieniutka mozna rzec jedynie mnoznik mozna odblokowac ołowkiem i podwyzyc z pod win.trza bylo brac asrocka kt600 sa tej samej cenie lub kt800 20pln drozsza.ogranicza cie napewno płyta fsb max 175 stabilnie wiec tu sobie niepodciagniesz.tylko mnoznik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loq Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Może ktoś mi pomoże :] ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...