alienth Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Posiadam dwie kosci 256 RAM pc2700 :arrow: goodram 333Mhz cl2,5 :arrow: kingston 333Mhz cl2,5 jakie mam szanse ze pojda one na PC3200 :?: mobo to NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Jakie masz szanse??? No nie wiem, najlepiej sprawdź! Nikt wróżką nie jest, możemy tylko przypuszczać tak jak Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 tylko ze na razie nie mam jak sprawdzic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 tylko ze na razie nie mam jak sprawdzic :( Podaj oznaczenia z kości tych Kingstonów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Na pewno będziesz musiał zwiększyć napięcie tych pamiątek i pewnie podwyższyć timingi. A musisz wybrać z tych dwóch ramów czy będziesz miał możliwość przetestowania obydwóch? EDIT -> VeGi Ty masz BH6 że 333 kręcone na 500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 oznaczenia kingstonow to: KVR333X64C25/256 tzn ja te ramy juz mam tylko jeszcze MOBO nie mam i chodzi mi o to zeby poszly na pc3200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Jak będziesz miał mobo to będziesz testował :wink: które idą na DDR400. Obstawiam Kingston'y szczególnie jeśli to nie są ValueRam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Miałem :P Teraz ma je Riker :) A te BH-6 to były właśnie... Kingstony Value Ram PC333 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Posiadam dwie kosci 256 RAM pc2700 :arrow: goodram 333Mhz cl2,5 :arrow: kingston 333Mhz cl2,5 jakie mam szanse ze pojda one na PC3200 :?: mobo to NF7 zacznijmy od tego ze jest dzial PAMIECI RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zacznijmy od tego ze jest dzial PAMIECI RAM Dokładnie, porządek musi być, ale najwyżej moder przeniesie całą dyskusję w odpowiednie miejsce ;] Co do GoodRamów to się nie wypowiadam bo i ch nigdy w łapkach nie miałem. Miałem natomiast Kingstony 2700 na kościach Infineon'a. Poszły bez problemów na 3200 przy timmingach 2.5-3-3-7 bez zmiany vdimm. Wyżej już specjalnie nie chciały, nie pamiętam chyba jeszcze ~410 weszła winda elegancko przy vdimm 2.9v i timmingów nie ruszałem. Sprzedałem w cenie 3200 ;] Mój Kingston pracował sam w singlu. Jeśli obie kości będą pracowały razem to jedna zależy od drugiej. Czyli pamięć pracuje tak szybko jak jej najwolniejszy komponent, imho wszystko zależy od GoodRama, bo z Kingstonem nie powinno być większych kłopotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Dzieki za wypwiedzi i sorry za nieporzadek :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a jeszcze jedno....zapomnialem dodac ze teraz te pamieci dzialaja na fsb efektywnie 362Mhz na timingach cl2 2 2 6 na defaultowym napieciu.....wiec mysle ze jest duza szansa na fsb efektywnie 400Mhz czy sie moge mylic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 wiec nie mylilem sie....puscilem na probe na mojej plycie A7V8X-X(kt400) semprona 2400+ na fsb 200 i okazalo sie ze te pamieci bez problemu poszly na pc3200 przy cl2,5 bez podnoszenia napiec 8O 8O 8O wice trafil mi sie nie taki zly GOODRAM pc2700 8) a procek wstal na defaultowym napieci ale zeby dzialal stabilnie musialem podniesc Vcore o 0,1V Teraz jeszcze kupie NF7 i bede sie dalej bawil w OC Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...