Skocz do zawartości
alienth

pamieci DDR pc2700 @pc3200

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno będziesz musiał zwiększyć napięcie tych pamiątek i pewnie podwyższyć timingi.

A musisz wybrać z tych dwóch ramów czy będziesz miał możliwość przetestowania obydwóch?

EDIT -> VeGi Ty masz BH6 że 333 kręcone na 500?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zacznijmy od tego ze jest dzial PAMIECI RAM

Dokładnie, porządek musi być, ale najwyżej moder przeniesie całą dyskusję w odpowiednie miejsce ;]

Co do GoodRamów to się nie wypowiadam bo i ch nigdy w łapkach nie miałem. Miałem natomiast Kingstony

2700 na kościach Infineon'a. Poszły bez problemów na 3200 przy timmingach 2.5-3-3-7 bez zmiany vdimm.

Wyżej już specjalnie nie chciały, nie pamiętam chyba jeszcze ~410 weszła winda elegancko przy vdimm 2.9v i timmingów nie ruszałem. Sprzedałem w cenie 3200 ;]

Mój Kingston pracował sam w singlu. Jeśli obie kości będą pracowały razem to jedna zależy od drugiej.

Czyli pamięć pracuje tak szybko jak jej najwolniejszy komponent, imho wszystko zależy od GoodRama, bo z Kingstonem nie powinno być większych kłopotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec nie mylilem sie....puscilem na probe na mojej plycie A7V8X-X(kt400) semprona 2400+ na fsb 200 i okazalo sie ze te pamieci bez problemu poszly na pc3200 przy cl2,5 bez podnoszenia napiec 8O 8O 8O wice trafil mi sie nie taki zly GOODRAM pc2700 8) a procek wstal na defaultowym napieci ale zeby dzialal stabilnie musialem podniesc Vcore o 0,1V

Teraz jeszcze kupie NF7 i bede sie dalej bawil w OC

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi