Skocz do zawartości
MarcinL

Brak zasilania 9800pro pod MOLEX przy starcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nowe: kartę grafiki Sapphire Radeon 9800pro i zasilacz Chieftec 360W 1136H (z mainboard Abit AI7).

Ni z tąd, ni z owąd nagle przy starcie czasem zaczął się pojawiać komunikat że nie podpięte jest "zewnętrzne" zasilanie do karty (pod MOLEX) z zasilacza mimo że jest podłączone - i nie uruchamia się. Czasem komputer udaje się uruchomić za którąś próbą.

Co można poradzić - czy kartę i zasilacz trzeba wymieniać (są na gwarancji)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz duzo sprzetu w budzie to sproboj cos odlaczyc, cdr ? itd itp. moze przekreciles procka? tj musiales mu podbic napiecie i żre teraz za duzo prundu.

jesli nie,

podstaw inny zasilacz, i zobacz czy bedzie lepiej - jesli tak to tylko zasilacz..do serwisu frunie...

jesli to samo - stawiam na grafe...

aczkolwiek nie dowiesz sie jak nie sprawdzisz ...

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zasilke od razu wykluczyl... (chociaz kto wie) Sprawdz , czy docisnales molexa w grafie na maksa... U mnie tez na poczatku byly takie szopki , ale tylko dlatego , ze balem sie na sile dociskac molexa w grafie... W koncu jak go wepchnalem na maksa problemy ustaly...

Jesli u Ciebie to nie pomoze , to wez grafe do kogos innego i ja przetestuj . Jesli wszystko bedzie dzialac bez problemu to wtedy wiesz , ze Szef do wymiany , jesli nie bedzie to IMO cos ze zlaczem zasilania na radku nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz podłączonego radka pod przedluzacz(ten firmowy ati:) )?czy bezposrednio pod zasilke? jesli przez przedluzacz to podepnij pod zasilke. jak nie to odlacz co mozesz w pc i zobacz(moze zasilka pada) chociaz to watpliwe:)

a jak nie to moze cos z karta:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi