harnas333 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Witam wszystkich czy jest ktos kto moze spotkal sie z takim problemem jaki mam ja ? nastepujaco = mam fx5900xt i w grach oraz w roznych testach mam artefakty w postaci czarnych, zielonych i niebieskich kropek :/ juz kiedys pisalem na tym forum o moim problemie i poradzono mi zebym zmienil zasialacz. Zmienilem na szefa 420W i spoblem nie zniknal :/. Nastepnie oddalem karte na gwarancje i przyszla nowa na 100% sprawna :] po wlozeniu do kompa okazalo sie ze problem jak byl tak jest :( naprawde nie wiem co robic, z czym moge miec konflikt?? interesuje mnie jak ma byc w biosie ustawione : AGP Fast Write AGP Master 1 W/S Write AGP Master 1 W/S Read AGP Read Synchronization oraz niepokojace sa napiecia na moim szefie :( czy moga one byc przyczyna tych artow ?? 2,5 V - 2,576 3,3 V - 3,232 5,0 V - 4,838 12,0 V - 12,032 Prosze o wypowiedzenie sie w tym temacie wszystkich ktorzy maja o tym pojecie ( nie takich jak ja:) ) Z GORY DZIEKUJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Czy artefakty występują również wtedy gdy karta nie jest podciągnieta, napisz jeszcze jakich sterowników używasz i czym podkręcasz kartę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas333 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 karta nawet na standardowych ustawieniach wali artami :( a ten fx ktorego teraz mam wogole nie byl krecony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Sprawdź jak masz ustawioną szyne FSB, jezeli nie masz funkcji która pozwala na osobne taktowanie szyny procka i AGP to w efekcie po przetaktowaniu procka nie masz na AGP standartowych 66 ale więcej i tu może być problem. Sprawdź swoją kartę na innym kompie, moze sprzedawca wcale jej nie wymienił , a jest to ta sama grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas333 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 nawet jak to procka nie krece szyna, tylko mnoznikiem i w biosie nie widze osobnych ustawien na proca i agp :( a karta u qmpla smiga wysmienicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Jaka karta przedtem była zainstalowana na tej płycie? Jakie masz AGP? FX 5900xt ma dodatkowe zasilanie, wszystko jest z nim O.K? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harnas333 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 plyta soltek kt400-C z agpx8 przedtem bym gf mx 440 z MSI i wszystko bylo ok. a co do molexa to jest sprawny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiermar Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Próbowałes przestawiac ustawienia w Biosie: -AGP Master 1WS Write -AGP Master 1WS Read -AGP Driving Value -AGP Mode -AGP Aperture Size Popróbuj, czasem występuje też konflikt sprzętowy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...