Skocz do zawartości
harnas333

artefakty na fx 5900xt Gainward

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

czy jest ktos kto moze spotkal sie z takim problemem jaki mam ja ? nastepujaco = mam fx5900xt i w grach oraz w roznych testach mam artefakty w postaci czarnych, zielonych i niebieskich kropek :/

juz kiedys pisalem na tym forum o moim problemie i poradzono mi zebym zmienil zasialacz. Zmienilem na szefa 420W i spoblem nie zniknal :/. Nastepnie oddalem karte na gwarancje i przyszla nowa na 100% sprawna :] po wlozeniu do kompa okazalo sie ze problem jak byl tak jest :( naprawde nie wiem co robic, z czym moge miec konflikt??

interesuje mnie jak ma byc w biosie ustawione :

AGP Fast Write

AGP Master 1 W/S Write

AGP Master 1 W/S Read

AGP Read Synchronization

oraz niepokojace sa napiecia na moim szefie :( czy moga one byc przyczyna tych artow ??

2,5 V - 2,576

3,3 V - 3,232

5,0 V - 4,838

12,0 V - 12,032

Prosze o wypowiedzenie sie w tym temacie wszystkich ktorzy maja o tym pojecie ( nie takich jak ja:) )

Z GORY DZIEKUJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jak masz ustawioną szyne FSB, jezeli nie masz funkcji która pozwala na osobne taktowanie szyny procka i AGP to w efekcie po przetaktowaniu procka nie masz na AGP standartowych 66 ale więcej i tu może być problem. Sprawdź swoją kartę na innym kompie, moze sprzedawca wcale jej nie wymienił , a jest to ta sama grafa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi