MK Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Zmieniam mobo na Asusa A7v8x z 6 kanalowym dzwienkiem i pytanie: zostawic live (value) czy ptrzestawic sie na zintegrowany ( mam zle wspomniena do zintegrowanego na Kt133)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 pewnie że zostawic live ale poexperymentuj choć raczej nie sądze by dzwięk zintegrowany Cię zaskoczył na + w stosunku do live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Podpisuje siepod wypowiedzia jw. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Głupie pytanie, jasne że zostawić Live zintegrowana nie ma tu rzadnych szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja tam mam sprzet jak w podpisie (zintegrowany 6-kanałowy kodek - chyba inny niż na Asusie). Dźwięk ogólnie dobry, ale te 6 głośników to gra w windozie tylko jak ustawi się jakiś pogłos, albo przy AC-3 - tu nie zauważyłem żadnej różnicy między tym a Live 5.1 - gra super. Duży minus w przypadku tego kodeka to 0 akceleracji: brak obsługi jakiegokolwiek standardu (np. EAX czy A3D - nawet D3DHW nie działa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Nigdy nie miałem takiego zestawu 6 głośniczków, ale live mam na 4 i gra dobrze. W gierach jest spoko filmach. Jak masz dobry zestaw 6 głośników to musisz sam sprawdzić jak jest lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Paramety elektroakustyczne kart dźwiękowych możecie sobie porównać programem RightMark Audio Analyzer. Potrzebny jest tylko kabelek jack-jack którym łaczy się line-out z line-in. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 chyba jednak go zostawie chociaz nie mam 5.1 a tylko 4 syfne glosniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Elektron: Głupie pytanie, jasne że zostawić Live zintegrowana nie ma tu rzadnych szans. Czemu glupie ????przeciez live to tylo Value a nie jakies 5.1 czy platinum czy inne wynalazki od CL ;a te nowe zintegrowane w tym przypadku Realtek ALC650 chyba az tak tragiczny nie jest w koncu Live do cudów techniki tez nie nalezy szczególnie jego podstawowa wersja (no może ze ma EAX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 chlopie ja bym sie nawet nie zastanawial i zostawil Live! bo ma dobra jakos dzwieku i przedewszystkim dobre wsparcie dla gier, a to chyba tez sie liczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 chlopie ja bym sie nawet nie zastanawial i zostawil Live! bo ma dobra jakos dzwieku i przedewszystkim dobre wsparcie dla gier, a to chyba tez sie liczyja juz sie nie zastanawiam decyzje jak widzissz decyzje o zostawieniu podjolem dwa posty wyzej .w poprzednim postcie chcialem jedynie zwrocic uwge za live to nie zadna revelacja. Wywale Live jak nie bedzie wytrzymywał wysokiego taktowania PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Przeciez wszystko zalezy jaki uklad dzwieku jest zintegrowany na plycie. Ja, dla przykladu mam C-Media 8738 - sprzetowy, 6 kanalowy uklad dzwieku, obsluguje standardy Direct Sound, Aureal 1.0, Aureal 2.0, EAX, EAX 2, Sensaura 3D, Xaero 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...