Samone3 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) Dzisiaj koło 19:30 odebrałem zalmana którego wymieniłem za dopłatą za św. pamięci silencera 4-kę A więc tak karta x800pro nie kręcona odblokowane potoki (czyli 16 potoków) Pasta zalmana z pudełka Tryb load to jest scan for artifact w atitool temperatura przy chłodzeniu zwykłym standardowym radiatorem Ati(choć ten mój jest ciut wiekszy zakrywający pamięci ,choć ich nie dotykający) USTAWIONY NA 100%(bardzo głośny) idle 35st load 62-68 (w zależności od długości testu 8-14min) Zalman na 12v idle 25st load 46st po 14:30min Dwie minuty bezczynności i spadek do 28st Więc wynik całkiem ,całkiem :D Jutro bede miał AS5 i będzie mi się chciało to przesmaruję nią co spowoduje jeszcze niższe temperatury Edytowane 23 Marca 2005 przez Samone3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 @Samone3: To u mnie było jeszcze „ciekawiej”: Stock G:520/M:560 idle 40-45stC stres 74-76stC AS4 G:592/M:584 idle 35-38stC stres 56-58stC Więc tak mi się zdaje że widać poprawę ;) Wiec jak na chłodzenie za które dałem dokładnie 50zł nie mam co marudzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) No ładnie ,ładnie :-P :wink: A ja jeszcze dodam ,że dzisiaj testowałem na 5v i Zalman na 5v idle 28st(po włączenia kompa ,bo nie chciało mi się czekać) load56-57st po 14:30min Dwie minuty bezczynności 32st( i dalej utrzymanie się na poziomie takiej temp) PS nadal na paście zalman Edytowane 23 Marca 2005 przez Samone3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Pobawiłem się troszke z ołówkiem (tylko na rdzeniu). Napiecie na rdzeniu skoczylo z 1,41 na 1,46. Ustawilem rdzen testowo na 560, mimo iz Atitool wysypal sie dopiero przy 575MHz. Rezultaty: 01 03 05 Aqua3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 daj jeszcze troche ołówka bo nie wypada zeby A64 przegrywał z bartonem w 03 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 daj jeszcze troche ołówka bo nie wypada zeby A64 przegrywał z bartonem w 03 :P 1348833[/snapback] Do takich taktowan na rdzeniu jak twoja karta, to ja nawet z górą ołówków nie dobije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Ja mam 13169pk a więc troszkę mniej niż fit ale ja mam tylko 12 potoków :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Silencer po 2 miesiącach pracy :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 a moja grafa przed wsadzeniem do kompa :) dodam ze radiatory na ramy niewiele dały jeżeli chodzi o OC: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 :blink: SLICZNA :] z jakiego radiatorka to wystrugales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Może na O/C nie dały dużo ale za to wygląda pinknie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 to Titan pod P4 z regulacją obrotów nabyty za 35 zł na allegro... dół jest mocowany na srubki a góra przyklejona na taśmę termoptzewodzącą (karta w Midi jest płasko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja zaszalalem i kupilem Volcano 7+ do pociecia :]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no V7+ lepszy ale mi szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) V7+ bedzie mnie kosztowalo moze 10zl wiecej niz freezery cu...wiec nie jest zle :] Edytowane 27 Marca 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ładnie to będzie wyglądać na pewno ale np. u mnie ram nawet bez radiatorów prawie w ogóle się nie grzał, ciepły była ale nie parzył tak jak na przykład na R9700Pro, w zasadzie w porównaniu do R9700Pro to był zimny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Bardzo ladnie zrobione chlodzenie mem fit. Wlasnie o to chodzi zeby laczyc 2 memki 1 radiatorem, a uklad z X800 na to szczegolnie pozwala. Natomiast jezeli chodzi o samu gpu to mozna uzyc wlasnie radiatora o takiej wysokosci. Z tym ze volcano 7+ moze byc przydrogawy i lepiej szukac czegos niepozornego a wlasnie z takim miedzianym srodkiem. Niektore malo popularne coolery sa tak zabudowane ze tego nie widac i bardzo tanio trafiaja sie na allegro. Mi np udalo sie kupic za grosze cos takiego (nie bedzie ciete, pojdzie na gpu). Edytowane 28 Marca 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jak myślicie czy to pomyłka czy OKAZJA? :? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12094 Coś tania ta karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Jeśli za tyle: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1563 masz prawie to samo to nie jest to ani pomyłka ani okazja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 dół jest mocowany na srubki 1352475[/snapback] A do czego te srobki wkreciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) @dem: Dopiero zauważyłem twoje foto pod tytułem „Silencer po 2 miesiącach pracy” i ci powiem że mój wygląda 2x gorzej po 2x krótszym czasie… a ni cholerny nie chce mi się go czyścić ;) BTW: Pobawiłem się trochę i „trzasnąłem” sobie nowy wyniczek, pewnie zaraz mnie zbesztają bo testy tylko i wyłącznie w 3DMark2k1 no ale nie moja wina że to jedyny ranking GFX w którym „staruję”. Wracając do tematu 30443pk na 12potokach ;] Szkrin Łorb Edytowane 30 Marca 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 A do czego te srobki wkreciles? 1357755[/snapback] w grafie są dziury do mocowania na wkręty M2 - podorabiałem mocowanie z miedzi - cały dolny radiator ma kształt litery L a górny to 2 kawałki przyklejone bezposrednio do BGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 zachcialo mi sie dzisiaj bawic w modowanie mojej karty radeonka x800pro (mialo byc 16 potokasow) :D wgrywalem kilka roznych biosow, jak ktory nie pasil (tzn monitor sie nie wlaczal) to lecialem z dyskietki samobotowalnej i przywracalem stary bios, ustawione mialem juz parametry radeonka xt pe ale bez 4 dodatkowych potokow, wiec flashowalem dalej, niestety do czasu, efekt teraz jest taki ze za chiny nie da sie teraz odpalic kompa z ta karta, ma wgrany jakis felerny bios, probowalem juz z karta na pci jak i standardowa dyskietka samobotowalna ale jest ogolna lipa :mur: , w sumie to juz nie wiem co robic bo wojuje z nia od 10 godzin, wiec mam kilka pytanek : 1. co robic ? 2. gdzie znajduje sie bios na karcie ati radeon x800pro ? 3. czy ktos zna firme \serwis komputerowy jakis (najlepiej z lodzi bo tu mieszkam, ale jak nie to z innego miasta tez moze byc) ktory by w miare szybko i pewnie jakos "odkrecil" ta sprawe z biosem 4. czy jest wogle jakas szansa na naprawe tego ? :mellow: dziekuje za ewentualne odpowiedzi i sugestie (tylko nie piszcie tekstow w stylu " po kiego "ch... flashowales bios w takiej karcie" itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 @lukas666: Hym ja swoją X800Pro też „częstowałem” biosem (gdyby jednym) zawsze od XT PE, niestety potoków też nie „załapało” ale za każdym razem wstawała. Wydaje mi się że nie da się tego „uratować” jak np. biosa z mobo na programatorze, no przynajmniej nie słyszałem o czymś takim. Chyba bez oddania na gwarancję się nie obejdzie… A jak starujesz z PCI i robisz flash to twoje X800 pokazuje że go „przyjęło” biosa tzn. że zapis się powiódł i suma się zgadza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Probowaliscie TEGO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Co ja z tego linka mam próbować ? Przecież pisałem już X razy że ja mam „pociętego” mostka i łączenie nic nie daje… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) kurcze gwary nie mam na ta karte,wiem tylko ze to jest oryginal ati i tyle, znacie jakis moze serwis ktory moglby ja przywrocic do zycia ? ja mam jeden serwis z koszalina na oku => http://www.pccenter.pl/onas.html jutro tez jade na gielde komputerowa i popytam ziomali, postaram sie tez sprawdzic karte na kilku innych kompach, z innego forum wyczytalem ze moze daloby sie jakos wgrac bios gdybym mial plyte z isa i karte grafiki na isa i port agp na plycie glownej, myslicie ze to cos da ? Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez lukas666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 No ale nie kumam co do tego ma ISA, bootujesz z PCI wybierasz wgrywanie biosu do AGP i gotowe, jak ma „łyknąć” to „łyknie” i żadne ISA nie potrzebne, no przynajmniej ja tak robiłem zawsze jak wgrałem bios i karta nie chciała potem wstać… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 lol, dzisiaj lukam sobie w instrukcje od karty, patrze a tam jakas naklejka important, czytam cos po anglosasku i niezle zdziwko mam, zeby otrzymac gwarancje (przypominam ze kupilem karte na allegro gdzie kolo twierdzil ze gwary nie ma) muszem sie zarejestrowac na www.ati.com\online\registration podac jakis kod z paska znajdujacego sie na grafie, tylko gdzie oni ta gware zrealizuje, karta oryginal ati i moja magiczna instrukcja jest z kanady wiec wskazuje to ze do kanady poleci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Po pierwsze wątpię aby taka gwarancja „zadziałała” po drugie jak nawet to do najbliższego przedstawiciela a nie od razu do Kanady, ale z drugiej strony zawsze warto spróbować.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...