Mardok Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 X700 jakiekolwiek to i tak padaczka, najlepiej dobierać do X800XL i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 X700 jakiekolwiek to i tak padaczka, najlepiej dobierać do X800XL i już. 1551569[/snapback] Kurde nie stać mnie na x800xl ale myśle że x800 będzie spoko, tzn. w nowe gry bedzie można na niej pograć, IMHo dobrze myśle. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tippo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Witam , to moj pierwszy post, chce kupic ta karte ; http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=16030&sid=1 , to szafirek x800 256mbddr3 vivo agp , tylko nie wiem czy to r430 czy 420, jest na razie w kilku sklepach i tam zero komentarzy, czy r430 lub r420 (ktorys z nich jest blokowany lasrem) jest modowalny biosem na wyzsze modele ??DDR 3 wydaja sie miec spory potencjal na oc, nie wiem jak rdzen.Skoro to jakas nowa rewizja karty to moze montuja r430?? tak jak kiedys r360 w 9800pro?? Moze ktos ma ta karte, jak glosny jest wiatrak , w sumie i tak zaloze bloczek wodny na gpu , ale pochodzi pewno troche na wiatraku Z gory dzieki za szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 X700 jakiekolwiek to i tak padaczka, najlepiej dobierać do X800XL i już. 1551569[/snapback] tylko czy jest sens wydawać 1200zł na X800XL jak X800XT mozna miec w tej samej cenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 tylko czy jest sens wydawać 1200zł na X800XL jak X800XT mozna miec w tej samej cenie :D 1564304[/snapback] Gdzie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Gdzie? :) 1564309[/snapback] zagranica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 zagranica 1564428[/snapback] Bo kazdy z nas tam mieszka :-P Ale np w ESC roznica miedzy XL a 850PRO wynosi 100zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGSMRQ Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Rzuć linkiem do tego ESC z łaski swojej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 X850PRO ma tylko 12 potoków, wiec nie wiem czy jest sens kupna tej karty, gdy mam się do wyboru X850PRO i X800XL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Uuu to faktycznie chyba lepsze XL i tansze;] Pochrzanilo mi sie ze 850pro ma 16p. :) A tu link do ESC Nadciaga cos co niezle namiesza, czyli x800GT :) Oczywiscie mowie na nizszych polkach, bo XL to raczej nie zagrozi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Mam takie pytanie. Za nie dułgo dostane X800 XL by ATI z USA. Tak myślę czy jest sens zmieniać chłodzenie. myślałem nad articiem ale te komentarze mnie troszeczkę zniechęciły. Co mi doradzicie jest sens zmieniać chłodzenie? Karta raczej nie będzie kręcona ale ja zawsze dmucham na zimne. Chce mieć pewność ze nic się nie przegrzeje. Chciał bym żeby było też ciche chłodzenie dlatego tez nie widziałem sensu zmieniania na artica przez te komentarze. Doradźcie coś Chłopcy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Sam mam AS4 (ty do XL potrzebował byś AS5) jest ono dużo wydajniejsze niż standardowe (przynajmniej w porównaniu do mojego oryginalnego z Pro) i wbrew co tam piszą bardzo ciche ale nie ma go co nawet porównywać do Zalmana, więc jak masz kasę to bież Zalmana i nawet nie pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Uuu to faktycznie chyba lepsze XL i tansze;] Pochrzanilo mi sie ze 850pro ma 16p. :) A tu link do 1575218[/snapback] Powiedzcie czy to realne, mam dostęp do HIS X800XT PE z pamięciami GDDR3(8xFBGA,Samsung 2ns),256bit,1.12GHz w cenie 1360zł. Karty nowe BOX, biore je z hurtowni. Cena bardzo niska w PL patrzyłem to chodza po 1700-1800zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Cena dobra, ale pamięci słabe. XTPE powinien mieć pamięci 1,6ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Może to X800XT @ XT PE dlatego tańsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Może to X800XT @ XT PE dlatego tańsze ? 1580937[/snapback] Pełne XT PE, w hurtowni nie ma czegoś takiego jak XT @ XT PE :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Mam pytanie odnośnie karty X800. Czy obecnie lepiej kupić sobie X800 XL i coś z nim próbować czy lepiej kupić X800 pro VIVO i próbować odblokować w nim potoki? Ktoś tu jeszcze wspominał o różniach (blokowanie laserem) między r420 i r430. Czy to jedyna różnica. W którym z nich jest zastosowana ta blokada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Witka! Kupiłem X800XT oryginał ATI, karta nówka, podłączyłem do kompa wszystko super jestem bardzo zadowolony. Cos mnie tchneło, i zaglądnąłem jeszcze do kompa, patrzę a tu wentyl na karcie sie nie kręci :blink: Cóż pomyslałem że może ma czujnik temperatury, że chłodzenie jest dość wypaśne, włączy sie kiedy temp. dojdzie do jakiegoś tam poziomu .. . po kilku minutach gry patrzę wentyl dalej stoi .. . <_< Napisałem do sprzedawcy, koles odpisał żebym wysłał kartę do jego serwisu on sprawdzi i odeśle . .. ( karta na gwarze). Nie pasuje mi troszkę bawić się w serwisy, bo może to jakas błachostka. . a wiadomo serwis=długi czas czekanie :/ Teraz moje pytanie, Wiecie może co jest grane :-)? Karta chodzi idealnie, zero artefektów gry pieknie wymiatają. Jednak gdzieś po 40 minutach gry, zaczeła byc dośc gorąca, więc wolałem dmuchać na zimne i zapodałem jej 2x80mm :-P macie jakieś pomysły? PS:Przy okazji, czy X800XT były na pamięciach 1,6 ns ? moja jest na SAMSUNGACH 2,0, jakbym juz wysyłał do tego serwisu to może dało by się coś wybrać. Aha teraz temperaturka jest 38stopni na karcie.( z tymi 2x 80mm ;) ) Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Pewnie wentylator jest uszkodzony. Za sterowanie wentylatora odpowiada bios, ewentualnie, można też ustawić samemu np. w Ati Tool obroty wentylatora. Moja X800XT była na pamięciach 1,6ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 wszystki x800 XT oraz x850 XT i wersje PE byly z pamiatkami 1.6ns to teraz pojawily sie karty z pamiatkami 2.0ns i mniejszą cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
win0 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) ;] a ja dzisiaj pomajstrowalem z moim X800pro VIVO i odblokowalem 4 dodatkowe potoki ;) i mam teraz 16 :) narazie leko go potkrecilem core na 500 /pamieci 444 Teraz zastanawiam sie nad dodatkowym chlodzeniem i sadze ze wybor padnie na ZELMANAV F700-Cu a jak juz bede mial chlodzonko to sobie go machne na x800xt PE :) nie ma to jak w cenie pro miec XT ;) 0 artyfaktow wszystko pieknie smiga ;) ano zapomnialem dopisac AGP Sharpire x800pro vivo samsungi 1.6 Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez win0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 PCI-E, czy AGP? (pewnie AGP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
win0 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Chcialem zapytac czy jest sens modowac x800pro na x800xt pe tz. udalo mi sie odblokowac te 4 dodatkowe potoki i nie mam artow. i zastanawiam mnie czy poprostu wrzucic zegary takei jak sa x800xt pe czy wgrywac bios ? co o tym sadzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Bez różnicy zrób jak ci wygodniej. Choć ja zawsze biosa pakuję bo za leniwy jestem na ustawianie „podciągania” co start windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 kupilem sobie tydzien temu x800 od MSI: 12p 390/700 PCI-E. dzisiaj sobie sie troche pobawialem i wyciagnelem 425/1003 mhz :) mozliwe ze pamieci i rdzen dalej pojda ale chyba bym musial zmienic chlodzenie bo narazie jade na standardzie :) SILENCER 4 pomoze ? ktoś ma ? w stresie na rdzeniu mam 63C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Wszystko ładnie, tylko szkoda, że napisałeś posta w złym wątku. Powinieneś to napisać tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 aha dzieki dem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Mam takie pytanie. Za nie dułgo dostane X800 XL by ATI z USA. Tak myślę czy jest sens zmieniać chłodzenie. myślałem nad articiem ale te 1578798[/snapback] Polecam PENTAGRAM FREEZONE XC-80 Cu na min.obr.39C stres x800xl 400@430 ,aha do tego nie słyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gora Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam Jestem (przy Was) kompletnie zielony wiec prosze o wyrozumialosc :) Posiadam od jakiegos roku PIV 3,2, Asus P5AD2 Premium , 1GHZ RAM, Gigabyte Radeon X800XT, zasilacz(no name) 350 W. Mam pytanie zwiazane z karta graficzna. Dlaczego jest ona taka glosna? Czy nalezaloby wymienic jej oryginalny wentylator? Jesli tak, to na jaki? Domyslam sie tez, ze wypadaloby wymienic zasilacz. Pytanie na jaki? Obecnie jestem w stanach ( tutaj tez kupowalem ten sprzet) i mam mozliwosc kupienia przez internet ze strony http://www.zipzoomfly.com . Moze pomoglibyscie mi wybrac zailacz i wentylator na karte? Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...