Skocz do zawartości
Wrześni@k

ATI Radeon X800/X800 XT

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wczoraj szafirka X800XL i z nim dostałem Prince of Persia Piaski Czasu i Sterowniki 5.1 CCC. Zainstalowałem wszystko i chciałem zobaczy to Prince of Persia ale jak chce włączyc gre to wyskakuje że mój radek nie jest obsługiwany. Nie wiecie o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem wczoraj szafirka X800XL i z nim dostałem Prince of Persia Piaski Czasu i Sterowniki 5.1 CCC. Zainstalowałem wszystko i chciałem zobaczy to Prince of Persia ale jak chce włączyc gre to wyskakuje że mój radek nie jest obsługiwany. Nie wiecie o co chodzi?

1608825[/snapback]

Spójrz na posta #807

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje zakupic karte Powercolor X800PRO VIVO ( cena ponizej 900 pln katya nowka z gwarancja pelna) .To bedzie moja pierwsza grafa ATi-:) Pytanie brzmi czy ktos probowal ta karte modowac na xt ? Cena chyba ok? tym bardziej ze w rozlicznieu oddaje moja 6600gt i doplacam niecale 350 pln.:) Ale jak z modowalnoscia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko - czy ktos wie może gdzie kupić Radka X800 PRO z VIVO albo bez VIVO na PCI-E i 256MB tak do max 1000zł - im tańsza to lepiej, oczywiście. W razie możliwości prosiłbym o propozycje z VIVO i bez VIVO wraz z ich cenami. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko - czy ktos wie może gdzie kupić Radka X800 PRO z VIVO albo bez VIVO na PCI-E i 256MB tak do max 1000zł - im tańsza to lepiej, oczywiście. W razie możliwości prosiłbym o propozycje z VIVO i bez VIVO wraz z ich cenami. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

1615743[/snapback]

http://www.skapiec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś rację bez wichru "kanapka" bardziej przypominała świeżo upieczonego tosta, parzyla w paluchy  :wink: , dorzucilem z boku do radiatora jakiś stary wentyl. Ledwo zipie ale temp chyba w normie: spoczynekok40-43 st, podczas grania 55-57, att wygrzał mi kartę do 65 st. no ale wszystko mierzone przy temp. w pokoju 27 st.

Mam nadzieję że na niekręconej grafie takie temp. ujdą. I o dziwo zasiłka360W wyrabia pewnie nie ma mowy o o\c grafy ale i tak jestem zaskoczony.

Po przesiadce z 9800pro przez kilka pierwszych minut nie mogłem się przyawyczaić, gry tak zasuwają że musiałem trzymać się krzesła żeby nie spaść z wrażenia :) .

pzdr.

1622432[/snapback]

Te temp. przy chlodzeniu powietrznym (i dodatkowo- w lecie) sa jak najbardziej w porzadku, wiec sie niczym nie martw ;). Mozna sie by pokusic nawet o lekkie o/c (pod warunkiem, ze PSU wyrobi), bo te 65C od att to ciagle bezp. rejony.

Powodzenia przy maltretowaniu nowej zabawki! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i udalo sie :) mam juz X800XT PE .. Zegary narazie ustawilem 520/570 .. Czy karty ATI tak maja ze jak sie je za duzo podkreci to zamiast artefaktow po prostu sie zawieszaja podczas grania? i czarny ekran..

W kazdym razie jestem zadowolony :) do swojego gf 6600gt dolozylem 340 pln i mam nowke sztuke z 2. letnia gwara X800XT PE :)

Teraz by sie mocniejszy procek przydal.... ma ktos Bartona M na handelek ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn ze grafe  masz raczej do testowania  w 3d 2005 nie  2001 :) Z ktorego roku masz grafe ? ktory teraz mamy ? :)

1634692[/snapback]

Tylko ze 3Dmark05 testuje tylko grafe i malo zalezy od reszty sprzetu a 3DMark2001 testuje caly komp, nie tylko grafe i jest uzalezniony od procesora, plyty glownej itd. dlatego mozna go jeszcze uzywac do testow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie "pomysli". Albo rybki albo akwarium lub tez:

albo bench pokazujacy mozliwosci wspolczesnych gpu (jak mark05) albo nieobciazajacy nowe vga test jak mark01, ktory wlasnie przez male wymagania co do vga stal sie czuly na szerokosc szyny pamieci, taktowanie cpu etc.

PS. "Dziadzio x800xt wykrecony na x850xtpe ;) trzyma sie dzielnie i po raz kolejny udawadnia, ze jest najlepszym wyborem w segmencie hi- end (pomijajac 7800tki) -> http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...2005-17gpu.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z kompem.

Podczas grania np. w Call of Duty ekran robi się czarny (miga tylko kontrolka monitora) komputer się zawiesza i pomaga jedynie reset.

Mój sprzęt to:

Asus A7V880

Athlon xp2600+

1 GB RAM 3200

Sapphire X800XT@ C520/M560

Problem pojawił się po wymianie pamięci RAM, miałem dwie 512, (jedna 2700 druga 3200) wymieniłem na 2X512 Kingstone 3200.

Bawiłem się już z różnymi sterownikami, ale efekt ten sam. Zastanawiam się nad przeinstalowaniem systemu, ale nie wiem czy to coś pomoże.

Help!

Edytowane przez rav76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc,

ja sie zastanawiam ostatnio nad kupieniem x800xt na agp zeby nie zmieniac plyty,

i sie chcialem spytac czy moze ktos ma Power Color X800XT PE ?

moze ktos wie czy ta karta tej firmy nie odbiega zbytnio od standardow x800xtpe ?

dlatego ze w niektorych sklepach kosztuje tyle co x800xl...stad moje obawy

zebynie bylo ze wydam tyle kasy a tu zonk, cos okrojonego

byly takie przypadki ze starszymi kartami kiedys, trzeba wiedziec co sie kupuje , dlatego chcialem zapytac

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi