Skocz do zawartości
Wrześni@k

ATI Radeon X800/X800 XT

Rekomendowane odpowiedzi

Proste pytanko, bezpieczne temp procka i ramu ?!

Mam standardowy wentyl :P Jedyne co na pamiatki od gory radiatorki male przykleilem.

tez mnie to interesuje ...moj x800 xtpe chodzi podczas grania od nowosci przy okolo 110 stopni na gpu rdzeniu a nawet podczas cieplych dni sie timingi zredukowaly ,chyba powyzej 120 blokuje ...czy u was jest podobnie a jesli nie to jaki wiatrak czy chlodzenie polecacie do tej karty !? dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mnie to interesuje ...moj x800 xtpe chodzi podczas grania od nowosci przy okolo 110 stopni na gpu rdzeniu a nawet podczas cieplych dni sie timingi zredukowaly ,chyba powyzej 120 blokuje ...czy u was jest podobnie a jesli nie to jaki wiatrak czy chlodzenie polecacie do tej karty !? dzieki

U mnie na Zalmanie fatality, temp. na rdzeniu w stresie nie przekracza 60 stopni. Jeśli masz 110, to delikatnie mówiąć proponowałbym szybką zmianę chłodzenia. Np. zalman VF 700Cu lub jakiegoś silencera.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na Zalmanie fatality, temp. na rdzeniu w stresie nie przekracza 60 stopni. Jeśli masz 110, to delikatnie mówiąć proponowałbym szybką zmianę chłodzenia. Np. zalman VF 700Cu lub jakiegoś silencera.

Pozdrawiam.

60 stopni mam na pulpicie :) ...z tym ze mam jeszcze gwarancje i jesli wymienie wiatrak ja utrace :( ...a jak znowu wysle dostane inna ktore pewnie tez tak bedzie sie grzala :-P ...dziwie mnie tylko ze przy takiej temp nie mialem zadnych bledow czy zwisow ..hmmmmm....

i ciekawe ktora temp u ciebie/was pokazuje !?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam pytanie : mam karte sapphira x800xt aiw 500/500 i pamieci samsung 1,6ns (czyli chyba normalna) i chcialem zmienic bios na xt pe. jednak nie moge nic znalesc zeby byl dla kart aiw. moze ktos ma taka karte i wie jak to zrobic. karta jest na AGP. probowalem wgrywac biosy od sapphira x800xt pe agp ale karta nie startowala.

ps. przy okazji chcialem sie spytac czy bios od PE zmienia napecia czy tylko czestotliwosci gpu i mem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam C3D, standardowe ustawienia tej karty to 400/490 po zmodoawniu na XT (16p.) pracuje na 499.5/499.5

Na standardowym wirniku przy ustawieniu 499.5/600 mam juz arty :( Czy to wina temp. na pamieciach, czy ogolnie po zmodowaniu nie warto tych pamieci meczyc. Napiszcie co wyciskacie z grafy po zmodowaniu..

@michael_21

Czemu masz niby gware stracic ?! Przeciez jak tam zamatujesz inny wirnik i cos sie kiedys zdupi to wrocisz do starego...

Edytowane przez Polish...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam C3D, standardowe ustawienia tej karty to 400/490 po zmodoawniu na XT (16p.) pracuje na 499.5/499.5

Na standardowym wirniku przy ustawieniu 499.5/600 mam juz arty :( Czy to wina temp. na pamieciach, czy ogolnie po zmodowaniu nie warto tych pamieci meczyc. Napiszcie co wyciskacie z grafy po zmodowaniu..

@michael_21

Czemu masz niby gware stracic ?! Przeciez jak tam zamatujesz inny wirnik i cos sie kiedys zdupi to wrocisz do starego...

nie rozpoznaja ze inna pasta sie tam znajduje !? ...jak sie cos pozniej zjara powiedza ze wlasnie przez to ze przy niej grzebalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@michael_21

Eee, zobacz tylko +/- kolorem i najwyzej pozniej zrobisz znowu podmianke na stare + zimitujesz syfna paste ;p Chyba badania skladu chemicznego pasty nei robia :P

Edytowane przez Polish...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, moze mi tu ktoś pomoze, ja mam x850pro ale z pamieciami 2.0, i mam pytanko czy jest jakas możliwosc przerobienia biosu tak zeby mozna bylo wsadzic bios od xt(pe), a tamte niestety maja czas dostepu 1.6 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@michael_21

Eee, zobacz tylko +/- kolorem i najwyzej pozniej zrobisz znowu podmianke na stare + zimitujesz syfna paste ;p Chyba badania skladu chemicznego pasty nei robia :P

normalnie nie ale kazdy kombinuje zeby wymigac sie od straty kasy ;) ...a podkrecanie , zmiana witraka to na porzadku dziennym i to jest pierwsze na co zwracaja uwage :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie chłopaki czy to coś da sie zmodowaćna 16 potoków ?? http://www.allegro.pl/item103415846_ati_ra..._tv_fm_box.html

Bo zalezy mi na TV tunerze , a bym miał wszystko w jednym :). Tylko 12 potokow to troszke mało juz by sie zdalo 16 . Prosze o info na temat 16 p.

Hallo ktos wie ??

No nic szkoda :(.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie chłopaki czy to coś da sie zmodowaćna 16 potoków ?? http://www.allegro.pl/item103415846_ati_ra..._tv_fm_box.html

Bo zalezy mi na TV tunerze , a bym miał wszystko w jednym :). Tylko 12 potokow to troszke mało juz by sie zdalo 16 . Prosze o info na temat 16 p.

Hallo ktos wie ??

Witam

Panowie, jako że przerobiłem(hehe śmiesznie brzmi) mojego X800Pro Vivo na XT PE mam pytanie.

Mianowicie kupiłem Zalmana VF900 CU, w komplecie są radiatory(8 sztuk) i teraz, przyklejone są 4 od strony wentyla, czy mam przyklejać 4 od drugiej strony ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hallo ktos wie ??

Prawdopodobienstwo zmodowania do 16p jest bardzo male. Do tego jest to karta z tunerem wiec pewnie beda problemy ze znalezieniem odpowiedniego biosu od karty z 16 potokami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale sa identyczne takie karty 16 potokowe . Tylko nazwa sie różni wiec bios sie znajdzie. Ehh karta nic nie warta gadalem z gosciem ona ma 4 potoki o_O. Nic wzielem x800xl asusa za 500 zika moze bedzie te 6k w 05.

P.S.:Chyba jednak nie bedzie (sygnaturka)

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, powiedzcie cos wiecej na temat tego x800pro

http://allegro.pl/item128156378_wyprzedaz_...b_gwarancj.html

Czy te karty sie moduja, jak sie kreca.

Mialem brac 7600gs od galaxy, ale tutaj cena jest rozwalajaca.

Zalezy mi na 1280x1024 z aax4 i anizox8, a ten 7600gs widze ze se nie radzi w Fear i COD2.

Czy ktos mi moze powiedziec czy ta karta ma VIVO ? Patrzac po okablowaniu chyba tak ??????

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy mi na 1280x1024 z aax4 i anizox8, a ten 7600gs widze ze se nie radzi w Fear i COD2.

Omg :D takie detale to na 7600GT 620/820 (takie cus mam) i masz 30 fps a co dopiero ten Radek.

Absolutnie nie ma sznas na anizo i aa na tych kartach przy full detalach i tej rozdziałce :D

W zasadzie do ww. gier w takich parametrach to sie nadaje dopiero 7900GT żeby było naparwdę płynnie.

No chyba że w CoD2 włączysz dx7 bo w dx9 na tym Radziu to będzie przy 1280 pewnie z 15-20 fps, a w Fear ustawisz 1024x768 bez SS i aa.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"... Po czym poznać karty które powinny (teoretycznie) bezproblemowo się odblokować? Najlepiej po tym, jakie jest oznaczenie chipsetu. Jeżeli ma postać 215RAACGA11F to niestety jest to układ przeznaczony do stosowania w X800PRO i raczej nie odblokujemy 4 dodatkowych potoków albo będą działać błędnie. Natomiast jeżeli oznaczenie ma postać 215RADCGA11F to jest to układ przeznaczony do stosowania w X800XT i jest wielce prawdopodobne, że pod odblokowaniu potoki będą sprawne.

Teraz pewnie wielu z was zastanawia się jak sprawdzić oznaczenie przed zakupem karty. Niestety bez znajomego w sklepie nie da się. Jest jeszcze jedna szansa - z tego co można przeczytać w sieci, prawie wszystkie karty X800PRO VIVO posiadające pamięci 1.6ns pozwalają na odblokowanie 4 potoków, ponieważ są kartami X800XT przemianowanym na X800PRO, bo np. nie były zdolne do pracy z częstotliwościami 520/560. W takim przypadku karty te mają programowo blokowane potoki oraz obniżane częstotliwości pracy do poziomu 475/450. Wystarczy wgrać odpowiedni BIOS i karta ta staje się wersją X800XT. ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi nie wygląda jak karta vivo, tego co wiem to wszystkie vivo miały jeszcze żółtą wtyczkę od dźwięku, może w przypadku PCIE było inaczej? Pozatym nigdzie nie pisze że to wersja vivo. Pamięci też 2.0ns a nie 1.6ns jak w wersjach XT stąd też sądzę że się nie da odblokować.

Edytowane przez KosiMazaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi