Polish... Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Proste pytanko, bezpieczne temp procka i ramu ?! Mam standardowy wentyl :P Jedyne co na pamiatki od gory radiatorki male przykleilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Proste pytanko, bezpieczne temp procka i ramu ?! Mam standardowy wentyl :P Jedyne co na pamiatki od gory radiatorki male przykleilem. tez mnie to interesuje ...moj x800 xtpe chodzi podczas grania od nowosci przy okolo 110 stopni na gpu rdzeniu a nawet podczas cieplych dni sie timingi zredukowaly ,chyba powyzej 120 blokuje ...czy u was jest podobnie a jesli nie to jaki wiatrak czy chlodzenie polecacie do tej karty !? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 tez mnie to interesuje ...moj x800 xtpe chodzi podczas grania od nowosci przy okolo 110 stopni na gpu rdzeniu a nawet podczas cieplych dni sie timingi zredukowaly ,chyba powyzej 120 blokuje ...czy u was jest podobnie a jesli nie to jaki wiatrak czy chlodzenie polecacie do tej karty !? dziekiU mnie na Zalmanie fatality, temp. na rdzeniu w stresie nie przekracza 60 stopni. Jeśli masz 110, to delikatnie mówiąć proponowałbym szybką zmianę chłodzenia. Np. zalman VF 700Cu lub jakiegoś silencera. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 U mnie na Zalmanie fatality, temp. na rdzeniu w stresie nie przekracza 60 stopni. Jeśli masz 110, to delikatnie mówiąć proponowałbym szybką zmianę chłodzenia. Np. zalman VF 700Cu lub jakiegoś silencera. Pozdrawiam. 60 stopni mam na pulpicie :) ...z tym ze mam jeszcze gwarancje i jesli wymienie wiatrak ja utrace :( ...a jak znowu wysle dostane inna ktore pewnie tez tak bedzie sie grzala :-P ...dziwie mnie tylko ze przy takiej temp nie mialem zadnych bledow czy zwisow ..hmmmmm.... i ciekawe ktora temp u ciebie/was pokazuje !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniszon Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam wszystkich. Mam pytanie : mam karte sapphira x800xt aiw 500/500 i pamieci samsung 1,6ns (czyli chyba normalna) i chcialem zmienic bios na xt pe. jednak nie moge nic znalesc zeby byl dla kart aiw. moze ktos ma taka karte i wie jak to zrobic. karta jest na AGP. probowalem wgrywac biosy od sapphira x800xt pe agp ale karta nie startowala. ps. przy okazji chcialem sie spytac czy bios od PE zmienia napecia czy tylko czestotliwosci gpu i mem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Mam C3D, standardowe ustawienia tej karty to 400/490 po zmodoawniu na XT (16p.) pracuje na 499.5/499.5 Na standardowym wirniku przy ustawieniu 499.5/600 mam juz arty :( Czy to wina temp. na pamieciach, czy ogolnie po zmodowaniu nie warto tych pamieci meczyc. Napiszcie co wyciskacie z grafy po zmodowaniu.. @michael_21 Czemu masz niby gware stracic ?! Przeciez jak tam zamatujesz inny wirnik i cos sie kiedys zdupi to wrocisz do starego... Edytowane 16 Maja 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Mam C3D, standardowe ustawienia tej karty to 400/490 po zmodoawniu na XT (16p.) pracuje na 499.5/499.5 Na standardowym wirniku przy ustawieniu 499.5/600 mam juz arty :( Czy to wina temp. na pamieciach, czy ogolnie po zmodowaniu nie warto tych pamieci meczyc. Napiszcie co wyciskacie z grafy po zmodowaniu.. @michael_21 Czemu masz niby gware stracic ?! Przeciez jak tam zamatujesz inny wirnik i cos sie kiedys zdupi to wrocisz do starego... nie rozpoznaja ze inna pasta sie tam znajduje !? ...jak sie cos pozniej zjara powiedza ze wlasnie przez to ze przy niej grzebalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) @michael_21 Eee, zobacz tylko +/- kolorem i najwyzej pozniej zrobisz znowu podmianke na stare + zimitujesz syfna paste ;p Chyba badania skladu chemicznego pasty nei robia :P Edytowane 18 Maja 2006 przez Polish... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aju Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 witam, moze mi tu ktoś pomoze, ja mam x850pro ale z pamieciami 2.0, i mam pytanko czy jest jakas możliwosc przerobienia biosu tak zeby mozna bylo wsadzic bios od xt(pe), a tamte niestety maja czas dostepu 1.6 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A po co ci takowy bios? Watpie by pozwolil on na lepsze OC grafy - a przeciez potokow nie odblokuje dodatkowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 @michael_21 Eee, zobacz tylko +/- kolorem i najwyzej pozniej zrobisz znowu podmianke na stare + zimitujesz syfna paste ;p Chyba badania skladu chemicznego pasty nei robia :P normalnie nie ale kazdy kombinuje zeby wymigac sie od straty kasy ;) ...a podkrecanie , zmiana witraka to na porzadku dziennym i to jest pierwsze na co zwracaja uwage :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Ja tam zmuszony jestem chyba zmienic juz wyjca na karcie, cos mi ostatnio dziwnie pracuje na wolnych obrotach.. jakby sie zacieral :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Słuchajcie chłopaki czy to coś da sie zmodowaćna 16 potoków ?? http://www.allegro.pl/item103415846_ati_ra..._tv_fm_box.html Bo zalezy mi na TV tunerze , a bym miał wszystko w jednym :). Tylko 12 potokow to troszke mało juz by sie zdalo 16 . Prosze o info na temat 16 p. Hallo ktos wie ?? No nic szkoda :(. Edytowane 20 Maja 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basterall Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Słuchajcie chłopaki czy to coś da sie zmodowaćna 16 potoków ?? http://www.allegro.pl/item103415846_ati_ra..._tv_fm_box.html Bo zalezy mi na TV tunerze , a bym miał wszystko w jednym :). Tylko 12 potokow to troszke mało juz by sie zdalo 16 . Prosze o info na temat 16 p. Hallo ktos wie ?? No nic szkoda :(. Witam Panowie, jako że przerobiłem(hehe śmiesznie brzmi) mojego X800Pro Vivo na XT PE mam pytanie. Mianowicie kupiłem Zalmana VF900 CU, w komplecie są radiatory(8 sztuk) i teraz, przyklejone są 4 od strony wentyla, czy mam przyklejać 4 od drugiej strony ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Słuchajcie chłopaki czy to coś da sie zmodowaćna 16 potoków ?? http://www.allegro.pl/item103415846_ati_ra..._tv_fm_box.html Bo zalezy mi na TV tunerze , a bym miał wszystko w jednym :). Tylko 12 potokow to troszke mało juz by sie zdalo 16 . Prosze o info na temat 16 p. Hallo ktos wie ?? No nic szkoda :(. Prawdopodobienstwo zmodowania do 16p jest bardzo male. Do tego jest to karta z tunerem wiec pewnie beda problemy ze znalezieniem odpowiedniego biosu od karty z 16 potokami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Ale sa identyczne takie karty 16 potokowe . Tylko nazwa sie różni wiec bios sie znajdzie. Ehh karta nic nie warta gadalem z gosciem ona ma 4 potoki o_O. Nic wzielem x800xl asusa za 500 zika moze bedzie te 6k w 05. P.S.:Chyba jednak nie bedzie (sygnaturka) Edytowane 31 Maja 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endziork Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Wiecie , gdzie dostane Radeona X800XT , X800XT PE, lub X850XT, lub X850XT PE na AGP ? Szukalem na allegro, i widze tylko pojedyncze egzemplarze ? Juz nie sprzedaja tych kart na AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, najłatwiej z drugiej ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Niestety, ale takze sa odpowiednio drozsze...ja za to co w podpisie dalem 721zl z kosztami przesylki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.A.B Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witam, czy są jeszcze sklepy które mają na "stanie" Radeon'a X800XT/X850XT PCI-Express ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Panowie, powiedzcie cos wiecej na temat tego x800pro http://allegro.pl/item128156378_wyprzedaz_...b_gwarancj.html Czy te karty sie moduja, jak sie kreca. Mialem brac 7600gs od galaxy, ale tutaj cena jest rozwalajaca. Zalezy mi na 1280x1024 z aax4 i anizox8, a ten 7600gs widze ze se nie radzi w Fear i COD2. Czy ktos mi moze powiedziec czy ta karta ma VIVO ? Patrzac po okablowaniu chyba tak ?????? Edytowane 26 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Nikt niema takiej karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Zalezy mi na 1280x1024 z aax4 i anizox8, a ten 7600gs widze ze se nie radzi w Fear i COD2. Omg :D takie detale to na 7600GT 620/820 (takie cus mam) i masz 30 fps a co dopiero ten Radek. Absolutnie nie ma sznas na anizo i aa na tych kartach przy full detalach i tej rozdziałce :D W zasadzie do ww. gier w takich parametrach to sie nadaje dopiero 7900GT żeby było naparwdę płynnie. No chyba że w CoD2 włączysz dx7 bo w dx9 na tym Radziu to będzie przy 1280 pewnie z 15-20 fps, a w Fear ustawisz 1024x768 bez SS i aa. Edytowane 26 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Witam Czy udal sie komus mod na 16 potokow na takiej karcie: Saphire x800pro, pamieci samsunga 2.0. Oczywiscie uzywajac lakieru do polaczenia przecietych pinow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 "... Po czym poznać karty które powinny (teoretycznie) bezproblemowo się odblokować? Najlepiej po tym, jakie jest oznaczenie chipsetu. Jeżeli ma postać 215RAACGA11F to niestety jest to układ przeznaczony do stosowania w X800PRO i raczej nie odblokujemy 4 dodatkowych potoków albo będą działać błędnie. Natomiast jeżeli oznaczenie ma postać 215RADCGA11F to jest to układ przeznaczony do stosowania w X800XT i jest wielce prawdopodobne, że pod odblokowaniu potoki będą sprawne. Teraz pewnie wielu z was zastanawia się jak sprawdzić oznaczenie przed zakupem karty. Niestety bez znajomego w sklepie nie da się. Jest jeszcze jedna szansa - z tego co można przeczytać w sieci, prawie wszystkie karty X800PRO VIVO posiadające pamięci 1.6ns pozwalają na odblokowanie 4 potoków, ponieważ są kartami X800XT przemianowanym na X800PRO, bo np. nie były zdolne do pracy z częstotliwościami 520/560. W takim przypadku karty te mają programowo blokowane potoki oraz obniżane częstotliwości pracy do poziomu 475/450. Wystarczy wgrać odpowiedni BIOS i karta ta staje się wersją X800XT. ..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 No i piny polaczone lakierem elektroprzewadzacym bios wgrany flasherem gigabyta bios takze gigabyta. No i dalej 12 potokow. Nie powiino byc 16 ale np sypac artami lub jakas inna wysypka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BanditFR Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Jakie macie temp na swoich kartach ?? Moje to 74 w stresie oraz 44 w spoczynku ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=215319 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 ja mam 34 w windzie i okolo 54-60 w stresie tyle ze ja mam chlodzenie Zalmana, ale twoje temperatorki sa w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 potrzebuje fachowego oka :) Czy ten x800pro vivo bedzie modowalny ? : http://www.allegro.pl/item138895268_hit_x8...mhz_super_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) To mi nie wygląda jak karta vivo, tego co wiem to wszystkie vivo miały jeszcze żółtą wtyczkę od dźwięku, może w przypadku PCIE było inaczej? Pozatym nigdzie nie pisze że to wersja vivo. Pamięci też 2.0ns a nie 1.6ns jak w wersjach XT stąd też sądzę że się nie da odblokować. Edytowane 5 Listopada 2006 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...