_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) ja bym polecal zalmanka :] BTW sluszna decyzja,Lagierek swojego czasu sie bawil takim potworkiem Connect3D X850XT Kupujesz wersje pod AGP ,czy zmieniasz graty ? Edytowane 23 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Własnie na dniach staje się posiadaczem X800XL od Sapphire, właściwie to mam już go dziś, ale zamiast PCI-E dostałem wersje na AGP :mur: Z tego co czytałem Zalman VGA VF700-Cu będzie bardzo dobrym wyborem, czy możecie mnie w tym upewnić B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Kupujesz wersje pod AGP ,czy zmieniasz graty ? Karte kupuje na PCI Express, bo bede zmianial calego kompa, przechodze na 64bity :banana: Oczywiscie jak wiekszosc osob tutaj na forum kupuje DFI Lanparty nForce 4 Rulezz do tego Viniego 3000+ lub 3200+ i cala reszta dupereli mam jeszcze problem z wyborem pamiatek, co prawda mam w domciu 2x512mb Hynix d43 ale nie sadze aby te kosci nadawaly sie do tej plyty..... o bh5 lub bh6 moge zapomniec ze wzgledu na to ze są trudno dostepne a jesli juz śa to kosztują majątek wiec pewnie bedą kosci ktorych tak naprawde niechcialbym kupic...czyli jakies twinmosy....gdybym mial kase problem bylby prosty kupilbym A-DATA VITESTA 566 lub 600 i byloby wszystko na tip top Jest jeszcze jeden wariant nad ktorym coraz czesciej sie zastanawiam.....narazie niekupie kosci bede smigal na hynixach a pozniej jak dozbieram kase bedą A-Daty Vitesta ??? chyba ze mozecie mi jakis kostki poradzic ??? Aby osiagi byly w miare i cena rozsadna do osiagow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 siedz na hynixach i zbieraj kasiore...najrozsadniejsze wyjscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 _Vip_ a ty gdzie kupileś swojegu Radka ??? kupiony w sklepie na aukcji czy moze gdzies innej ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 noweczka prosto z dojczow (wersja OEM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 x850 bierze dużo więcej prądu niż x800 ? Bo kurde x800 to już niezły smok i moja zasikał ma dość jak grafa leci na 584/584 z wykręconą resztą sprzętu... widać pora dołożyć do nowego zasilacza… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 noweczka prosto z dojczow (wersja OEM) 1459572[/snapback] a moglbys podac adres sklepu internetowego w ktorym to bylo kupione, jesli oczywiscie kupowales w sklepie??? bo na dobra sprawe to i ja moglbym sobie taką karte sprawic, mam troche znajomych za zachodnią granicą, tylko niezabardzo wiem w ktorym sklepie warto kupowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Własnie na dniach staje się posiadaczem X800XL od Sapphire, właściwie to mam już go dziś, ale zamiast PCI-E dostałem wersje na AGP :mur: Z tego co czytałem Zalman VGA VF700-Cu będzie bardzo dobrym wyborem, czy możecie mnie w tym upewnić B) 1459382[/snapback] Tak, możemy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 x850 bierze dużo więcej prądu niż x800 ? 1460009[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 a moglbys podac adres sklepu internetowego w ktorym to bylo kupione, jesli oczywiscie kupowales w sklepie??? bo na dobra sprawe to i ja moglbym sobie taką karte sprawic, mam troche znajomych za zachodnią granicą, tylko niezabardzo wiem w ktorym sklepie warto kupowac... 1460016[/snapback] karte kup[owalem przez znajomego ,ktory czesto siedzi w dojczach...jaki sklep to kurcze cosik mi wywialo,ale sprawdze to :] ogolnie to kupowalem tam gdzie bylo najtaniej...mialem taka wyszukiwarke ,ktora sprawdzala ceny we wszystkich sklepach no i zaplacilem za karte 389Euro znajde linka to posle Ci na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 o bh5 lub bh6 moge zapomniec ze wzgledu na to ze są trudno dostepne a jesli juz śa to kosztują majątek.. 1459464[/snapback] BH-6 kosztuja majatek :D, sorx ale ostatnio ciezko sprzedac kostke 256 powyzej 100 zl ;-) (sorry za OT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Tak, możemy B) 1460042[/snapback] dzięki, właśnie złożyłem zamówienie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 U won't be disappointed, jak mawiają Chińczycy ;) Ciiiichutko (na 5V) i wydajnie (również na 5V). Ino ramsinki do d.py ale na x800 i tak się nie grzeją więc problemu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) U won't be disappointed, jak mawiają Chińczycy ;) Ciiiichutko (na 5V) i wydajnie (również na 5V). Ino ramsinki do d.py ale na x800 i tak się nie grzeją więc problemu nie ma. 1460724[/snapback] no właśnie tak czytałem, że cool jest :] mam nadzieje, że będę zadowolony, w końcu w cenie tego chłodzenia coniektórzy kupują grafy :lol: ale dzisiaj pokręce, już nie mogę się doczekać :twisted: Edytowane 24 Maja 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 te wykres pożeranej mocy to cos dziwny - X800 XT żre 35W wiecej niz XTPE?? coś nie wierze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 te wykres pożeranej mocy to cos dziwny - X800 XT żre 35W wiecej niz XTPE?? coś nie wierze.. 1465341[/snapback] Z pewnoscia to jest pomylka. Powinno byc odwrotnie (miedzy XT, a XTPE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 (edytowane) GIGACUBE Radeon X800XL 256MB DDR3/256bit TV/DVI/VIVOPowercolor Radeon X800XL 256MB DDR3, PCI-E, DuoDVI, VIVO, retail Sapphire Radeon X800 XL 256MB GDDR3 PCI-E, DVI, HDTV, bulk Do jutra się musze zdecydować :> Czytałem ten wątek, ale nic nie znalazłem - czy ktoś zagłębił się głębiej :D w specyfikacje i osiągi w/w kart <_< Sapphirka oczywiście znam, tylko nie wiem czy mam przy nim zostawać, jeszcze nawet nie miałem okazji go włożyć do kompa przez jednego niekompetentnego Pana :] Edytowane 28 Maja 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Kucyk, no i jak tam wieści z placu boju? Śmigasz ładnie na tym xl'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 a no nic mastah, zrezygnowałem z Sapphire'a, w pewnym sensie już go miałem, ale nie dojechał do mnie, a wziąłem sobie powercolora z vivo - tak na przekór, sprawdze go, jak mi się nie spodoba to dostanie kopa, ale to dopiero jutro :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 IMHO, jeden pies, jakiej firmy- wszystkie na pcb by ati z takim samym zasilaniem (tylusamo fazowym). Ino od szczęścia zależy jak Ci się karciocha podkręci. Tym lepiej, że masz w czym wybierać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Witam. Sorry za mały OT (NFSU2) ale jak spojrzalem na wykres podoru prądu to trochę się zaniepokoiłem. Czy mój Chieftec 360 daje rade z X800 XT PE , Bartonem puszczonym na 1.875V (bios), 2xHDD, CDRW/DVDRW, pare innych drobnych rzeczy ? Pytam, bo czasmi w NFSU2 spada do 20 fps przy 1024 i AA bo chyba nie powinno.. Jakie są typowe objawy braku prądu ? poza oczywiście wyłączeniem ;) btw: jeszcze jedno małe pytanie: czy to testowania max o/c swojej karty mogę sprobówać ATItool a to definiowania ustawienien AA i AF dla poszczegółnej gry ATI tray ? bo się juz pogubiłem co do czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 ATi Tray Tools do wszystkiego i masz jeden problem z głowy mniej, Petrumi ;) Na x800etkach nie ma czegoś takiego jak spowolnienie pracy układu w wyniku przegrzania/ niedovoltowania vga. U Ciebie bym stawiał na coś innego... hmmm? Syf w windzie? :P Ewentualnie, cat. 5.4, które nadają się tylko do uninstall (jeśli ma się x800). Polecam omegi@5.2 albo cat. 5.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 @ draak syf w windzie - niemożliwe ;) jest osobna partycja do gier z odchudzoną windą (usługi itp) a na koniec zghostowana ;) ale z catami trafiles - własnie po zakupie X800 to one były najnowsze i trafiły na dysk.. cóź - zainstalujemy inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Coś na rzeczy być musi, bo u mnie underground2 w 1280+aax2/high działa non- stop płynnie, bez spadków do 20fps (min. widziałem 33-35fps), a wiadomo, że grafa (mamy identico) ma tu najwięcej do gadania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 IMHO, jeden pies, jakiej firmy- wszystkie na pcb by ati z takim samym zasilaniem (tylusamo fazowym). Ino od szczęścia zależy jak Ci się karciocha podkręci. Tym lepiej, że masz w czym wybierać ;) 1472198[/snapback] zdaje sobie z tego sprawę, ale po namowach VIPa wziąłem karte z VIVO, nie chcę już Sapphire;a bo wszyscy je mają, jak dobrze pójdzie to dziś wieczorem karta wyląduje w moim kompie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Coś na rzeczy być musi, bo u mnie underground2 w 1280+aax2/high działa non- stop płynnie, bez spadków do 20fps (min. widziałem 33-35fps), a wiadomo, że grafa (mamy identico) ma tu najwięcej do gadania. 1472962[/snapback] Z ta gra jest cos nie tak. Ja co prawda tak mocnej grafy nie mam, ale jest ostro wykrecona i na mniejszej rozdzialce i tez fps potrafi spasc do okolo 20. Paradoksalnie najrzadzie mij fps spada przy wysokich rozdzialkach (1600x1200 do polowy AA i AF troche bajerow wylaczone typu fog enhanced contrast itd). Sprawdzone organoleptycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Faktycznie, w 1024x768 z aa działa wolniej niż 1280x1024 z aax2... takie "błedy" w enginie jednak zbytnio mi nie przeszkadzają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 witka co myslicie o Gigabyte X 800 XL VIVO ? Warto zmienic mojego 6600Gt gaiwarda? mam zamiar kupić karte która pochodzi bez zmian z 1-2 latka.(mam dośc zmian non stop :P karta ma chłodzenie pasywne, jak z osiągami? Ogólnie polecacie czy nie? lepiej wziąśc sapphirka? ogólnie musze dołożyć 350zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 witka co myslicie o Gigabyte X 800 XL VIVO ? Warto zmienic mojego 6600Gt gaiwarda? mam zamiar kupić karte która pochodzi bez zmian z 1-2 latka.(mam dośc zmian non stop :P karta ma chłodzenie pasywne, jak z osiągami? Ogólnie polecacie czy nie? lepiej wziąśc sapphirka? ogólnie musze dołożyć 350zł 1476705[/snapback] Tutaj jest temat o X800XL A odpowiadając na pytanie, oczywiscie, ze warto. Mialem na testach jedna i drugą. Radek to klasa wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...