Frezer Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Jak wypada Sempron 2200Ghz w poruwnaniu do athlonów i z czym można go porównać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Na pewno lepiej wypada bo 2200 GHZ to nie jakieś marne 2,5 Ghz :D:D:D:D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Semprony to AthlonyXP z mniejszym mnożnikiem a pracujące na szynie 166. Ale powiedz jaki Sepron pracuje z prędkością 2,2GHz jak napszykłąd Sempron 2,8 ma 2000MHz a Sempron 2,2 pracuje z prędkością 1,5GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 jak poscisz tego 2200+ na 9*250=2250Mhz i wydajnosc zblizona do 3200+ tylko brak 512 cache ale to niewielka strata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 jak poscisz tego 2200+ na 9*250=2250Mhz i wydajnosc zblizona do 3200+ tylko brak 512 cache ale to niewielka strata zależy w czym niewielka. w przypadku 3D Studio - rendering: Barton 2500+ (bez żadnego kręcenia) na płycie AsRocka K7VT4-4x scenka się renderowała 12 minut 38 sekund (3 pomiary, wynik średni) Thorton 2000+ @ 2200 MHz - ta sama scenka przy tej samej ilości i rodzaju RAMu, na płycie ASUSa renderowała się 16 minut 23 sekundy :!: :!: :!: SiSofty, 3DMarki i inne pokazywały natomiast wyższość tego Thortona. czyli jednak czasami cache ma dość duże znaczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 no co wy niedowiedza on ma " 2200Ghz" macci sie kryje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 no to do porównania 10x230@1.85 sandra 9530/3600 programy jakies tam w tle ... no to do porównania 10x230@1.85 sandra 9530/3600 programy jakies tam w tle ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mafiozo Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Napiszcie mi który jest lepszy pewnie Athlon ale chodzi mi o to że np. ten Athlon kosztuje 270zł a Sempron 180zł to jest duża różnica i jeszcze Sepron ma więcej Mhz tak naprawde ma zanizone ale w Athlonie jest to samo.Napiszcie mi który byście wy wybrali albo najlepiej podajcie swoje typy do procków od 200zł-300zł.Dodam jeszcze że na innej str. komentarze na temat tych procków są wyrównane otrzymuja oceny od 8 do 10 na 10.Aha i napiszcie jak są zanizone Mhz w Athlonah z góry dzięki za odp mam nadzieje wyczerpująca i pomocna dla mnie bo mam kłopot właśnie z wyborem procesora POZDRO :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Napiszcie mi który jest lepszy pewnie Athlon ale chodzi mi o to że np. ten Athlon kosztuje 270zł a Sempron 180zł to jest duża różnica i jeszcze Sepron ma więcej Mhz tak naprawde ma zanizone ale w Athlonie jest to samo.Napiszcie mi który byście wy wybrali albo najlepiej podajcie swoje typy do procków od 200zł-300zł.Dodam jeszcze że na innej str. komentarze na temat tych procków są wyrównane otrzymuja oceny od 8 do 10 na 10.Aha i napiszcie jak są zanizone Mhz w Athlonah z góry dzięki za odp mam nadzieje wyczerpująca i pomocna dla mnie bo mam kłopot właśnie z wyborem procesora POZDRO :P Polska języka taka trudna języka, a gramatyka to koszmarra straszna lepszy jest pewnie Athlon ale Athlon to jest Sempron i Sempron ma inne oznaczenia bo Athlon jest... nie no... nawet jakbym próbował, to bym nie potrafił tak napisać... mówisz też w ten sposób? ludzie rozumieją o co Ci chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 podepne sie do tego smiesznego topika i zapytam: na ile kreca sie te procki na dobrych i "slabych" plytach? do 2800+ mozna je spokojnie rozbujac na jakims abicie an7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 jakbym mial te 2200GHz to bym olał wszystko sam proc by mi starczyl a ja myslalem ze moje 1118mhz OC to duzo ... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Hm, no niby Sempron to to samo co Athlon, a jednak...AMD musiało coś namieszać ze strukturą procka, skoro przy tych samych taktowaniach Sempron jest gorszy od Thortona. Niewiele, ale gorszy. Sama częstotliwość 2,2GHz tak na prawdę nie decyduje o szybkości działania progemów i gier. Oczywiście, jest pewna wartośc MHz które procek musi mieć, aby dobrze działać, ale potem wzrost taktowania już nie ma takiego znaczenia: później ważny jest cash i to jak najwiecej. (później = w trakcie wielu obliczeń). Pisze to z doswiadczenia, gdyż maiłem semprona który szedł na 9x230MHz, a wcześniej Thoroughbreda 11,5x200 a teraz Bartona 10x200 i .... na Bartonie jest najlepiej, nie ma to tamto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...