Skocz do zawartości
hot-dog

cos zamiast Gigabyte 3D Cooler CPU PCU21-FD

Rekomendowane odpowiedzi

po pierwsze chcial bym sie zapytac czy ktos mial juz z tym wentylatorem jakies doswiadczenia i jaki on wyglada w paramterach (jakie temp prca utrzymuje). U mnie norma to tak 57 stopni a stres to kolo 65 na Athlonie 2400+, wiec chyba troche za duzo.

po drugie z tej listy który wentyaltor mam wybrac ponizej tego Gigabyte 3D Cooler CPU PCU21-FD czyli ceny 96zł. Mam zamiar go zamnienic, bo on jest troche za duzy... Najlepiej jak by byl i cichy i wydajny...

dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnost tego coolera jest zalosna. to wyniki z mojego konfigu:

otoczenie 25-26

1400@1.5V

Thermalright SP97@5V

idle 34

stress 36

Thermalright SP97@12V

idle 32

stress 33

Gigabyte3D Cooler

idle 38

stress 42

2083@1.6V

Thermalright SP97@5V

idle 38

stress 41

Thermalright SP97@12V

idle 35

stress 37

Gigabyte3D Cooler

idle 44

stress 50

2400@1.95V

Thermalright SP97@5V

idle 50

stress 54

Thermalright SP97@12V

idle 42

stress 46

Gigabyte3D Cooler

idle komputer zawiesil się w Boot Magicu

stress

wentyl na sp97 to zalman f2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie odpaliłem kompa na jakims zwykłym coolerku (jak kupowalem kompa prawie 3 lata, teraz ma go siostra razem z duronem 950 to kosztował mnie on chyba 300 razem z procem, jest firmy titanum). Wylączyłem kompresje jakigos filmu i jest 52*C, czyli lepiej niz na tamtym coolerku. Napewno go wymienie na jakis inny, tylko musze go wybrac z oferty komputronika. Mozecie cos polecic z tej listy ponizej? Tak z cena nie wiecej niz 150 zł, ale najlpiej by bylo gdyby byl tanszy od tego gigabyte, nie musial bym dopłacac.

http://sklep.komputronik.pl/konfigurator.p...ocket%20A&ord=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi