Radeon Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zamierzam kupic pamieci Kingmax Hardcory 466 (wydaja mi sie ze szybkie i w przystepnej cenie) do platformy na Abicie IS7 i prockiem na szynie 200MHz. Pamieci beda pracowacw dualu. Zastanawia mnie czy lepiej ustawic wyzsze taktowanie pamieci (przy dostepnym dzielniku to ok. 475MHz, pewnie na CL3) , czy lepiej wlaczyc opcje GAT, przy taktowaniu pamieci dajmy na to 400MHz (domyslam sie ze beda dzialac na CL2)? ps. wydaje mi sie ze pamieci te nie rusza na 466 z wlaczonym GAT-em, jesli sie myle poprawcie mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draks_Maxim Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ja mam kingmaxy hardocre 500 i jak sa jako 400 to umnie leca jako cl 2..kup 500 i np szyne s daj na 450 i cl 2.5 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ps. wydaje mi sie ze pamieci te nie rusza na 466 z wlaczonym GAT-em, jesli sie myle poprawcie mnie :Dzależy jak ustawisz GAT ale przy F1 timingi ustawia na 2-2-2-6 więc raczej zapomnij :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Draks_Maxim - mozesz dokladnie podac timingi. Mam takie same ramki (tylko ze 2x512) i u mnie chodza przy 400 na 2,5-3-3-6 (wiecej narazie nie sprawdzalem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...