Sexylaska Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Chcę wymienić chłodzenie procka na coś bardzo cichego (oprócz WC oczywiście) i czytając wiele postów pozostął mi taki dylemat: ThermalRight SLK-900A AMD 92mm (129zl) + np. Y.S-Tech 92x92x25 Ultra Silent (55zl) czy Zalman CNPS7000B-AlCu (Cu) 158zl (199zl). Jak widać cenowo wygląda to podobnie, ale jak będzie z ciszą i wydajnością ? Osobiście wydaje mi się, że pierwszy zestaw będzie bardziej okej ale przed zakupem chciałam się upewnić ;-) i dlatego proszę o opinie. A może jakiś inny wentylator zaproponujecie do tego Thermalright`a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 u mnie roznica miedzy sp97 + zalman f2 a 7000a alcu to 5-8st przewagi pierwszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Nie wiem jak sp 97, ale ja mam zalmanka 7000 cu i na 1.775 na 1600 obrotów w stresie mam 45 stopni, na 1400 obrotów 49 ale nie mam porównania do sp 97 , tak więc moze to Ci trochę pomoże pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 sp97 to to samo co slk 900 tylko ze bez HP .Według tego co na sieci piszą to HP daje temp mniejszą o 3 stopnie max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 To ja się chyba zdecyduje na to: ThermalRight SLK-900A AMD 92mm + Y.S-Tech 92x92x25 Ultra Silent - komplet 179zl na www.angela.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 wybó dobry ale niewiem czy jest sens jezeli masz taką płyte główną.Ten cooler jest dla ludzi kręcących wurzej niż 2200mhz.Chyba ze bedziesz robić mody :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja swojego ALCU sprzedalem za 100zl, mzoe znajdzie sie cos na allegro uzywanego....BO on jest cichy ten Zalman http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33774055 ale nie wie mczy to sam wentyl czy caly cooler.... jakby co to tutaj jest cooler bez zapinki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33531853 Czyli obydwie aukcja daly by calego zalmana :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Kupię sobie na zapas, jak zmienię kiedyś płytę i procek to cooler będzie jak znalazł. Muszę jeszcze wymienić w zasilaczu wentylator na cichszy. Jaki 80x80 polecacie, może też YS-Tech Ultra Silent ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 wentylator to najlepiej z kontrolą prędkosći w zależnośći od temo w srodku.I tutaj chba bedzie najlpeszy i najtańszy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33017502 - polecam kupic włąśnie ten wentylator. Apropo coolera slk.Poszukaj na sieci czy on jest kompatybilny z nowym socketem.Jak bedziesz mianiała sprzęt na np. platforme amd 64 to moze on niewejść.NIewiem sam dokąłdnie dlatego poszukaj najpierw przed kupnem, albo niech ktos sie wypowie kto ma ten cooler i platforme 64 EDIT: na stronie thermalright nie znalazłem zadnej płytyu 64 na lisćie płyt kompatybilnych z slk 900.Zresztą zobacz sama : http://www.thermalright.com/a_page/main_su...ard_slk900a.htm Czy ktoś moze załozył albo ma jakis patentos jak i czy wogóle da rady go założyć na płyty z obsłogą procków 64 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja wiem czy ten SLK900A jest taki wydajny. Zobacz te testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 testy fake.U mnie na 2400mhz i 1.85V @2000rpm mam 51 stopni.Bo nie wierzysz chyba w to ze pentagram jest lepszy od slk??a jak wierzysz to :lol: EDIT:Nie no jaki lolowaty test :lol: Pomimo lepszej wydajności po zmianie wiatraka osiągi SLK 900 A nie są wspaniałe (przy pierwszej próbie z CPU 11x200Mhz 1.7 v core komputer się zresetował :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ludziska ale motacie w głowach. Teraz to już nie wiem co kupić. :-(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Najlepiej to sie wstrzymaj jakies 2 tyg - bo wejdą nowe pentagramy 100 (92mm) i 120 (120mm :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 kup sobie czipsy :D .Jak to co.To co wydajniejsze prawda??Nie łykaj jakis lipnych testó któe podał klimu bo one są o kant doopy.Przecież ludzie kupują takie radiatory jak slk lub sp97 zeby brykać na wysokich napieciach i częstotliwosćiach.Ja niewiem jak ten lol co robił ten test niemógł odpalić kompa z slk na 1.7V.Normalnie niemam pojęcia skoro u mnie chodzi na 1.85V.Zresztą jest takie cos jak www.google.pl , tam wpisujesz slk 900A i wyskakuje to http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Therma...aj+z+Google&lr= Teraz poczytaj/pooglądaj wykresy temp. i sam zadecyduj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 na twojepc sa testy tych pentagramow 100 i 120 i sa one slabsze niz zalman 7000cu :lol: wyniki tych pentagramow z hardware.uni.cc sa jakies takie dziwne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 na twojepc sa testy tych pentagramow 100 i 120 i sa one slabsze niz zalman 7000cu :lol: wyniki tych pentagramow z hardware.uni.cc sa jakies takie dziwne.... nie widzialem jeszcze testow wiec zaraz zerkne bo sie przymierzalem do nich ale jak tak to... sp97 /skl900a :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 nom cieniutko wypadły.Czyli dalej polecam slk 900a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sexylaska Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Dobra, już zamówiłam SLK-900A, koniec rozsterek ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 testy fake.U mnie na 2400mhz i 1.85V @2000rpm mam 51 stopni.Bo nie wierzysz chyba w to ze pentagram jest lepszy od slk??a jak wierzysz to :lol: EDIT:Nie no jaki lolowaty test :lol: Pomimo lepszej wydajności po zmianie wiatraka osiągi SLK 900 A nie są wspaniałe (przy pierwszej próbie z CPU 11x200Mhz 1.7 v core komputer się zresetował :lol: :lol: :lol: :lol: Sam jesteś lolem lolu. :D Nawet na testach tweaka pentagram odstawał tylko o 1 st od tego slk z wiatrakiem 92x92, przy slk z 80x80 przegrał.:D Testy pentagrama były przeprowadzane na nie szlifowanym raditorze, u mnie po przeszlifowaniu temp spadła o ok 2-3 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...