Skocz do zawartości
kurt

Nowatorski pojemnik z pleksy - początki...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy, czytałem FAQ, szukałem, ale jakoś nic na ten temat nie znalazłem.

Pytanie brzmi czym ciąć plexiglass. Czy można to zrobić czymś takim jak tnie się styropian a mianowicice naciągniętym nagrzewającym się drucikiem... ??, Czym to skleić aby nie było paskudnych śladów, ala kropelka, ani klei typu poxipol <szary kolor>, i co by mi nie zalalo zasilacza.

Pozdrawiam Kurt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj, szukaj. Można znaleźć.

Plexe ciąć:

- nóż do tapet, nacinać i łamać

- piłka do drewna, metalu

- dremel lub dremelo-podobne

- co do drucika to nie mam pojęcia ale jeśli nie będzie dostatecznie cienki to ci się nadmiar plexy na bokach zgromadzi ("wypłynie")

Kleić:

- UHU allplast - do dostania np. w Praktikerze - przeźroczysty. Sam tym sam tym sklejałem pojemnik do zatoki 5.25' i jest szczelny. Pojemnik akrylowo-pleksiglasowy z "plastikowymi" kruććami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowatorski pojemnik z pleksy - początki...

lspider'owi chodzi o ten temat.

ja tez chcialbym wiedziec co "nowatorskiego" jest w twoim pojemniczku...

chyba, ze jestes kolejnym polakiem, ktory lubi uzywac "trudnych" slow nieznajac ich znaczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kurt

Możesz wyjaśnić temat?

no topra przyznam sie to byl moj pomysl spod pojemnika mial byc zarazem blokiem dla hdd ( to miala byc ta nowosc bo czegos takiego u nikogo nikogo nie widzialem) i mial sie miescic w 2 zatokach 5,25" ale niestety narazie brak kasy i nic sie nie dzieje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi