kurt Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Witam jestem nowy, czytałem FAQ, szukałem, ale jakoś nic na ten temat nie znalazłem. Pytanie brzmi czym ciąć plexiglass. Czy można to zrobić czymś takim jak tnie się styropian a mianowicice naciągniętym nagrzewającym się drucikiem... ??, Czym to skleić aby nie było paskudnych śladów, ala kropelka, ani klei typu poxipol <szary kolor>, i co by mi nie zalalo zasilacza. Pozdrawiam Kurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 przeciez poxipol jest takze bezbarwny tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Szukaj, szukaj. Można znaleźć. Plexe ciąć: - nóż do tapet, nacinać i łamać - piłka do drewna, metalu - dremel lub dremelo-podobne - co do drucika to nie mam pojęcia ale jeśli nie będzie dostatecznie cienki to ci się nadmiar plexy na bokach zgromadzi ("wypłynie") Kleić: - UHU allplast - do dostania np. w Praktikerze - przeźroczysty. Sam tym sam tym sklejałem pojemnik do zatoki 5.25' i jest szczelny. Pojemnik akrylowo-pleksiglasowy z "plastikowymi" kruććami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 drucik sie nie nadaje - plexa jest nie dosc ze duzo twardsza niz styropian (temp wyzsza = drucik grubszy = patrz powyzej) to jeszcze klei sie niemilosiernie jak sie topi iwiec raczej nie przesuuniesz jej pod tym drucikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 @kurt Możesz wyjaśnić temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Wyjasnic temat czego??? Drucika?? Czy czego? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Nowatorski pojemnik z pleksy - początki...lspider'owi chodzi o ten temat. ja tez chcialbym wiedziec co "nowatorskiego" jest w twoim pojemniczku... chyba, ze jestes kolejnym polakiem, ktory lubi uzywac "trudnych" slow nieznajac ich znaczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 plexę bezśladowo klei się chloroformem albo opiłkami plexy rozpuszczonymi w chloroformie albo monomerem czyli metaktylanem metylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 fit: zainteresowales mnie.. powiedz gdzie i za ile mozna takie chemikalia dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 no litr chloroformu kosztuje ok 15 zł w sklepie chemicznym, monomer to nie wiem czy mozna w detalu nabyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 mam jeszcze jedno p[pytanko po ile u was jest plexa?? u mnie 100cmx50cmx4,75mm kosztuje 55zł! Czy to jest normalna cena? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 CEna w granicach normy.. CHodz moglo by byc pare zl taniej. @fit - gdzie kupujesz chloroform? Bo w chemicznych powiedziano mi, ze jest zakaz sprzedazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 www.poch.com.pl - idziesz do jakiegos dealera i kupujesz na firmę żądając twardo faktury - jak pytają po co ci chloroform to mowisz ze twoja firma robi pojemniki z plexi i uzywa go do klejenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Jak postępy w tworzeniu pojemnika? Masz jakieś foty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 @kurt Możesz wyjaśnić temat? no topra przyznam sie to byl moj pomysl spod pojemnika mial byc zarazem blokiem dla hdd ( to miala byc ta nowosc bo czegos takiego u nikogo nikogo nie widzialem) i mial sie miescic w 2 zatokach 5,25" ale niestety narazie brak kasy i nic sie nie dzieje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 do klejenia polecam: UHU - szybkoschnący i dobrze wiążę (dodatkowo wodoszczelny) plexe tnę dobrze zaostrzonym brzeszczotem :P szybko, łatwo i przyjemnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 ciekawy pomysl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...