zgau Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no więc próbowałem zflashować bios zgodnie z tym co jest napisane w wielu topicach dotyczących R9550 (mój to GIGABYTE) jestak program FLASHROM zwraca błąd: Error: block protect not disabled, status=0Eczy ktoś już flashował kartę gigabyte'a? Do tej pory spotkałem się tylko z opisami dla Sapphire. Jak wyłączyć owy "block protect"?? Flashowałem w ten sposób: flashrom -f -p 0 nazwabiosu.binwięc chyba OK (na wszystkich postach/stronach z flashowaniem tego Radeona jest własnie tak) Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 No to mało uważnie czytałeś bo do Gigabyta flashrom się nie nadaje.No to mało uważnie czytałeś bo do Gigabyta flashrom się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zgau siadz przy lekturze o 9550 i tam jest napisane czego trzeba uzyzc zeby sflashowac karte jak nalezy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Czy odsyłacie go do OPRACOWANIA, bo tam nic jakoś nie widzę o flaszowaniu GIGABYTE'A czy do ponad 130 stronnicowego wątku? Jaja sobie robicie? Czy tak trudno wam podać nazwę programu który daje radę flashować Gigabyte'y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 gvflash - tudzież może być też atiflash (mialem podobny przypadek w XV9800SE - tez niczym nie szło sflashować) możesz ściągnąć stąd - dział download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...