eL Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Cze zamierzam kupic sobie kompa ale nie wiem zabardzo jakiego zlozylem sobie dwa zestawy i czy moglby mi ktos doradzic ktory bedzie lepszy ktory kupic a oto i one zestaw 1 : Abit BD7 II Intel PIV 1.8 ghz , 512 DDR ram 266 hz, Winfast GF4 Titanium 4200 64 mb DDR , Seagate barracuda IV 80gb zestaw 2 : Asus A7V333 AMD Athlon 2000 ghz XP+ , 256 DDR RAM 333 hz MSI GF4 Titanium 4200 64 mb ddr , Seagate Barracuda IV 60 gb :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 chyba zaraz zwymiotuje znowu to samo ludzie!!!!!miejcie litość zadnej własnej inicjatywy-chcesz wydac kilka kawałków i nie wiesz na co???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Zdecydowanie 2!! Tylko czemu on ma mniejszego HDD?! Przecież Athlon jest 300zł tańszy od tego P4?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Zdecydowanie 2!! Tylko czemu on ma mniejszego HDD?! Przecież Athlon jest 300zł tańszy od tego P4?! Ja bym wymienił tego GF4 na Radeona 8500:D, a Barracudę zdecydowanie na WD z 8MB cache'u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Qp sobie rower 8) a tak na powaznie to czytaj recenzje... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eL Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ale ktory bedzie lepiej dzialal 1 czy drugi w ktorym bede mial wiecej fps w q3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Cze zamierzam kupic sobie kompa ale nie wiem zabardzo jakiego zlozylem sobie dwa zestawy i czy moglby mi ktos doradzic ktory bedzie lepszy ktory kupic a oto i one zestaw 1 : Abit BD7 II Intel PIV 1.8 ghz , 512 DDR ram 266 hz, Winfast GF4 Titanium 4200 64 mb DDR , Seagate barracuda IV 80gb zestaw 2 : Asus A7V333 AMD Athlon 2000 ghz XP+ , 256 DDR RAM 333 hz MSI GF4 Titanium 4200 64 mb ddr , Seagate Barracuda IV 60 gb :roll: ja na intelu sie nie znam wiec nie zabieram głosu co do zestawu 2: zmień płytę na gigabyte 7vrxp lub epoxa 8k5a2+ athlon 2000 ma 2.0ghz???od kiedy??? ale niech będzie-to dobry wybór grafa-ok-bedzie lepsza niz radek 8500 dyzio-only caviar se(z 8mb cache) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ale ktory bedzie lepiej dzialal 1 czy drugi w ktorym bede mial wiecej fps w q3 no stary teraz to mnie rozłożyłeś!!!!! kup se najlepiej cymbergaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Bartezjuszu popieram,mnie tez rozwalili.. Dla klatek w q3 chcesz wydac tyle sosu? Heh,inteligentne. Kup byle co i tak nie zrobisz z tego dobrego uzytku widac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 hmmm qp sobie 486 DX2 66... bedziesz miał 100 fragów na sekunde :D łahahhahha... A tak na poważnie to jak już mówiłem QP SOBIE ROWER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Cze zamierzam kupic sobie kompa ale nie wiem zabardzo jakiego zlozylem sobie dwa zestawy i czy moglby mi ktos doradzic ktory bedzie lepszy ktory kupic a oto i one zestaw 1 : Abit BD7 II Intel PIV 1.8 ghz , 512 DDR ram 266 hz, Winfast GF4 Titanium 4200 64 mb DDR , Seagate barracuda IV 80gb zestaw 2 : Asus A7V333 AMD Athlon 2000 ghz XP+ , 256 DDR RAM 333 hz MSI GF4 Titanium 4200 64 mb ddr , Seagate Barracuda IV 60 gb :roll: Zdecydowanie zestaw 1. Ten p4 1.8 GHz bez problemu bedzie dzialac na 2.4-2.7 GHz. Tylko pamiec 333 a nie 266. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Obydwa bedom zajebiscie dzialac. Na tym sprzecie to ponad 200 fps wyciagnisz, a tak przy okazji to okoo ludzkie nie widzi roznicy (hyba) midzy 35 fps a wieksza iloscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Nie zebym sie czepial ale wyraznie czuc roznice miedzy 35 / 50 / i wiecej FPS. Jako obserwator nie widzisz ale jako gracz czujesz taki lajf ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 http://www.tomshardware.com/cpu/02q1/02031...thlonxp-07.html p4 1.8a (pamieci pc1066) jest w q3 gorszy do Athlona xp 2000+ jednak tego procka od intela podobno mozna niezle krecic (test jest na gf3ti500, w pozniejszych testach z gf4ti4600 Tom nie uwzglednial 1800A) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wybieram Intela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Nie jako z przymusu staje się obrońcą Intel'a. Więc bierz pod uwagę na ile wykręcisz jaki zestaw. Ja mam luźno 2.7GHz na AC z 1.8A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja piernicze, wszyscy zamiast odpowiedziec normalnie na pytanie to jakieś kretyńskie texty rzucają, jak wam nie pasi po po ciul czytacie ten topic? Druga sprawa to taka że jak już doradzacie to od razu z textem że wybierz to bo sie da z niego wykręcić tyle i tle. Wy chyba nie bierzecie w ogóle pod uwage faktu że tutaj też są początkujący komputerowcy i nie każdy od razu po zakupie kompa będzie go podkręcał na maxa ryzykując gwarancje. Ja rozumiem że to jest forum tweak ale jednocześnie to jest najlepsze forum o hardware. Trzecia sprawa to fakt że niektózy kupują sobie kompa właśnie do gier, dla was to może smieszne ale nie wszyscy kupują kompa tylko po to żeby go podkręcić na maxa...troche wyrozumiałości... --- A co do zestawów to zależy ile masz kasy, niby Athlon XP 2000+ jest wydajniejszy od P IV1.8 ale wiadomo że QIII był robiony pod Intela, więc jeśli chodzi ci o Quake'a to wybierz 1.8. Gdybyś natomiast wybrał drugi zestaw to wtedy zaoszczędzasz kilkaset złotych i mógłbyś dołożyć ramu albo lepszą karte graf...no i większy wtardziel --- my opinion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Bierz intela... W następnym roku też przechodze na intelka w końcu trzeba zobaczyć co inna platforma potrafi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Wybieram bramkę numer 3 Tylko ile mozna czytac topiki "CO KUPIĆ POMÓŻCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!" :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja piernicze, wszyscy zamiast odpowiedziec normalnie na pytanie to jakieś kretyńskie texty rzucają, jak wam nie pasi po po ciul czytacie ten topic? Druga sprawa to taka że jak już doradzacie to od razu z textem że wybierz to bo sie da z niego wykręcić tyle i tle. Wy chyba nie bierzecie w ogóle pod uwage faktu że tutaj też są początkujący komputerowcy i nie każdy od razu po zakupie kompa będzie go podkręcał na maxa ryzykując gwarancje. Ja rozumiem że to jest forum tweak ale jednocześnie to jest najlepsze forum o hardware. Trzecia sprawa to fakt że niektózy kupują sobie kompa właśnie do gier, dla was to może smieszne ale nie wszyscy kupują kompa tylko po to żeby go podkręcić na maxa...troche wyrozumiałości... --- A co do zestawów to zależy ile masz kasy, niby Athlon XP 2000+ jest wydajniejszy od P IV1.8 ale wiadomo że QIII był robiony pod Intela, więc jeśli chodzi ci o Quake'a to wybierz 1.8. Gdybyś natomiast wybrał drugi zestaw to wtedy zaoszczędzasz kilkaset złotych i mógłbyś dołożyć ramu albo lepszą karte graf...no i większy wtardziel --- my opinion Ehh facet ty nie wiesz o czym piszesz poprostu. Podkrecenie 1.8 na 2.4 to wejscie do biosa przestawienie FSB ze 100 na 133 i zapisanie zmian. To jest cale krecenie, zeby to zrobic chyba nie potrzeba jakiejs tajemnej wiedzy. I jaka to utrata gwarancji ryzykuje w takim wypadku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 W tym temacie sa wyniki zwyklego podkrecania p4 1.8 na AC. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9576&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Cze zamierzam kupic sobie kompa ale nie wiem zabardzo jakiego zlozylem sobie dwa zestawy i czy moglby mi ktos doradzic ktory bedzie lepszy ktory kupic a oto i one zestaw 1 : Abit BD7 II Intel PIV 1.8 ghz , 512 DDR ram 266 hz, Winfast GF4 Titanium 4200 64 mb DDR , Seagate barracuda IV 80gb zestaw 2 : Asus A7V333 AMD Athlon 2000 ghz XP+ , 256 DDR RAM 333 hz MSI GF4 Titanium 4200 64 mb ddr , Seagate Barracuda IV 60 gb :roll: ja na intelu sie nie znam wiec nie zabieram głosu co do zestawu 2: zmień płytę na gigabyte 7vrxp lub epoxa 8k5a2+ athlon 2000 ma 2.0ghz???od kiedy??? ale niech będzie-to dobry wybór grafa-ok-bedzie lepsza niz radek 8500 dyzio-only caviar se(z 8mb cache) Można to wywnioskować chociaż z recenzji 7VAXP na PClab.pl, gdzie napisali, że AXP 1600+ podkręcili tylko o 60MHz do 1660 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 To ja zamawiam takie AXP 1600+ razy 2 :lol: A co do kupywania sprzetu do gier to lepiej nabyc psx'a albo cos takiego. Chyba,ze ktos lubi wydawac 3000 na sprzet do gier. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Bierz AMD z dobrym chłodzeniem oraz zmień płytę główną na MSi Kt3-Ultra2!! A twardziela zmień na Seagate barracuda 4 80 Giga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja (na szczęście :D) nie tylko gram na kompie, poza tym własny PC to świetna sprawa (zwłaszcza całkowicie przez siebie złożony i skonfigurowany) - nie zamieniłbym PC na żadną konsolę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 beirz zestaw 2 tylko zamiast asusa wez tanszego ga-7vrxp i zamiast pamieci 333 wez 266 na to samo wyjdzie tylko 512:D co do p4 to niestety ten proc sie nie nadaje do gier:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Bierz AMD z dobrym chłodzeniem oraz zmień płytę główną na MSi Kt3-Ultra2!! A twardziela zmień na Seagate barracuda 4 80 Giga Wybór bez sensu i przyszłości. To już lepiej niech weźmie KT4-Utra albo Gigabyte 7VAXP (to ja polecam :D). A HDD niech lepiej kupi WD z 8MB cache'u (luxus to by były dwa takie WD 40GB podpięte na RAID'a), Barracuda IV już dawno wypadła z czołówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Zestaw 2. tylko i wylacznie. FPS bedziesz mial zdecydowanie wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Nie zebym sie czepial ale wyraznie czuc roznice miedzy 35 / 50 / i wiecej FPS. Jako obserwator nie widzisz ale jako gracz czujesz taki lajf ...wiem wiem sam wymiatam w kwaka3 i wiem co daje dodatkowe fps (skok po megasa na dm13) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 co do p4 to niestety ten proc sie nie nadaje do gier:( lol Na podstawie czego tak twierdzisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...