bodziu8 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Właśnie znajomy kupił sobie sprzęd Thomsona DVD+DivX+Magnetowid. Kombajn ten odtwarza filmy w DivXsie tylko bez napisów. Czy można jakoś nagrać film w DivXsie żeby napisy były w środku. Jakim oprogramowaniem? Tzn jeżeli ja mam film np. Pasja z napisami w pliku txt, to jak zrobić żeby były nagrane na ekranie, tak żeby można było je odwarzać w.w. odtwarzaczu. I jeszcze jedno pytanie:-) Jak się przerabia film z formatu DivX na powiedzmy VCD, tak by można go było obejrzeć na zwykłym DVD. (jest do tego jakiś program itp-mam tylko zwykłą nagrywarkę CD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Najpierw sprawdz jaki format napisów obługuje twój odtwarzacz - większość łyka format *.srt. Przekonwertujesz *.txt do *.srt chociazby SubEditPlayerem, ja używam do tego SubtitleWorkshop. Musisz pamiętać tylko o ilości fps filmu przy konwersji napisów. Później czeka cię "wtapianie" przekonwertowanych napisów: poradnik Konwersja AVI do VCD/SVCD :arrow: AVI-->SVCD za pomoca VirtualDub AVI-->SVCD za pomoca AVI2SVCD + CCE AVI-->SVCD za pomoca The Filmachine + CCE AVI-->VCD za pomoca TMPGenc Mozesz uzyc tez aplikacji tzw. one click, ktore poprowadza cie za raczke, ale tym samym nie masz praktycznie wplywu na ustawienie parametrow materialu wyjsciowego.... AVI-->SVCD za pomoca DVDRip Jeszcze innym sposobem jest uzycie NeroVision Express - tu inwencja uzytkownika konczy sie w momencie przeciagniecia pliku *.avi do odpowiedniego okna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Dzięki, Co zrobić jeśli chodzi o nagranie na CD, gdy np po konwertsji do VCD lub SVCD plik będzie miał np. 1500Mb??? Jak nagrać na dwie płyty itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...