Skocz do zawartości
bodziu8

DivX+napisy jak to zrobić , żeby otwarzać na DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie znajomy kupił sobie sprzęd Thomsona DVD+DivX+Magnetowid. Kombajn ten odtwarza filmy w DivXsie tylko bez napisów. Czy można jakoś nagrać film w DivXsie żeby napisy były w środku. Jakim oprogramowaniem?

Tzn jeżeli ja mam film np. Pasja z napisami w pliku txt, to jak zrobić żeby były nagrane na ekranie, tak żeby można było je odwarzać w.w. odtwarzaczu.

I jeszcze jedno pytanie:-) Jak się przerabia film z formatu DivX na powiedzmy VCD, tak by można go było obejrzeć na zwykłym DVD. (jest do tego jakiś program itp-mam tylko zwykłą nagrywarkę CD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw sprawdz jaki format napisów obługuje twój odtwarzacz - większość łyka format *.srt. Przekonwertujesz *.txt do *.srt chociazby SubEditPlayerem, ja używam do tego SubtitleWorkshop. Musisz pamiętać tylko o ilości fps filmu przy konwersji napisów.

Później czeka cię "wtapianie" przekonwertowanych napisów:

poradnik

Konwersja AVI do VCD/SVCD :arrow:

AVI-->SVCD za pomoca VirtualDub

AVI-->SVCD za pomoca AVI2SVCD + CCE

AVI-->SVCD za pomoca The Filmachine + CCE

AVI-->VCD za pomoca TMPGenc

Mozesz uzyc tez aplikacji tzw. one click, ktore poprowadza cie za raczke, ale tym samym nie masz praktycznie wplywu na ustawienie parametrow materialu wyjsciowego....

AVI-->SVCD za pomoca DVDRip

Jeszcze innym sposobem jest uzycie NeroVision Express - tu inwencja uzytkownika konczy sie w momencie przeciagniecia pliku *.avi do odpowiedniego okna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi