Skocz do zawartości
Ptasiorr

Problem z Sound Blaster Live! 5.1 Digital!

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem Sound Blaster Live! 5.1 Digital model SB0220.

Poprzednia karta która miałem był SB 128PCI.

Problem jest taki, iż co jakiś czas poprostu winodwos nie wykrywa kart i instaluje ją ponownie.Czasem poprostu w winampie wyskakuje kominikat,ze nie ma zainstalowanie k. dziewkowej.

Po zainstalowaniu kary niby wszystko ok,ale kiedy robie Creative Diagnostics dwa testy sa fail test Direct Sound Driver i Direct sound driver 3d ? Jak chce zainstalowac sterownki z interentu to jest napisane, ze nie może zainstalowac sterownków bo nie wykrył urządenia.Dodam tez ,że jak włączam narzędzie diagnostyczne Direct X to napisane jest, ze Wystapił błąd podczas uzyskiwania informacji o dzwięku, kod wyniku = jakies cyferki ( nieprawidłowy argument)

Dodam ,że posiadam dosc stara płyte główną ABit bx-133 Raid.

Co mam robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się pytałem ale...Mam sb live 51 ct 4670 10 k1 9400 ,problem dotyczy tego że po zmianie platformy na amd zarówno na jakiejś płycie asus z via Km 400 i obecnie epox 8rda3+ tryb 5.1 i dekodowanie ac3 gdzieś się ulotniły żonglowanie slotami-to już wypróbowałem,sterowniki też wcześniej na starym celeronie 333 i potem na 1.7 (chipy VIA) wszysko działało,obecnie tryb 5.1 disappear,??? nie wiem w czym leży problem jeśli ktoś ma pojęcie

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi