Pawelek69 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Witam Ostatnio ściągnąłem sobie 3 płytki z Mandrake 10.1. To mój pierwszy raz z Linuxem więc jestem w tej kwestji zupełnie zielony. Mam problem który wygląda następująco: Mam Athlona XP 2400+ na Epox 8RDA3i (nForce2) i GeForce FX 5500 128 MB 128bit, monitor Samtron 76DF (Samsunga). firmy Pixelview. Zainstalowałem Mandrake 10.1. Wszytko instaluje się w porządku, startuje wybór systemów operacyjnych, wybieram linuxa, widzę pasek ładowania i po chwili czarny ekran. Słyszę tylko jakiś dźwięk chyba uruchamiania systemu, ale ekran jest cały czarny. Co się stało? czy to problem z moją kartą grafiki? JAk to naprawić? Bylbym wdzięczy za instrukcję krok po kroku, gdyż to moje pierwsze spotkanie z Linuxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Może zainstaluj se stery do nVidi :P i skonfiguruj xorga czy co tam w tym mdk jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Ale jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...