bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Witam :) mam do Was wielka prośbę: którą karta jest lepsza :?: - :arrow: Gainward GeForce3 Ti/500 TV 128DDR JUMBO :idea: - :arrow: GeForce4 Ti-4200 128 MB TV (Pixelview, MSI, Winfast) :idea: Slyszałem ze sa podobno b. wydajne i dobre do podkrecania, lecz ktora Wy polecacie :?: :!: (Prosze nie piszcie tylko zebym sam poszukal w internecie) Z GÓRY DZIĘKI :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Gf4Ti lepszy - znacznie szybszy, na Bartku 2500+ Gf3Ti ma ok 9000pkt a Gf4Ti ok 12000pkt, tak więc wybór zalezy od ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Oczywiście że 4Ti (lepsze pamięci, szybszy chipset graficzny). Bierz 4Ti be zastanowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Tylko powiedzcie jakiej firmy :?: Który z tych 3 producentów robi karty najwyższej jakości :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jak wybieralem potora roku temu karte to przeczytalem wszystkie testy jakie wowczas byly o ti4200 Wzialem Winfasta poniewaz wydajnoscia nie odbiegal od zadnych standardowych ti4200 a jakosc obrazu oferowal najlepsza. Do tego podkrecanie na pamieciach 4ns mam do 600MHz (to 100MHz ponad ich teoretyczna mozliwosc). Swietne sa takze te MSI. Maja pamieci 3.6ns i niektorym chodza nawet na 620MHz. I jezeli kupisz w wersji pudelkowej jakas nowa karte (moze jakims cudem jakis sklep ma) to bedziesz mial swietnie wypozarzona (tam jest chyba z 10cd z grami i programami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Oczywiście że 4Ti (lepsze pamięci, szybszy chipset graficzny). Bierz 4Ti be zastanowienia. Co do pamięci to się nie zgodzę GAINWARD Na Gf3Ti montował pamięci 4ns i 3,8ns (albo nawet 3.5) na większości 4Ti są 4ns. Ale to niezmioenia faktu że GPU jest o wiele szybsze no i obsłóguje PS 1.3. Co do producenta to z tych 3 to Leadtek WinFast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jeżeli chodzi o różnicę w cenie między kartami to ok 100-150 zł Obecnie w kompie mam GeForce Fx5200 ULTIMATE 128mb (128bit). Czy poz zmienie karty róznica bedzie mocno odczówalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 tak szczerze to na gf3Ti nie odczujesz większej różnicy, za to Gf4ti zapewni niezłego kopa. Bierz 4Ti od WinFasta lub MSI i o nic już nie pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 OK 8) :D DZIEKI WIELKIE WSZYSTKIM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Zastanow sie nad GeCube 9550 Extreme rev 1.2. Osobiscie nie widze sensu pakowanie sie w karte ktora obsluguje tylko direct x 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 @bulva A powiedz ile Cie bedzie kosztowac ten 4ti :?: IMHO jezeli jest drozszy od 3ti o te 100-150zl to jego cena bedzie oscylowac w okolicach 400zl, a w tej cenie to mozna dostac Gecube9550XT :D A ten po o/c bedzie lepszy do nowych gier :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Razor co z tego ze niektore GF3 maja pamieci 3.5ns skoro kostki sa firmy etrontech. nawet na wyliczonej predkosci niechca normalnie isc. Tzn: 3.5ns =+/- 570MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 :idea: jezeli chodzi o ceny, to :arrow: 3 Tit ok. 200-250260 zł :arrow: 4 Tit ok. 250-400 zł :?: a czy ten Gecube9550XT bedzie lepszy od modeli TITANIUM :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ten gecube wykrecisz do poziomu 9600xt , a to wydajnosc 9500pro , i juz bije gf 4 titanium , nie mowiac juz ze pograsz na tym z AA i anizo ( na gf4 mozna zapomniec o tych bajerach taki spadek wydajnosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jednak chcialbym pozostac przy tych 4 Titanium 8) Jak uważacie :?: :?: :arrow: Czy istnieje duza roznica miedzy kartami z 128mb ramu a 64 mb :?: Oraz jaka firmę fajlepiej wybrac? :idea: W sprzedazy znajduja sie karty nast. firm: :arrow: GAINWARD, CREATIV, PIXELVIEW, ASUS, WINFAST, MSI, PROLINK, PALIT 8O Prosze o jakieś wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Witam! - różnica między 128 i 64: znikoma, a raczej in plu na korzyść 64 (lepiej się kręcą), 128 byłoby potrzebne przy pracy z rozdzielczościami 1600x1200 i większych, a to raczej nierealne przy movy tego procka - więc tak: Gainward: wg mnie ściema, robią niezłe karty ale nie przesadzajmy, poza tym biją na głowę wszystkich...cenami Creativ: w ogóle nie robią kart, dają tylko markę PixelView: cienizna troszku, takie lepsze noname Asus: no, stablinośc przede wszystkim, całkiem niezłe sprzety, na poziomie Gainwarda Winfast: chyba najlepsze karty w tej chwili na rynku, od g-Forca 4 idą równo z jakością i są po prostui najlepsi MSI: w sumie na równi z WinFastem, robią najlepszy sprzęt Prolink: patrz Winfast, WinFast jest marką Prolinka Palit: cienizna, kolejny Noname Ja bym jeszcze dodał : Albatron, trzecia w kolejce najlepsazych kart jesli chodzi o 4ti Co bym kupił: MSI, WinFasta albo ew. Gainwarda jak lubisz szpanować :D co do 9550 Extreme: no cóż, nie jest tak różowo, karta może i się podkręca, ale zdecydowanie za często pada, cienkie chłodzenie mają te karty z zdjęcie radiatora na 100% wiąrze się z utratą gwary.... ale twój wybór pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Witam! - różnica między 128 i 64: znikoma, a raczej in plu na korzyść 64 (lepiej się kręcą), 128 byłoby potrzebne przy pracy z rozdzielczościami 1600x1200 i większych, a to raczej nierealne przy movy tego procka - więc tak: Gainward: wg mnie ściema, robią niezłe karty ale nie przesadzajmy, poza tym biją na głowę wszystkich...cenami Creativ: w ogóle nie robią kart, dają tylko markę PixelView: cienizna troszku, takie lepsze noname Asus: no, stablinośc przede wszystkim, całkiem niezłe sprzety, na poziomie Gainwarda Winfast: chyba najlepsze karty w tej chwili na rynku, od g-Forca 4 idą równo z jakością i są po prostui najlepsi MSI: w sumie na równi z WinFastem, robią najlepszy sprzęt Prolink: patrz Winfast, WinFast jest marką Prolinka Palit: cienizna, kolejny Noname Ja bym jeszcze dodał : Albatron, trzecia w kolejce najlepsazych kart jesli chodzi o 4ti Co bym kupił: MSI, WinFasta albo ew. Gainwarda jak lubisz szpanować :D co do 9550 Extreme: no cóż, nie jest tak różowo, karta może i się podkręca, ale zdecydowanie za często pada, cienkie chłodzenie mają te karty z zdjęcie radiatora na 100% wiąrze się z utratą gwary.... ale twój wybór pozdro prolink i pixelview to to samo, różnica między 64mb a 128mb jest dość spora i to już przy rozdzielczości 1024/768 (ut2003 przy 64mb przycina, przy 128 działa płynnie i wiele nowszych gier) ranking podkręcania to albatron, msi, winfast z Gainwardami róznie bywa seria gf3 wyszła im idealnie a już gf4 nie była taka różowa ale generalnie dobra firma, jeśli chodzi o wybór karty to były swego czasu takie żielone oemy msi gf4600ti sam takiego miałem i był super, można czasem dostać na allegro, sam taką miałem ale wymieniłem na to co mam w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 OK :D :arrow: Wiec w sumie jednak wziaść lepiej GeForce 4Tit niż 3Tit MSI, WINFAST LUB ASUS :?: I z 128 czy 64 mb :?: z góry dzieki i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 co do 9550 Extreme: no cóż, nie jest tak różowo, karta może i się podkręca, ale zdecydowanie za często pada, cienkie chłodzenie mają te karty z zdjęcie radiatora na 100% wiąrze się z utratą gwary.... ale twój wybór pozdro Co do padania GeCubow to fakt ale byly to karty z rewizji 1.1 i bezproblemu zostaly wymienione na nowe z rewizji 1.2. ktora jest bezproblemowa. Dalej obstawiam zeby bral tego GeCuba. GF4 Ti to juz nie ta epoka chyba ze ktos chce grac w marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jednak chcialbym pozostac przy tych 4 Titanium 8) Jak uważacie :?: :?: :arrow: Czy istnieje duza roznica miedzy kartami z 128mb ramu a 64 mb :?: Oraz jaka firmę fajlepiej wybrac? :idea: W sprzedazy znajduja sie karty nast. firm: :arrow: GAINWARD, CREATIV, PIXELVIEW, ASUS, WINFAST, MSI, PROLINK, PALIT 8O Prosze o jakieś wskazówki Jeśli dalej jesteś zainteresowany 4Ti - to mam do sprzedania MSI 4Ti4200, 64 MB, kości 3,6 Hynix. Wersja Box (6 lub 7 płyt z softwarem, przejściówka DVI--->VGA, świetny obraz, pod wentylem wymieniona pasta na srebrną). Karta sprawna - ma 2 lata. Far Cry na niej śmiga 1024x768, doom też śmiga (średnio 30 fps - 1024x768/high/bez cieni). Generalnie karta spoko. Sam bym ją wziął (karta jest mojego kuzyna - wymienił ją na X800XT), ale już mam grafikę (choć jakość obrazu w windowsie jest zauważalnie lepsza na tym 4Ti). Cena 360 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 wg mnie: bierz tą 4ti od wojwara... na hynixaxh 3,6 wykręcisz spoko 600 a nawet więcej. tylko się trochę potarguj :D co do 9550: byłem jednym z "wyznawców" 9550, do czasu kiedy kumplowi nie padł szafirek, który całkiem nieźle się sprawował. wymienili mu i ... padł po 3 dniach... no, nie mieli szafirka i dali mu asuska: ten na razie chodzi, ale co będzie zobaczymy. A 9550 XT: no cóż, tak na prawdę jest to karta już niestety nie na dzis. gry i tak będą chodziły wolno, a te 4000 w marku'03 to o kant duszy mozna se obić. ale: z braku laku i 1300 pln w kieszeni może być.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Oczywiście nadal jestem zainteresowany ta kartą :D Wojwar pogadajmy w tej sprawie np na gg mój numer to: 4442422 :!: jezeli ktos ma na sprzedaz ta karte lub jakas podobną jestem zainteresowany i chetnie pogadam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 patrzylem na testy tego Gacube 9550Xt i chyba nie wypada on tak dobrze :( w tescie bylo takie zdanie, ze jezeli chodzi o taktowanie tej karty to jest to jej maximym. przy zwiekszaniu z 400/500 na 500/600 karta sie spalila :cry: :arrow: po dobrym chlodzeniu dala sie na 475567 :idea: to czy na prawde jest lepsza od tego 4 TITANIUM :?: JAK WY UWAZACIE :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 nie , 9550 nie jest lepszy od 4ti , a kazdy kto tak pisze nigdy pewnie nie widzial na oczy 4ti :lol: ale jezli jest lepszy to niech ktos wytlumaczy jakim cudem architektura 4x1 wygrywa z 4x2 BTW 4ti mozesz poszukac po sklepach komp. mają je jeszcze i sprzedają po śmiesznych cenach. u mnie w miescie mozna dostac taką za max 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulva Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 legorg a moglbys podac jakas stronke sklepu konputerowego co by te 4 tit byly jeszcze w sprzedazy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 nie , 9550 nie jest lepszy od 4ti , a kazdy kto tak pisze nigdy pewnie nie widzial na oczy 4ti :lol: ale jezli jest lepszy to niech ktos wytlumaczy jakim cudem architektura 4x1 wygrywa z 4x2 zwykły 9550 @ 400/500 bije gf 4 a szybsze 4x1 jest za spawą nowoczesniejszego GPU i taktowania 400mhz na GPU to prawie nic dla RV350... i bynajmniej nie jest to tak jak sobie to tłumaczysz na swoj "chłobski rozum" ze 4x2=8 a 4x1=4 :lol: :lol: bo z tego by wynikalo ze miedzy 8x1 a 4x2 nie ma roznicy (vel R300/FX5900) ( tylko nie wyskakuj z 3dm 2001 SE bo z krzesla spadne...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 zwykły 9550 @ 400/500 bije gf 4 a szybsze 4x1 jest za spawą nowoczesniejszego GPU i taktowania 400mhz na GPU to prawie nic dla RV350... ( tylko nie wyskakuj z 3dm 2001 SE bo z krzesla spadne...) Myslisz, ze takie brednie przejda przy mnie ? :) Zadarles z NVfanem- hahaha Gy..ły..u..poty sadzisz rowno oraz by..zy..du..ryyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Kaeres, wez pod uwage to, ze juz niedlugo bedzie koniec DX ponizej 9.0, minimum wymagane bedzie 9.0 sprzetowe i ponizej gierki i programy sie nie odpala. Niestety musisz sie pogodzic z taka smuta prawda:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 tez cie lubie ;-) praktycznie w kazdej nowej grze taki radzio jest szybszy .... a cena .hmmm widziałem gigabyte 9550 128bit/128mb za 255zł ;-) moze chcesz linka:>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ktos pytal chyba gdzie mozna kupic gf4 ti 4200, mozna przecież na komputroniku i w sklepie tweaka. Na tweaku 450zl 8O 9550 jest na 100% lepszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...