Skocz do zawartości
stokrotka

Czy jestes w posiadaniu nagrywarki dvd?

Czy jestes w posiadaniu nagrywarki dvd?  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jestes w posiadaniu nagrywarki dvd?

• Tak
      115
    • Nie, ale zamierzam kupic
      57
    • Nie, bo nie jest mi potrzebna
      17
    • Nie, bo nie mam kasy na jej zakup
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Te półroczne wypalałem jeszcze starym LG 4040 czy coś takiego, a teraz mam Liteona 1633s, pierwsze płytki głównie esperanzy właśnie wypalałem jakiś miesiąc temu i wszystko ok, żadnych problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przeglądam forum.cdrinfo.pl i widzę że NEC, Pioneer to żadne super nagrywarki :| Praktycznie to samo co większość LiteON'ów. A problemy z tańszymi płytkami dotyczą się wszystkich nagrywarek.

Jutro poszukam tych Esperanz w mojej okolicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NEC 3500AG - nowy firmware - jest spoko na TDK + R mogę nagrywać X12 mimo ze pisze na nich max 8 tak zadwcydował producent napendu.

Nagrywłęm jednak z prędkością x6 i samo nagrywanie (pełna płyta) zajeło około 9:30s :)

Moze macie tabelę porównawczą tych mnożników? Nie wyobrazam soebie nagrywania DVD z prędkościa X52 bo to zdaje sie szybciej niż dyski mogą nadawać - standardem na dłygo zostanie x16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liteon 1633s@BS41Mod (DLx4). Na razie dziala super, pali na wszystkim. Ostatnio kupilem Platinumki x8 +R na nosniku Ricoha - calkiem niezle :). A tak przy okazji - 1633s/BS41 chyba lepszy od 1653s/CS02.

Fajne biosiki : http://www.republika.pl/tomasz_piotr/index_pl.html :D

pozdrófka :arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze macie tabelę porównawczą tych mnożników? Nie wyobrazam soebie nagrywania DVD z prędkościa X52 bo to zdaje sie szybciej niż dyski mogą nadawać - standardem na dłygo zostanie x16.

Szybszych niz 16 nie będzie, a czemu? Z tego samego powodu z którego nie robi się CD szybszych niz 52.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed kupnem nagrywarki myślałem, że będzie wykorzystywana głównie jako napęd dvd ale okazało się , że jest dużo -dużych rzeczy do palenia i to był dobry zakup

LiteON SOHW-1213s @ SONY DRU-700A @ LiteON SOHW-1633s DL BSOH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioneer 107D

Hmmm jakos nie mam problemow z wypalaniem na esperanzie czy bequ. Conajlepsze ze jak spalam na esperanzie stacjonarne odtwarzacze nie maja problemu z odtwarzaniem tych plyt.

Tak jak napisal VIP jak oszczedzales na napedzie to doplacisz do nosnikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

107D szczycil sie tylko tym ze nie robil podstawek pod kubek z tych najtanszych nosnikow ktorych litek nawet nie widzial :]]]].....ale co z tego jesli i tak taki "super" wypalony szit byl nie do odczytania po jakims miesiacu lub nawet po kilku tygodniach....no i co jest wkurzajace u pionka to zerowe wsparcie softwerowe,a wlasnie glownie dzieki temu litek sobie jakos radzi na rynku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi