Skocz do zawartości
CHECK-IT

Logitech Z-5300 i Live! Wave czy Audigy I ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar na dniach kupić zestaw glosnikow Logitecha Z-5300

( http://www.thetechzone.com/?m=show&id=35 )

.. Ale niestety dysponuję kartą AC-97(w solteku) i Live! Wave (taka stara ktora ma 4 wejscia).. I teraz nasuwa mi się jedno pytanie.. Czy nie lepiej dozbierac do kartki Audigy LS lub ES (all OEM)? Czy duza bedzie roznica w dzwieku na tego typu sprzęcie? I czy jest roznica miedzy LS a ES bo ja jedynie widze roznice 30pln..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary do tych głośników to tylko audigy. sam mam model es i jestem bardzo zadowolony. z tego co zauważyłem model es od ls różni się tylko brakiem złącza firewire.

nawet nie wiesz jak sie mylisz :) . LS to najgorszy syf jaki mozna kupic za duza kase , a do ES to nawet tego syfu nie porownuj !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary do tych głośników to tylko audigy. sam mam model es i jestem bardzo zadowolony. z tego co zauważyłem model es od ls różni się tylko brakiem złącza firewire.

nawet nie wiesz jak sie mylisz :) . LS to najgorszy syf jaki mozna kupic za duza kase , a do ES to nawet tego syfu nie porownuj !!!!!

to może mnie uświadomisz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chetnie dam ci kawaleczek tekstu, bo nie mam checi pisac o emulacjach jakie wykonuje LS ( masz net to sobie szukaj , a nie piszesz ze z tego co zauwazyles )

"the Audigy LS soundcard does not have the 10k2 chip that most (all?) other cards bearing the Audigy name do "

Jak widzisz twoj LS , nie ma nawet procesora 10k2 . Wiec powinienes zauwazyc roznice :) .

Wystarczy ????

Dorzuce ci cos jeszcze , czym LS rozni sie od Livea :) .

No EAX hardware acceleration; no DVD-Audio support; no front-mounted audio jacks; doesn't support the latest EAX enhancements.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi