Skocz do zawartości
metal

Do użytkowników gf4ti4200 gainward ultra/650 !!! Ważne !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio na forum ktoś pisał że pojawiają mu się na tej karcie podczas użytkowania kompa [niektórym podczas pracy w officie a mi tylko w grach] takie ziarniste paski pomarańczowo czerwono żółte itp. :? i kilka osób napisało że unich na tej karcie też wywala się takie coś. U mnie też wywalają się takie rzeczy [napoczątku to w lato później przestało i od jakiegoś tygodnia znowu mi się takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zaczeło wywalać :( ] więc chciałbym wiedzieć czy u wszystkich użytkowników tego gf4 wywalają się takie rzeczy ??? bo to zaczyna mnie denerwować ! i coś mi się wydaje że to wina przegrzewania się proca na grafie bo chłodzenie jakie gainward zapodał na tej karcie jest cieniutkie a ostatnio na stronie gainwarda znalazłem zdjęcia tej karty z nowym chłodzeniem !!! [wnioskuje z tego że gainward je zmienił bo zorientował się że wyskakują takie krzaki :? ]

Więc wynika z tego że albo chłodznie jest zje#$@E !!! albo do polski trafiła seria zje#$@&CH gf4 ale raczej to pierwsze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie to wina chlodzenia - zmienilem na chlodzenie TT GF4 booster i tez mialem kilka razy kratke ale przy 320/600 :D

Przy nizszych czestotliwosciach jest spoko.

Ja myślałem nad CrystalORB_em ale niektórzy mówią że nie pasuje do tej karty więc sam nie wiem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joł

Ja miałem 1 tydzień spokój i wczoraj wyje@# się w Mafii

w dodatku niekręcony :evil:

kupiłem w komputroniku

i zastanawiam się czy wysłać

pojawia się to rzadko średnio raz na tydzień więc barany w serwisie mogą ją odesłać z powrotem bo nic nie wyczają (u mnie to jest wyłącznie losowo)

np. spoko przechodzi 3x 3d marka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joł

kupiłem w komputroniku 

pojawia się to rzadko średnio raz na tydzień więc barany w serwisie mogą ją odesłać z powrotem bo nic nie wyczają (u mnie to jest wyłącznie losowo)

Mi ostatnio w winXP walneło :( jakieś 40 minut temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wywala, ale ja mam tego gainwarda z nowym coolerem, może to przez pamięci one się tak nagrzewają że ich dotknąć nie można

Pytanie do Highlander

Na ile ci się kręcił ten Gainward na starym chłodzeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joł

kupiłem w komputroniku 

Mi np. przeszedl cala noc meczarni w 3dmark demo w 1280x1024 4xfsaa i 8xanizo @ 320/600 bez problemu.

A w zeszlym tygodniu wylozyl sie jak pracowalem pod winda - czytalem sobie poczte.

Moze jednak padnieta seria? Moze jakos bysmy sie zebrali i napisali/zadzwonili do Gainward Polska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joł

kupiłem w komputroniku 

Mi np. przeszedl cala noc meczarni w 3dmark demo w 1280x1024 4xfsaa i 8xanizo @ 320/600 bez problemu.

A w zeszlym tygodniu wylozyl sie jak pracowalem pod winda - czytalem sobie poczte.

Moze jednak padnieta seria? Moze jakos bysmy sie zebrali i napisali/zadzwonili do Gainward Polska?

Pytanie do Highlander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o wywala, ale ja mam tego gainwarda z nowym coolerem, może to przez pamięci one się tak nagrzewają że ich dotknąć nie można 

Pytanie do Highlander

to ci się wywala na kręconym czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do Highlander

Jesli dobrze pamietam do 300/570.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joł

kupiłem w komputroniku 

Ja też nad tym myślałem i chyba trzeba będzie tak zrobić :D i trzeba by się było zapytać czy to nowe chłodznie jakie widziałem na ty gf4 to dali z tego powodu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kręconym i na nie (to jest już mój 2 egzemplarz pierwszy przestał wyświetlać po 2 miesiącach)

2_gi ??? :D oddałeś na gwarancję i przysłali ci nowego czy zarządałeś zwrotu zeta ???

dałem na gwarancję i dostałem nowy egzemplarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nie tez kiedys pamietam wywalilo jakies paski i trza bylo hard reseta ale teraz przez kilka miesiecy jest 100% stabilna karta wiec moze to tylko przypadek

Mnie prze ostatnie 3 dni takie coś wywaliło się 4 razy :? ale przez jakieś 3 tygodnie było spoko :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie

nie znasz dnia ani godziny :(

zupełna losowość

niekręcony parzy pod chipem (wytrzymasz 3 sek.)

pamięci też

naprawdę nie wiem co robić czy wysłać do komputronika czy narazie olać

kupował kto przez net i ile trwała wymiana??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie 

nie znasz dnia ani godziny :( 

zupełna losowość

niekręcony parzy pod chipem (wytrzymasz 3 sek.)

pamięci też

naprawdę nie wiem co robić czy wysłać do komputronika czy narazie olać

kupował kto przez net i ile trwała wymiana??????

u mnie tylko pod procem parzy a pamiątki są tylko ciepłe nie gorące :?

już napisałem maila do sklepu internetowego [sirius.pl] w jakim kupiłem tego gf4 i czekam na odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka.

Jak widac tez mam ta karte. Ma ona ten wiekszy coolerek, a nie taki jaki jet w g3. Rdzen kreci sie na 320, pamiatek nie testowalem, ale na 550 jest spox. A co do tematu to u mnie tez tak jest, zawsze podczas grania ale ja sie tym za bardzo nie przejmuje. wystarczy na chwile wylaczyc kompa i gra. Mysle ze nie jest to wina chlodzenia (przy tym taktowaniu co podalem nizej pamiatki nie grzeja sie mocno mozna trzymac palec ile sie chce), a moze trefnego biosu :evil: Sam nie wiem ale jak na cos wpadniecie lub dowiecie sie o co biega to piszcie.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. 

Jak widac tez mam ta karte. Ma ona ten wiekszy coolerek, a nie taki jaki jet w g3. Rdzen kreci sie na 320, pamiatek nie testowalem, ale na 550 jest spox. A co do tematu to u mnie tez tak jest, zawsze podczas grania ale ja sie tym za bardzo nie przejmuje. wystarczy na chwile wylaczyc kompa i gra. Mysle ze nie jest to wina chlodzenia (przy tym taktowaniu co podalem nizej pamiatki nie grzeja sie mocno mozna trzymac palec ile sie chce), a moze trefnego biosu  :evil: Sam nie wiem ale jak na cos wpadniecie lub dowiecie sie o co biega to piszcie.

Pozdrowka

:D ja narazie wysłałem maila do sklepu w tej sprawie i czekam co mi napiszą i chyba wyśle też do gainwarda polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem odpowiedź z sirius.pl :D macie ją poniżej:

"Większe chłodzenie posiada model GS, Pana model ma cały czas takie same, wystarczające. Opisane przez Pana zjawisko może mieć źródło w zasilaniu. Najlepiej jeśli sprawdził by Pan kartę na innym komputerze z innym zasilaczem np u jakiegoś kolegi. Jeśli to nie pomoże pozostanie serwis lub wymiana na nową. Proszę sprawdzić zasilanie, jak nie pomoże prosze dać znać bedziemy działać dalej."

Hmmm... :? mój zasialcz ma moc 230W więc nie wiem a wy jakie macie zasilacze ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem odpowiedź z sirius.pl :D  macie ją poniżej:

"Większe chłodzenie posiada model GS, Pana model ma cały czas takie same, wystarczające. Opisane przez Pana zjawisko może mieć źródło w zasilaniu. Najlepiej jeśli sprawdził by Pan kartę na innym komputerze z innym zasilaczem np u jakiegoś kolegi. Jeśli to nie pomoże pozostanie serwis lub wymiana na nową. Proszę sprawdzić zasilanie, jak nie pomoże prosze dać znać bedziemy działać dalej."

Hmmm...  :?  mój zasialcz ma moc 230W więc nie wiem a wy jakie macie zasilacze ???

Taaaa....[gluteus maximus], ja mam 300W.

zazsilacz phiii :?

Nie wiem co z tym fantem zrobic :x miałem wziąć Microstara :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trza by było sie jakoś zebrać i napisać do MultimediaVision, oni są dystrybutorem Gainwarda na Polske :idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea:

W zwiazku z tym zaczelem nowy watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9698

Udaje mi sie zwiesic karte przy standardowym taktowaniu.

P.S.

Wyskrobalem maila do dystrybutora, dodalem ze nie jestem odosobniony ze swoim problemem, jak dostane odpowiedz - poinformuje na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...