Skocz do zawartości
5M@I_3[

zalman 7000 i dfi lanparty ultra b

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

w drodze do mnie jest taki wlasnie zestaw, jednak mam problem... mam dosyc mala obudowe, i zasilacz znajduje sie bardzo blisko mobo. w tej plycie zalman napewno wystaje poza jej podstawe... Czy ktos z podobnym konfigiem moglby zmierzyc albo na oko ocenic ile miejsca ponad mobo zajmuje jeszcze zalman ?

Z gory dziekuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm dzisiaj patrzylem tak na oko i wg mnie napewno sie nie zmiesci :/ otwory montazowe sa przy samej krawedzi, a od nich mam 1,5 cm do zasilki ;) a zalman od otworow potrzebuje <3cm... :/ najwyzej nie bede mobo przykrecal i bedzie sobie lezec na boku :D tez glupia sprawa bo nowa dobra i duza obudowa to minimum 400zł (chieftec).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smalec kup jakas bude big tower i wez ja sobie zmoduj i bedziesz mial swoja bude pod zalmana i jeszcze wlozysz w nia troche pracy :)

wlasnie mam na ten temat pytanie :) skojarzylem sobie ze kumpel mial kiedys starego kompa (166Mhz etc.) i obudowe wrecz olbrzymia, wymiarowo wieksza od normalnych bigtowerow. Zadzwonilem do niego i okazalo sie ze jeszcze ja ma. oczywiscie jest ochydna z wygladu ale jakby ja pomalowal i wstawil duze okno to wygladalaby jakos ;) ide moze jutro ja zobacze. a wlasnie to pytanko : czy obudowa sprzed 8-10 lat bedzie kompatybilna z dzisiejszymi czesciami (ATX) ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...