5M@I_3[ Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 witam, w drodze do mnie jest taki wlasnie zestaw, jednak mam problem... mam dosyc mala obudowe, i zasilacz znajduje sie bardzo blisko mobo. w tej plycie zalman napewno wystaje poza jej podstawe... Czy ktos z podobnym konfigiem moglby zmierzyc albo na oko ocenic ile miejsca ponad mobo zajmuje jeszcze zalman ? Z gory dziekuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Pentagram Freezone, który jest mniejszy od Zalmana ma coś koło 2mm luzu od zasiłki. Druga sprawa to że na tej płytce kondensatory są dosyć blisko socketa i to też może być problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 kondenstory powinny sie zmiescic, ale problemem bedzie zasilka :/ nie bede wydawal 400 na nowa obudowe, chce poczekac do swiat ;) ah z tym zalmanem same problemy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 kup sobie sama blache za 30 zeta i do niej wyemigruj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 nie powinno byc zadnego problemu tez mam DFi i mala stara bude co ma z 4lata i wszystko pasuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 hmmm dzisiaj patrzylem tak na oko i wg mnie napewno sie nie zmiesci :/ otwory montazowe sa przy samej krawedzi, a od nich mam 1,5 cm do zasilki ;) a zalman od otworow potrzebuje <3cm... :/ najwyzej nie bede mobo przykrecal i bedzie sobie lezec na boku :D tez glupia sprawa bo nowa dobra i duza obudowa to minimum 400zł (chieftec). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 smalec kup jakas bude big tower i wez ja sobie zmoduj i bedziesz mial swoja bude pod zalmana i jeszcze wlozysz w nia troche pracy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 smalec kup jakas bude big tower i wez ja sobie zmoduj i bedziesz mial swoja bude pod zalmana i jeszcze wlozysz w nia troche pracy :)wlasnie mam na ten temat pytanie :) skojarzylem sobie ze kumpel mial kiedys starego kompa (166Mhz etc.) i obudowe wrecz olbrzymia, wymiarowo wieksza od normalnych bigtowerow. Zadzwonilem do niego i okazalo sie ze jeszcze ja ma. oczywiscie jest ochydna z wygladu ale jakby ja pomalowal i wstawil duze okno to wygladalaby jakos ;) ide moze jutro ja zobacze. a wlasnie to pytanko : czy obudowa sprzed 8-10 lat bedzie kompatybilna z dzisiejszymi czesciami (ATX) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...