Hendel Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 P200, 64ram, jakas tam plyta, i zasilak chyba 200W. + dysk 2gb (fdd i cdrom) no i jakas tam karta 2mb na pci do tego sieciowki niezbedne do sieci + monit, 14"Serwer chodzi non stop i podlaczonych do niego jest jakies 40-50 typa.Chodzi o to zekoles ktory ma ten serwer na chacie chce od kazdej osoby meisiecznie 1zl, za prad. Czyli w sumie ma 40-50zl miesiecznie. Czy taki komp. zjada za tyle pradu ?? Czy koles chce se zarobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ja tam Ci wzoru nie podam ale koleś chce zarobić ;) napewno... zaraz Dexter Ci tu napisza dokładnie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 hmm mi sie wydaje ze to bedzie jakies 20-30zl, ale neiw iem, nie zebym zydzil 1zl misiecznie, ale tak z ciekawosci chce wiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 No tak ale zawsze sie daje wiecej niz pradu zre... u mnie w sieci jest tak ze Ci co maja switche placa o 5zl mniej a switch zre za 2zl ;) A ten co ma serwerek nic nie placi... chodzi o to ze: szum i miejsce zajmuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 P200, 64ram, jakas tam plyta, i zasilak chyba 200W. + dysk 2gb (fdd i cdrom) no i jakas tam karta 2mb na pci do tego sieciowki niezbedne do sieci + monit, 14"Serwer chodzi non stop i podlaczonych do niego jest jakies 40-50 typa.Chodzi o to zekoles ktory ma ten serwer na chacie chce od kazdej osoby meisiecznie 1zl, za prad. Czyli w sumie ma 40-50zl miesiecznie. Czy taki komp. zjada za tyle pradu ?? Czy koles chce se zarobic ? hmm 200W z czego nie wsjo wykorzystywane + monitor czyli jakies ~250W = 0,25 KW. Zakladajac ze jedna KW / h kosztuje powiedzmy 30 gr to zabuli koles 1,8 pln dzienie x 30 =54 pln :D Nie wiem dokladnie ile kosztuje jedna KW/h wiec sie dowiedz sam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Jesli cos jest serwerem to nie kozysta z monitora ;) a nawet jak jest podłączony to nie bedzie włączony wiecej niz 2h na tydzien... (od czego jest ssh a i w ostateczności telnet ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 hmm 200W z czego nie wsjo wykorzystywane + monitor czyli jakies ~250W = 0,25 KW. Zakladajac ze jedna KW / h kosztuje powiedzmy 30 gr to zabuli koles 1,8 pln dzienie x 30 =54 pln :D Nie wiem dokladnie ile kosztuje jedna KW/h wiec sie dowiedz sam :) To sie nie da w ten sposob policzyc jak ty to robisz. Zasilacz ma 200W ale pradu stalego max. A zeby wydzielic 200 W mocy pradu stalego to trzeba wiecej mocy pradu zmiennego zuzyc... Oczywiscie z zasilacza nie idzie nonstop 200 W wiec obliczenia robia sie trudniejsze...Ktos to chyba kiedys tu na forum probowal policzyc.. Dexter do dziela :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Jesli cos jest serwerem to nie kozysta z monitora ;) a nawet jak jest podłączony to nie bedzie włączony wiecej niz 2h na tydzien... (od czego jest ssh a i w ostateczności telnet ;))P200, 64ram, jakas tam plyta, i zasilak chyba 200W. + dysk 2gb (fdd i cdrom) no i jakas tam karta 2mb na pci do tego sieciowki niezbedne do sieci + monit, 14"Serwer chodzi non stop .... a propos tego napisalem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 w moim miescie wyliczali i mowia ze serwerek pII 400 200W zasilki twardy i flop zre pradu za 10zł i Ci co maja serwerki placa o 10 mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ja cos kiedys obliczalem ile by mi komp pradu zarl jakby chodzil 24h przez 30 dni oczywiscie gzies tak 12 godzin z monitorem reszta bez to mi wychodzilo ok 30-40 zl juz niepamietam dokladnej sumki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...