pamabadu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Witam mam może nietypowy problem na płycie k7s5a podpiołem dysk WD120 gb. wszystko jest spoko do momentu w który dysk nie zacznie pracować na pełnej mocy (przenoszenie dużych plików między partycjami) a zaczynają sie wtedy problemy .Najpierw zaczyna sie od zawieszki potem blu screen i reset . Po resecie płyta nie widzi dysku i żeby zobaczyła potrzebne jest odłączenie zasilania na krótki moment. dysk oddałem do serwisu i powiedzieli że jest dobry ale coś im nie ufam . Czy ktoś mi podpowie co może być powodem tych zdarzeń ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Może masz zasilacz marnej jakosci i przy obciążeniu jakie pojawia się podczas intensywnej pracy dysku następuje krytyczne przekroczenie jego wydajności i po prostu z powodu spadku napięcia pojawiają sie blue screeny i reset. Spróbuj zmienić zasilacz ew. dysk zasilić z drugiego zasilacza i zobacz co się dzieje. Jeśli to nie pomoze to będziemy dalej szukać przyczyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamabadu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 co do zasilacza to mam pewność ze jest ok poniewarz to zasilacz pod p4 i jest to 600wa ten problem występuje dopiero po jakiejś minucie pracy z pełnym obciążeniem :lol: i jeszcze jes jakaś informacja o zrzucie pamięci a w ogule to z początku było wszystko ok dopiero po wizycie u kumpla zrzuciłem jakieś 40 gb filmików i u niego dysk nagle znikł własnie od tego momentu mam problem .Odaałem go do sklepu i przy odbioorze powiedzieli mi że na serwisie powiedzieli żedysk jest ok .Alecoś im nie wierze tylko potrzebóje rady specjalisty . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamabadu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 oki sprawdziłem zasilacz znaczy dysk poszedł na drugim i to samo co wcześniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Zmien tasmę. U mnnie na uskodzonej tez zdarzao sieze po resecie nie było dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Moze dysk się przegrzewa, skoro piszesz, że to wystepuje po jakimś czasie (minucie). Sprawdz temp. jeśli możesz, choc to WD i nie pamiętam czy tam można sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamabadu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 niestety nic sie nie zmieniło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamabadu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 być moze ale czemu dopiro teraz wcześnij nie było problemu wszystko było ok więc jak by był problem z temp.to chyba od początku by sie ujawnił ?????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@ziel Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 To moze jest wina dysu a probowales go podlaczyc u ogos innego np u qmpla a nie do serwisu bo tam zazwyczaj pracuja debile a ja nic nie bedzie sie dzialo to wymien se plyte glowna bo ja tez taka mam i to jest kicha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamabadu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 dzięki własni sie ugadałem z kumplem na wieczur on ma płyte msi neo 2 (p4) i wtedy będe wiedział co jest trumf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...