mlody7 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Szykuje sie do zakupu LCD 17" chciałbym aby monitor który kupie optymalnie spełnił moje wymagania,bowiem jak się wydaje 2000 zł to duże oczekiwania są na miejscu. Czynności jakie wykonuje na kompie: -TV - 30 % (DVB-SKY STAR 1) -Programowanie - 25 % -Internet - 25 % -gry - 20 % Zatem jak widać TV+GRY (50 %) - optymalny wybor na matrycy TN Programowanie+Internet (50 %) - optymalny wybór na matryvy xVA Poniweaż TV oglądam z dalszej odległości (więcej osóB) ,a z bliska tylko sam więc kąty nie martwią mnie tak bardzo,dlatego skłaniam się bardziej do TN.Bardziej obawiam się jakości kolorów i przedewszystkim tekstu co jest niezmiernie ważne przy programowaniu i buszowaniu po internecie. Ponieważ przy kompie spędzam wiele godzin dziennie dlatego zależy mi by wybór jaki dokonam był najkorzsystniejszy dla moich oczu. Już wiem że lepiej wybierać obudowy jasne (sreebrne,szare) - mniejszy kontrast z matrycą,ale ciekawy jestem jak pod tym kontem sprawują sie konkretne modele LCD. Oto modele które pozostawiłem po wstępnej selekcji. 17" Samsung SM-710T silver 17" LG Flatron L1730P 17" Sony HS74PS UltraBright (srebrny) Wybór dokonałem również ze wzgledów estetycznych,stąd taki a nie inny zetstaw. Jaki w takim razie radzicie mi dokonać wybór,by przesiadka z 3 letniego CRT - LG, była korzystnie przezemnie odebrana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Widze ze dokonales slusznej selekcji. Ja tez jestem na zakupie 17 LCD i wlasnie myslalem tez nd tymi dwoma monitorami LG 1730P albo Samsung 710T (z przewaga na LG). Co nie kupisz bedzie dobrze. O Sony sie nie wypowiadam bo nie znam... Oba te monitorki o których napisalem wyzej sa na bardzo wysokim poziomie 12ms czas reakcji, matryca TN, DVI, dobre kąty, bardzo dobry kontrast oraz jasnosć. Teraz wystraczy ze rzucisz moneta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_m_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 również zastanawiam się nad tymi modelami, ale raczej wybrałbym samsunga, najlepiej postawić dwa monitory obok siebie i porównać obraz, poza tym lg nie ma mozliwości montowania na ścianie chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...