Skocz do zawartości
dark_mind

Sempron vs T-bred b

Rekomendowane odpowiedzi

Musze kupić siostrze procesor i zastanawiam się czy przy okazji nie oddać jej swojego, a spróbować z jej procesora coś wykręcić i mam do was pytanie. Mam Athlona Xp 2000+@ 2188MHz, a siorce chce kupić Semprona 2300+.

1.Jak myślicie czy uda mi się wykręcić go na Asus A7n8x-e i Kingstonach 3200 CL3 na coś szybszego powiedzmy 9,5 x 230? Wiem że MHz będzie tyle samo, ale FSB sporo wyższe(Mój Antek idzie na 12,5 x 175).

2. Jej płyta to K7S5A, czy jest szansa, że procek(Sempron) będzie współpracował z tą płytą, nie mówie o FSB 166, ale powiedzmy na 133.

Prosze o pilną odpwiedź. Szukałem czegoś więcej na forum, ale jasnej odpwiedzi nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/about95926.html

Poczytaj to, zrob testy w sandrze i porownaj do mojego procka. Mamy tyle samo Mhz. Bedziesz wiedzial czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie semprona czy zostawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem ten topic, ale nadal mam wątpliwości.

Nie wiem czy w razie porażki z @ ten K7S5A wybootuje z Sempronem na pokładzie i nie wiem czy moje kingstony value 3200 na układach Microna będą działać u mnie na FSB 220. Może ktoś już próbował K7S5A z Sempronem połączyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym ci radzil ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie tego semprona i go ladnie na wysokie fsb @@ bo nie ma siły zeby na tego ecs wszedł... przeciez to ma obsluge fsb 100/133 nikt chyba jeszcze nie pociagnal wiecej jak 150mhz na fsb... procek by pewnie działał... ale na 9,5x133 i jako unknow CPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym ci radzil ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie tego semprona i go ladnie na wysokie fsb @@ bo nie ma siły zeby na tego ecs wszedł... przeciez to ma obsluge fsb 100/133 nikt chyba jeszcze nie pociagnal wiecej jak 150mhz na fsb... procek by pewnie działał... ale na 9,5x133 i jako unknow CPU

Wejdz sobie na temat o k7s5a i zobacz co z tą płytą zrobił natan33.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...