dark_mind Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Musze kupić siostrze procesor i zastanawiam się czy przy okazji nie oddać jej swojego, a spróbować z jej procesora coś wykręcić i mam do was pytanie. Mam Athlona Xp 2000+@ 2188MHz, a siorce chce kupić Semprona 2300+. 1.Jak myślicie czy uda mi się wykręcić go na Asus A7n8x-e i Kingstonach 3200 CL3 na coś szybszego powiedzmy 9,5 x 230? Wiem że MHz będzie tyle samo, ale FSB sporo wyższe(Mój Antek idzie na 12,5 x 175). 2. Jej płyta to K7S5A, czy jest szansa, że procek(Sempron) będzie współpracował z tą płytą, nie mówie o FSB 166, ale powiedzmy na 133. Prosze o pilną odpwiedź. Szukałem czegoś więcej na forum, ale jasnej odpwiedzi nie znalazłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 http://forum.purepc.pl/about95926.html Poczytaj to, zrob testy w sandrze i porownaj do mojego procka. Mamy tyle samo Mhz. Bedziesz wiedzial czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie semprona czy zostawic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_mind Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Czytałem ten topic, ale nadal mam wątpliwości. Nie wiem czy w razie porażki z @ ten K7S5A wybootuje z Sempronem na pokładzie i nie wiem czy moje kingstony value 3200 na układach Microna będą działać u mnie na FSB 220. Może ktoś już próbował K7S5A z Sempronem połączyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 http://forum.purepc.pl/about49399-0-asc-1170.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ja bym ci radzil ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie tego semprona i go ladnie na wysokie fsb @@ bo nie ma siły zeby na tego ecs wszedł... przeciez to ma obsluge fsb 100/133 nikt chyba jeszcze nie pociagnal wiecej jak 150mhz na fsb... procek by pewnie działał... ale na 9,5x133 i jako unknow CPU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ja bym ci radzil ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sobie tego semprona i go ladnie na wysokie fsb @@ bo nie ma siły zeby na tego ecs wszedł... przeciez to ma obsluge fsb 100/133 nikt chyba jeszcze nie pociagnal wiecej jak 150mhz na fsb... procek by pewnie działał... ale na 9,5x133 i jako unknow CPUWejdz sobie na temat o k7s5a i zobacz co z tą płytą zrobił natan33. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_mind Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Dzięki panowie procek zakupiony, na weekend będe w domu to przetestuje(kompa jeszcze do akademika nie zwiozłem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...