graczu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Czesc! Planuje wlasnie kupic komputer. Ma to byc P4 3,2Ghz (albo 3,4) na Asus P4V8X-X, do tego 1GB ramu 400Mhz. Nie chcialbym jednak kupowac karty graficznej. Dlaczego? Szkoda mi forsy, bo niedawno kupilem Ati Radeon 9200SE 64 Mb. Potrzebny mi jest komputer tylko i wylacznie do robienia grafiki, najczesciej w Photoshopie, Corelu i 3Dstudio Max (najmniej uzywam Maxa, a najwiecej Photoshopa) Nie gram w zadne gry 3D itd. Chce, zeby Photoshop smigal mi :D wykorzystujac bardzo szybko gigabajt RAMu. 1. Chcialbym zapytac, czy ta karta nie bedzie jednak powodowala, ze wszystko nie bedzie pracowalo najszybciej jak moze? 2. Do czego tak naprawde wykorzystywana jest pamiec karty graficznej? Moze ktos zna jakis artykul? 3. Czy sa szybsze i wolniejsze akceleratory 2D w kartach graf.? Zazwyczaj pisze sie tylko o mozliwosciach kart na polu 3D... Bede wdzieczny za pomoc, nie mam za bardzo doswiadczenia w tym... Pozdr. Grzesiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Karta grafiki nie ma nic do photoshopa - 3d studio max tak, photoshop nie.. Będzie śmigać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...