jbpro Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Zakupiłem polisingowy laptop DELL LATITUDE C610 LAPTOP posiada on hasło administratora i dostep do biosa jest nie mozliwy (nie mozna zmienic ustawien biosa np) Czy jest sposob na złamanie tego hasła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebe01 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Rozbierz laptopa. Weź płytę główną do ręki i poszukaj małego scalaczka (2 rzędy nóżek po 4 nóżki) o nazwie X4C02 może występować też jako 4C02 - to eprom. Teraz najlepiej agrafką(drucik) zewrzyj dwie naprzeciwległe nóżki. Nie pamiętam dokładnie ale jest to albo 2 para albo trzecia para. Trzymając zwarte nóżki odpal komputer, eprom powinien zostać skasowany (nie wiem czy u Ciebie zadziała, u mnie zadziałało na Dell XPi, mysle że powinno być ok). Aha wszelkie numery z kasowaniem CMOSA nie przejdą :lol: ew. jesli masz dowód zakupu zadzwoń do della, powinni podać Ci hasło wyliczone na podstawie numeru seryjnego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbpro Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Pytanie generalne czy jest to bezpieczne czyli czy nie bede musiał wgrywac nowego biosu ???????? Dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebe01 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Biosu nie skasujesz na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...