mefju Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 nie wiedzialem gdzie umiescic ten temat wiec umiescilem tu :) jak cos to przeniescie... Jest ktos na forum kto kupil na sirius.pl karte graficzna fx5900ultra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja tam kupiłem 5900XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 chodzi mi konkretnie o wersje ultra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 za mało się naczytałeś o sirius.pl i jego serwisie :> - KAMIKADZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 blagam po 1 sisius - trzymaj sie jak najdalej od tej firmy po 2 - daj spokoj z tym gf 5900 - kup juz lepiej 6800le pewnie cena podobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 blagam po 1 sisius - trzymaj sie jak najdalej od tej firmy po 2 - daj spokoj z tym gf 5900 - kup juz lepiej 6800le pewnie cena podobna ja tam nie chce nic kupowac :) kiedys kupilem od kolesia na allegro ktory tam kupil i doszedłem do wniosku ze zrobilem ogromny błąd! mam problem z oddaniem sprzetu na gwarancji gdyz ją gdzies posialem :/ chciali nazwisko na ktore zostala kupiona - tego niestety tez nie znam bo slad po tamtym kolesiu na allegro dawno zaginal :[ co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 nic , teraz to se mozesz .... sprzedac ja puki jeszcze cos warta i kup se radzia 9800pro 256bit ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Ale gwarancje masz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 przecie napisał ze ja " posiał " ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 to sie nwaet nie ma co siriusa czepiac bo to wyjatkowo nie jego wina:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 mefju nie masz moze jakiejs faktury czy cos? na podstawie faktury raz mi wymieniali sprzet(inna firma) a gware zgubilem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 mefju nie masz moze jakiejs faktury czy cos? na podstawie faktury raz mi wymieniali sprzet(inna firma) a gware zgubilem:) mam karte pudełeczko, dwie plytki w tym jedna z gierka GunMetal bodajze no i jakies instrukcje reklamówki.. niz pza tym :( w domu mam male dziecko i prawdopodobnie cos musial z tym zrobic :/ nie chce zeby mi ja wymieniali porosytu nie hce byc tyle kasy w plecy wystarczy ze mi wymienią na cos troche gorszego albo im doplace bo teraz na PCI siedze :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 nic , teraz to se mozesz .... sprzedac ja puki jeszcze cos warta i kup se radzia 9800pro 256bit ;) Bzdura :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 nic , teraz to se mozesz .... sprzedac ja puki jeszcze cos warta i kup se radzia 9800pro 256bit ;) Bzdura :wink: ? rozwin .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 nic , teraz to se mozesz .... sprzedac ja puki jeszcze cos warta i kup se radzia 9800pro 256bit ;) Bzdura :wink: ? rozwin .... Zamienił stryjek siekierkę na....siekierkę tylko , że sporo dopłacił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 chyba zartujesz jeszcze mu moze zostac $ a o wyższosci 9800pro nad fx5900 było juz duzo napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 chyba zartujesz jeszcze mu moze zostac $ a o wyższosci 9800pro nad fx5900 było juz duzo napisane Jeszcze nie wszystko na ten temat zostało powiedziane, jak potwierdzą się poniżesz informacje to FX'y wrócą do łask. Z forum PCLab: :arrow: Stery NV 70.16 "daja spory przyrost wydajnosci shadera-5950Ultra osiaga 3700pkt a 5700Ultra 2200pkt.Ofkoz chodzi o 3dmarka05.Przyczyna jest zastosowanie vertexow i shaderow 2.0 bez kontroli przeplywu.Vertexy przyspieszaja 2.5 krotnie,zas shadery o 60%,co pozwolilo dogonic Radeony.Ale stery sa narazie nieoficjalne,nie ma na necie.Poczekajcie kilka kilkanascie dni " Edit: Jestem po rozmowie z osobą posiadającą te drivery i one naprawde istnieją. Wyniki w 3DMark05 też zapowiadają się obiecującą. Teraz trzeba tylko czekać na ich przeciek do netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 ciekawe co futuremark powie na te stery .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 ciekawe co futuremark powie na te stery .... Przyrost wydajności jest również widzialny w innych aplikacjach np. Painkiller, FarCry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 chyba zartujesz jeszcze mu moze zostac $ a o wyższosci 9800pro nad fx5900 było juz duzo napisane To kolega chyba żartuje. Wejdź na allegro i zobacz jak się sprzedają FX5900. Jak weźmie za ten egzemplarz 800-850 PLN to powinien gościa po rękach całować a podaż jest znaczna. Marketing ATI i Futuremark-a zadziałał i kupa lolków się wyzbywa FX-ów 5900 bo mają mało w 3Dmarku2005. Tak naprawdę różnice w wydajności w grach między tymi kartami są tak małe , że tego typu podmiana to nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 ciekawe co futuremark powie na te stery ....Znając konszachty panów z szlonej cebulki z pewną firmą z Kanady to raczej będą to "not approved"... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 no za te 800-850 spokojnie radzia 9800pro 256 upoluje a o wydajnosci tych graf było juz duuuzo i nie roobmy tu moze OT 5900vs9800 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 no za te 800-850 spokojnie radzia 9800pro 256 upoluje a o wydajnosci tych graf było juz duuuzo i nie roobmy tu moze OT 5900vs9800 ... Dobra, dobra... Ale chyba temat niedlugo znowu sie rozpocznie, bo w koncu wyjda stery takie jak juz dawno powinny byc. Wydajnosc obu kart bedzie w wiekszym stopniu porownywalna niz kiedys. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 chyba zartujesz jeszcze mu moze zostac $ a o wyższosci 9800pro nad fx5900 było juz duzo napisane Jeszcze nie wszystko na ten temat zostało powiedziane, jak potwierdzą się poniżesz informacje to FX'y wrócą do łask. Z forum PCLab: :arrow: Stery NV 70.16 "daja spory przyrost wydajnosci shadera-5950Ultra osiaga 3700pkt a 5700Ultra 2200pkt.Ofkoz chodzi o 3dmarka05.Przyczyna jest zastosowanie vertexow i shaderow 2.0 bez kontroli przeplywu.Vertexy przyspieszaja 2.5 krotnie,zas shadery o 60%,co pozwolilo dogonic Radeony.Ale stery sa narazie nieoficjalne,nie ma na necie.Poczekajcie kilka kilkanascie dni " Edit: Jestem po rozmowie z osobą posiadającą te drivery i one naprawde istnieją. Wyniki w 3DMark05 też zapowiadają się obiecującą. Teraz trzeba tylko czekać na ich przeciek do netu. wiem ze owe drivery istnieją (bo mam) ale nie wiem czemu u ludzi z 5900XT i 5700Ultra wzrost FPS był tak jak mówisz... ale tylko w 3Dmarku... w grach różnicy nie było... (farCry, StarWars KOTOR, Tribes 3, Unreal 2004, i cośtam jeszcze na moj gust z 10% z czego w farcry tekstury wyglądały jakby 16-bitowe...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 wiem ze owe drivery istnieją (bo mam) ale nie wiem czemu u ludzi z 5900XT i 5700Ultra wzrost FPS był tak jak mówisz... ale tylko w 3Dmarku... w grach różnicy nie było... (farCry, StarWars KOTOR, Tribes 3, Unreal 2004, i cośtam jeszcze na moj gust z 10% z czego w farcry tekstury wyglądały jakby 16-bitowe...) 8O Z kąd masz te stery. Daj linka. Nie pomyliło Ci się z 70.41 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noah12 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Raczej nie masz co liczyc na reklamacje karty. W Siriusie i tak nic nie zdzialasz... Polecam lekture: http://pclab.pl/thread42591.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...