BuBos18 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Witam, wczoraj postanowiłem zmienić chłodzenie w moim Hercules Radeon 8500LE. Kartę wsadziłem w kilka małych reklamówek, dobrze zawiązałem i wsadziłem na 2h do zamrażarki. Następnie kartę wyjołem, ale byłą cała mokra :roll: . Ale udało się odkleić ten radiator. Nowy radiator nakleiłem Poxipolem, cienką warstwą, przyciskając na noc obciążeniem. Przez całą noc karta leżała, a rano (była oczywiście sucha) postanowiłem ją sprawdzić............ a tu zonk, karta się nagrzewa, płyta nie piszczy, system się ładuje................ ale obrazu nie ma :cry: . Więc w takim układzie, wytarłem całą kartę spirytusemi położyłem pod lapą na kilka godzin, aby wyschła, ale nadal nic :cry: . Co mogło się zepsuć ??????? Czy da się ją jeszcze uratować ????? Bardzo szkoda mi tej karty :cry: . Proszę pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokoko22 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 to jakies jaja...prima... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Marne szanse... Mozesz jeszcze sprobowac sciagnac z sieci do niej oryginalny biosik i ja zflashowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 pewnie żle wysuszyłeś i pewnie coś szlak trafił a wogóle ile suszyłeś tą karte i po co do zamrażalnika brałeś spokojnie da sie odkleić radiator bez takiego cudowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 pewnie żle wysuszyłeś i pewnie coś szlak trafił a wogóle ile suszyłeś tą karte i po co do zamrażalnika brałeś spokojnie da sie odkleić radiator bez takiego cudowania ciekawe jak/czym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 suszarą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 pewnie żle wysuszyłeś i pewnie coś szlak trafił a wogóle ile suszyłeś tą karte i po co do zamrażalnika brałeś spokojnie da sie odkleić radiator bez takiego cudowania Napisałem już, od godziny około 9 wieczór, leżała na półce do godziny 9 rano i wyschła. A wkłożyłem do zamrażarnika po to, aby odkleić. Gdyby nie było to konieczne, nie robiłbym tego. Marne szanse... Mozesz jeszcze sprobowac sciagnac z sieci do niej oryginalny biosik i ja zflashowac W jakim celu mam robić ten flash ????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 W takim, ze moze padl Ci bios w tej karcie, zaszkodzic jej bardziej juz nie mozesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 A ma ktoś BIOS do tej karty ???????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariofranek Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Jeśli to 64mb to bios masz tu http://www.techpowerup.com/bios/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Dzięki za BIOS. Był taki jak mi potrzeba, jeśli się wyrobie, to dziś wgram i napiszę o wynikach. Mam nadzieje, że pomoże :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 hm no jestem ciekawy tego doswiadczenia pierwsze słysze aby poksipol byl dobrym przewodnikiem ciepła i moze to przyczna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 hm no jestem ciekawy tego doswiadczenia pierwsze słysze aby poksipol byl dobrym przewodnikiem ciepła i moze to przyczna ;) Poxipol przewodzi ciepło, ale nie tak dobrze jak np. pasta termoprzewodząca. Ale ta karta się słabo grzeje, więc nie wymaga użycia specjalnych klejów termoprzewodzących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek21 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ty wysmarowałeś cały rdzeń poxipolem niezły jesteś jak on stwardnieje to jest jak kamień to jak ma on przewodzić ciepło robi się inaczej rdzeń sam smarujesz pastą białą lub srebrną a robi smarujesz silikonem przyciskasz radiator mocno żeby pasta ładnie wypełniła cały rdzeń i wypłynoł nadmiar i tak zostawiamy na kilka godzin żeby silikon wyschnał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Niestety, program do flashowania nie widzi karty :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ja nie jestem taki pewny czy poxipol przewodzi ciepło to raczej inzolator no ale może sie myle ja upatrywał bym tu przyczynu twojej katastrofy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 rotfl, poxipol ?? jaja se robisz prawda ?? przeciez to sie kompletnie nie nadaje do przyklejania radiatora, poxipolem to sobie moze przykleic radiator ale do stolu :PP sprobuj odkleic teraz ten radiator, zalozyc oryginalne chlodzenie, ale cos mi to pachnie spalenizna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Tak jak mowi grzybek21 - poxipol daje sie tylko na rogi, a na srosek karty. Drugo, co zwrocilo moja uwage, to to, ze przycisnales karte, zeby sie dobrze skleila i zostailes na jakis czas. Masz pewnosc, ze byles ostrozny i nic nie uszkodziles wtedy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 BuBos18 jesteś poprostu the best ale sie uśmiałem :)))))))))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 lol było użyć ośmiorniczki :P Kolo se wała z was robi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Tak se poczytałem i się Uśmiałem,fajnie tylko mam jedno ale co do tego kleju ,nie lepiej było Przybic gwoździem ten radiator albo przyspawac na stałe :wink:nie byłoby potrzebne Wygrzewanie:P A z lodówką tu nic nie powiem :twisted: ale suszarka byłaby odpowiedniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Ja bym pacnął klejem biurowym w sztyfcie :P albo pistoletem na klej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Tak czytam te głupoty i powiem tak: 1. Odpie******* się od Poxipolu, to nie ma nic do rzeczy 2. Ja prosiłem o radę, w sprawie karty, co ewentualnie mogło się zepsuć, może się ktoś spotkał z takimi objawiami 3. Kończę temat, bo i tak z niego nic mądrego nie wyniknie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 LoL kończ :P Z karty (oile zrobiłeś to co napisałeś) nic nie zrobisz. Nawet radiatora na pamiątke nie będziesz miał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 ale sie zdenerwowal ja bym poszedl do goscia który ci doradził użyc kleju i niech on ci kupi nowa karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 ale sie zdenerwowal ja bym poszedl do goscia który ci doradził użyc kleju i niech on ci kupi nowa karte Umiesz czytać ??!! Klej NIE MA nic do rzeczy, a tak wogóle zakończyłem temat. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...