Skocz do zawartości
clooney

GIGABYTE GA-8IPE1000-G i Panda Internet Security

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem, że ciężko będzie aby ktoś miał takie zestawienie, ale "a nóż - widelec".

Problem w tym, że na tej płycie jest zintegrowana sieciówka Marvell Gigabit Ethernet Controller (reszta: PIV 3.0, GF4000, 2x256 DDR Kingston i reszta mniej ważna) która blokuje ruch do/z sieci LAN i internetu po włączeniu firewalla z Pandy IS.

Wyjątkiem jest ping - mogę pingować na adresy w LAN-ie i internetowe.

Co jeszcze... system Win2000 SP4 + uaktualnienia świeżo postawiony, żadnych wirów itp.

Najciekawsze jest to, że jak zamontuję kartę sieciową 3com FastEtherlink...coś_tam - to nie ma żadnego problemu. Wszystko działa śpiewająco - po prostu firewall spełnia swoje zadanie.

Moje pytanie brzmi - CO JEST!?

Czyżby Panda IS nie współpracowała z tą kartą sieciową ? (w serwisie Pandy powiedzieli, że to jest niemożliwe - a jednak)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zmieniłbym Firewall'a na Kerio...

ja bym zmienił na Outpost'a, ale nie w tym rzecz - firma kupiła i trzeba używać.

clooney widocznie zablokowałeś cały ruch sieciowy w firewallu - spróbuj przywrócić domyślne ustawienia i powinno działać

sęk w tym, że przy domyślnych ustawieniach i specjalnie ustawianych nie działa. Działa przy sieciówce 3Com'a i pewnie innych na PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi