clooney Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja wiem, że ciężko będzie aby ktoś miał takie zestawienie, ale "a nóż - widelec". Problem w tym, że na tej płycie jest zintegrowana sieciówka Marvell Gigabit Ethernet Controller (reszta: PIV 3.0, GF4000, 2x256 DDR Kingston i reszta mniej ważna) która blokuje ruch do/z sieci LAN i internetu po włączeniu firewalla z Pandy IS. Wyjątkiem jest ping - mogę pingować na adresy w LAN-ie i internetowe. Co jeszcze... system Win2000 SP4 + uaktualnienia świeżo postawiony, żadnych wirów itp. Najciekawsze jest to, że jak zamontuję kartę sieciową 3com FastEtherlink...coś_tam - to nie ma żadnego problemu. Wszystko działa śpiewająco - po prostu firewall spełnia swoje zadanie. Moje pytanie brzmi - CO JEST!? Czyżby Panda IS nie współpracowała z tą kartą sieciową ? (w serwisie Pandy powiedzieli, że to jest niemożliwe - a jednak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ...no dobra... dzięki za sugestie... no to może inaczej: czy firewall programowy może nie obsługiwać karty sieciowej? (pytam mimo tego, że to widzę i myślę, że tak się dzieje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Ja zmieniłbym Firewall'a na Kerio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 clooney widocznie zablokowałeś cały ruch sieciowy w firewallu - spróbuj przywrócić domyślne ustawienia i powinno działać :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Ja zmieniłbym Firewall'a na Kerio... ja bym zmienił na Outpost'a, ale nie w tym rzecz - firma kupiła i trzeba używać. clooney widocznie zablokowałeś cały ruch sieciowy w firewallu - spróbuj przywrócić domyślne ustawienia i powinno działać sęk w tym, że przy domyślnych ustawieniach i specjalnie ustawianych nie działa. Działa przy sieciówce 3Com'a i pewnie innych na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...