K3310pH Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Jako ze frosta ani uriela na nf7 nie moge znalezc przymierzam sie do X3Ma. Zajrzalem na mcs i do bloku mam do wyboru rozne rodzaje kroccow: NK 12-12-12 za frajer WT 12-12-12 za 14zl 12 oczywiscie srednica wewnetrzna, ale czym sie roznia miedzy soba oprocz ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 "NK" to popularne 'choinki' "WT" to krocce wtykowe zapomniales jeszcze o SM - skrecane Jak dla mnie najbezpieczniejsze sa choinki ale to tylko imo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 ok thx, myslalem, ze jakas wieksza filozofia za tym stoi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no filozofia o tyle większa, że o ile w przypadku NK12 chodzi o średnicę wewnętrzną węża, to w przypadku WT 12 jest to średnica zewnętrzna. węża 12 wew. prawdopodobnie nie uda Ci się podłączyć do niczego poza NK bez dodatkowych kombinacji. A ja i tak najbardziej lubię skręcane ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 heh, no co kto lubi chodzilo mi przy wyborze oczywiscie zeby srednica wewnetrzna krocca byla 12mm bo co mi po mniejszej skoro wsio idzie wezykiem 12/16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 no mi sie w zasadzie najbardziej widzą NK ale jak działają WT I SM ?? jakies wieksze info chodzi mi przedewszystkim o to: :arrow: na jaki wymiar SM wchodzi wąż 12/16 :?: :arrow: na jaki wymiar WT wchodzi wąz 12/16 :?: bo ja sie w tym gupie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 no mi sie w zasadzie najbardziej widzą NK ale jak działają WT I SM ?? jakies wieksze info chodzi mi przedewszystkim o to: :arrow: na jaki wymiar SM wchodzi wąż 12/16 :?: :arrow: na jaki wymiar WT wchodzi wąz 12/16 :?: bo ja sie w tym gupie :P Nie wchodzą, rozmiary sm i wt zwykle kończą się na 14-15 mm zew. (tak przynajmniej jest w katalogu jednego z producentów, który znalazłem) można kombinować z "odchudzaniem" ścianek węża przy złączu, ale raczej bym odradzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 można kombinować z "odchudzaniem" ścianek węża przy złączu, ale raczej bym odradzał. to nie wchodzi w gre :P no własnie - ale ja mysle ze jak zew 14-15 to klapa ;/ no bo wtedy wew 10mm ;/ a mysle ze 12mm jest jakurat - 16/20 to juz przesada zostaje przy NK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 wez sobie nk12 i do tego waz 12/16 i po klopocie i filozofii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Na środek możesz dać NK16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ale szczerze - to po co dawac NK 16? duza jest rożnica? i jak zmienic zeby wszystko szło w NK12 a tylko ten jeden na NK16? jakis adapter? tzn taka łączka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 jak chcesz 16 stosowac to trzeba wiasc pod uwage jak amsz zamiar uklad sobie podlaczyc , ja mam spidera 12-16-12 i podlaczylem to tak ze pompka pcha wode do kadeta ktory ma krocce 15mm zew a potem z kadeta do bloku do krocca nk16 no a potem to juz z gorki 2 nk12 i do pojemnika w ktorym jest pompka , a wyglada to tak: http://img93.exs.cx/img93/3648/PICT4446.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Mały OT: @VerB Mały OT: Te radiatorki na MOSFETACH co sa tam u ciebie obok podstawki procesora są to te radiatory: http://allegro.pl/show_item.php?item=33630900 ?? Z góry dzięki za odpowiedź. EDIT: Ten wentyl pod kartą to masz wyciągnięty z "zasiłki" Megabajta/Tracera ?? Bo u mnie był taki sam ;) Koniec OT :D Pamiętaj że przy NK16 zawsze masz grubszy wąż w kompie który trudno sie układa. Ja bym dał NK 12-12-12 i bym miał spokój :P A co do złączki to nie wiem ale wiem ze można w necie kupic trójnik Y który ma 2 wpady NK12 i wypad NK16. Przy NK16 może byc problem z założeniem go przy wylocie z pompki bo nie wszystkie mają takie złączki w komplecie :( I trzeba kupić i znowu wydatek :P Może ktoś wyjasni czy coś daje przy wlocie na jadro NK16 ?? Sam jestem ciekaw :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 hmm no mam waz 12/16 zamowilem NK-12-12-12 i qref(!) mam krocce zewnetrznej(!) srednicy 12 co to ma byc (wewn. <10), oczywiscie rzecz dla mnie oczywista okazala sie wcale taka nie byc :| specjalnie bralem nowy blok zeby wiekszy wezyk do niego wchodzil..nie umiem tego zlapac, skoro wiadomo ze waz jest w miare elastyczny to moge zalozyc go na nieco wiekszy krocciec to po co pisza 12 :| da sie to wykrecic i zamienic na wieksze bo sie troche zdenerfofalem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 wąz 12/16 bedzie pasował na NK12 jak ulał a króćców pod zadym pozorem nie odkrecaj :twisted: chyba ze sia na ttym znasz to prosze bardzo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 nie no glownie chodzi mi o spadek wydajnosci skoro leci sobie woda przez wezyk o srednicy 12mm i nagle sie z niej robi 9mm czy tam 10 to chyba jednak cos spadnie ta wydajnosc nieprawdaz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 no pewnie tak - ale po co zmieniac wezyki ? niech leci non toper 12mm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 que ?! jakie wezyki jakie zmieniac przeciez waz jest na tyle elastyczny ze z palcem w d*.* waz o wewnetrznej 12mm wejdzie na krocce zewnetrzne 16mm bynajmniej z moim takich problemow nie mam i przez niedoinformowanie na stronie zamiast miec krociec 12/14(16) mam 9/12 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 nie czaje o co ci chodzi ;] to ty masz blok? czy chcesz kupic X3M ?? czy jak? jaki króciec masz?? SM WT czy NK ?? gubie sie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 @mkowlan radiatorki mialem juz w plycie glownej bo to byla wersja epoxa power pack czyli dokladali do niego srubokrecik i radiatorki na mosfety plus kabelki itd ale to chyba te z allegro sa bo bardzo sa podobne , wentyl pod grafa to jaki stary z zasilacza ale nie tracera/megabajta tylko z codeszita :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 na poczatku nie mialem a potem juz mialem blok chodzilo o to ze wg mcs NK-12-12-12 to krocce o srednicy zewnetrznej 12 a ja myslalem ze o srednicy wewnetrznej 12 a nigdzie tego dokladnie nie pisalo. Dopiero po wyslaniu maila pojawilo sie sprostowanie.. case closed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...